Zobacz pełną wersję : Wężyk TC-80N3
Odnośnie wężyak mam pytanie:
Czy wyjmujecie baterię zasilającą na czas nieużywania?
Czy ktoś zwrócił uwagę czy bateria nie wyjęta ulega szybkiemu rozładowaniu?
W aparatach piszą o poborze prądu i zalecają wyjmowanie baterii, ale nie zauważyłem jakiś ogromnych poborów prądu(nie wyjmuję, ale na stanie są zapasowe akumulatorki).
nie nie wyciagam bateri, wystarcza chyba na 5 lat, tez mnie to napoczatku denerwowalo, ale np Vitez ja tam jakos izoluje ze raz dziala raz nie dziala ;-) pewnie mu pochodzi rok dluzej :mrgreen:
Dzięki.
Domyślam się, że ma kawałek kartki(może nawet kółko wycięte i podkłada pod baterię).
Mam przenośne MP3, ma standby, ale nawet po wyłączeniu bateria niestety mimo to pada jakby był włączony.(producent Zolltrix).
Pozostanie przywyknąć. Choć miałem zegarek, który podobnym podświetlaniem wykańczał baterię(guziczek się wciskał i świecił non-stop).
I to chyba najszybciej może wykończyć baterię.
Za 5 lat to, można zaoszczędzić na nową baterię.:-D
Przestalem wyjmowac bo nie mialem pomyslu gdzie ja bezpiecznie schowac (koty czasem glodne ;) ).
A "izolowalem" po prostu przez wyciagniecie jej mocowania co powodowalo ryzyko zgubienia baterii.
Z wyników zapytania o CR 2032 - bateria do wężyka TC-80N3.
Wniosek zamykający temat baterii.
Bateria bardzo popularna, używana w sprzętach:
-medyczny-np. glukometr-(apteka, sklep zielarski),
-rowerowy-np. licznik km-(sklepy rowerowe, sportowe)
-foto-np. wężyk TC-80N3-(sklepy foto)
-narzędzia pomiarowe-termometr-(sklepy narzędziowe)
-waga łazienkowa-sklep ??
-waga wędkarska-sklep wędkarski
-zegarki- wszystko co z zegarkami
zapewne to nie koniec listy.
Czyli trzeba mieć nie fart, aby nie kupić batrii jak zakończy żywot.
Ceny 1szt. od 0,76zł do 5,00zł, a SONY, MAXELL, PANASONIC to 1,99-2,50zł/1szt.
P/S
Niech świeci skoro musi.:grin:
Choć to nie zgodne z trendami EKO.:sad:
Jak wyglada sprawa wybudzania aparatu przez wezyk, gdy ma sie wlaczony standby np. na 1 min a zdjecia maja byc robione co np. 5 min? Czy wezyk nie bedzie pozwalal puszce 'usnac', czy moze bedzie ja 'budzil' na jakis czas przed zrobieniem zdjecia. Mowa oczywiscie o TC-80N3.
wezyk robi dokladnie to samo co spust. tylko ze na odleglosc
wezyk robi dokladnie to samo co spust. tylko ze na odleglosc
Dzieki, w najblizszym czasie go przetestuje, chcialem tylko sie zapytac wczesniej aby wiedziec czego mozna sie spodziewac w tej kwestii.