PDA

Zobacz pełną wersję : Skaner Nikon LS - 2000 problem z podlczniem?

aqua
11-07-2006, 23:44
Moze ktos uzywa takieg sprzetu?
Mialem przeintalowany system i po tym nie che skaner dzialac?!
Wyglada ze wszystko OK ale niestety

czornyj
12-07-2006, 10:34
Przeinstalowałeś... aby nie na Windows XP?

Michu (Pentax)
12-07-2006, 13:40
Owszem. Sprzęt całkiem-całkeim, choć przy negatywach c-b radził sobie jak sprawny inaczej.
Twój problem prawdopodobnie dotyczy zmiany systemu. Też to przerabiałem. Bez problemu chodzi pod W98. Zmiana systemu na W2K zaowocowało niemożnością odpalenia. Wszelkie próby ściągnięcia uaktualnienia - również spaliły na panewce. Musiałem firmware jakiś sobie ściągnąć, dokonać jakiś czarów, tańców godowych i tym podobnych wynalzazków by to zaczeło ewentualnie działać. Niestety, na to już byłem za tępy i pozbyłem się tego - jakby nie patrzeć świetnego - skanera.
W sumie teraz, nie licząc cyfry, klisze skanuje na Epsonie 2450 i do moich potrzeb jest to w zupełności wystarczająca maszyna.

adam_k
13-07-2006, 20:31
problem chyba jest w driverach one działają z win 95/98 ale wyzej nie bardzo. Niestety Nikon wali w gruche uzytkowników
i z tego co się kiedyś orientowałem to trzeba sobie nowego
softa DOKUPIC wiec mój skanerek LS 30 juz od kilku lat lezy w szafie

czornyj
13-07-2006, 23:02
adam_k - w tym przypadku to raczej Microsoft wali w gruchę. Ponoć jakiś zonk z warstwami ASPI, cokolwiek by to nie znaczyło...

adam_k
14-07-2006, 00:05
Moze i masz racje ale jak Nikon był by ok. to za nowego drivera nie chciał by kasy