Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : No to Krzywousty powiedział papa

mattnick
07-07-2006, 21:51
Pożegnaliśmy Krzywoustego...teraz będzie nami rządzić dwóch Łokietków...super

FOTOGRAF
07-07-2006, 21:53
zauwazylem ze prawie wszystkie wiadomosci dotyczace polityki dodajesz Ty :P az tak interesujesz sie polityka? ;)

mattnick
07-07-2006, 21:54
denerwuje mnie po prostu ta cała (photo)szopka

MMM
07-07-2006, 22:09
Ehhh, za łatwo się wywinął z tych 3 milionów mieszkań. Działał mi na nerwy od jakiegoś czasu, chyba wszystko co mówił było czystą propagadną wymyśloną przez Kamińskiego i Bielana. Do tego jeszcze ostatnio te bezczelne reklamówki PiSu. Zabrakło w nich tylko parafrazy klasyka tego gatunku: "Żeby Polska rosła w siłę, a ludziom żyło się dostatniej", "jesteśmy dziesiątą potęgą gospodarczą świata" etc.

kane
07-07-2006, 22:17
i bedzie drugi "potatoe"

Terrmos
07-07-2006, 22:18
Widzę jeden plus- jesli tralalalalalala Kaczor zostanie premierem, to wreszcie zobaczymy na stanowisku tego, który jest odpowieddzialny za 60% tego burdelu. A dotąd mieliśmy kompletnie patologiczną sytuację jak za komuny- premierem był X a rządził sekretarz partii.
teraz Kaczor dostanie cięgi i będzie się musiał tłumaczyć, czyba, że na premiera da Renatę PEGEER, tak dla jaj... skądinąd nie kaczych, raczej kukułczych.

MMM
07-07-2006, 22:22
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img91.imageshack.us/img91/3425/usmiech3nv.jpg)

mattnick
07-07-2006, 22:24
jak to było ?? teraz ja jestem sprite a wy pragnienie ??

popmart
07-07-2006, 22:30
powiem jedno masakra .... a marcinkiewicza szykują na prezydenta wawy bo tylko on ma szanse z PO w warszawie .....

masssakra polityka zagraniczna masssakra (a miałem nadzieję że to im przynajmiej wyjdzie)

masssakra.

nastier
07-07-2006, 22:35
teraz to dopiero cyrk bedzie a nie masakra :mrgreen:

p_lar
07-07-2006, 22:45
Currrwa ale kyrk...
Wzieli by się do jakiejś roboty a nie tylko przepychanki, tasowania i naprawa moralności społeczeństwa...

snowboarder
07-07-2006, 23:04
uwaga, bedzie glosno:

WYJEZDZAJCIE Z TEGO BURDELU POKI JESTESCIE MLODZI!

NIE MARNUJCIE SWOJEGO ZYCIA I ZYCIA SWOICH DZIECI
DLA PSEUDO-WYOBRAZENIA O FAJNYM KIEDYS W PRZYSZLOSCI
KRAJU, W KTORYM PRZYSZLO WAM SIE URODZIC.

TAM NIGDY NIC SIE NIE ZMIENI, niestety...

Jac
07-07-2006, 23:08
snowboarder chyba przeginasz ;-), sa w zyciu wazniejsze rzeczy jak kasa i dobrobyt, jesli ktos ma choc troche poczucia przynaleznosci, patriotyzmy to nie wyjedzie, a jesli wyjedzie to tylko po to zeby zarobic i wrocic ;-)

Mi tu jest lepiej niz by mi bylo chyba gdziekolwiek indziej, a wiesz dlaczego? bo tutaj jest moj DOM, i chocby bylo 100 gorzej to nie wyjade

nastier
07-07-2006, 23:13
chlopcy, spokojnie. cyrk dopiero przed nami :mrgreen:

snowboarder
07-07-2006, 23:17
bo tutaj jest moj DOM, i chocby bylo 100 gorzej to nie wyjade

nawet jak ci ktos regularnie za przeproszeniem sra na srodku tego DOMU
i potem kaze klekac i sie modlic, by pam bog posprzatal?
Ile razy chcesz ta kupe sprzatac i potem miec nadzieje, ze juz nastepny
raz to bedzie kwiatek?
Mi nie chodzi o "kase i dobrobyt", jak to powiedziales, lecz o zwykle,
proste i normalne zycie. Wole byc sprzedawca w Gap'ie niz
dyrektorem w tym domu z gownem na srodku...

Atris
07-07-2006, 23:20
Jac, przepraszam, ja pomimo ze siedze zagranica mam poczucie przynaleznosci oraz patriotyzmu, ktore wlasnie tu daleko od Polski jest wieksze niz kiedykolwiek.

Polityka dzieli ludzi i dlatego lepiej moim zdaniem zostawic ja politykom a My chodzmy w plener szukac ciekawych temtow na focenie :)

nastier
07-07-2006, 23:21
jak sie dzecka nie umie wychowac,to ono wie,ze moze srac bez konsekwencji.

Jac
07-07-2006, 23:24
widze ze nie masz pojecia o tym co sie dzieje w PL, docieraja do ciebie strzepkiu informacji naglasniane przez media, panuje ogolna nagonaka na PIS i to sie wszytkim udziela, panstwo jest pokazywane w czarnych barwach, dodatkowo na obraz PL zlozylo sie kilka wpadek rzadu...

a wystarczy pojsc do urzedu i zobaczyc ile sie zmienilo (przynajniej w w-wie czesto jestem w urzedach - roznycn nie tylko w w-wie) remontuja naprawiaja itd... tak jestesmy w tyle w stosunku do "zachodu", ale przynajmniej nie mamy zrobionej sieczki w glowie przez media, bo na bierzace TUTAJ egzystujemy - ja widze wiecej plusow niz minusow, duzow iecej plusow, ktorych ciagle przybywa

Nie ma sie co ludzic 400 osob nie jest w stanie rozwalic tego panstwa - to jest kolosalna machina ktora ma wiele procedur kontrolnych i tego dwoch blizmnikaow nie roz***przy,

Pozostaje tylko szczekanie psow przy drodze, ktore zawsze beda szczeakc... a karawana idzie dalej

muflon
07-07-2006, 23:27
nawet jak ci ktos regularnie za przeproszeniem sra na srodku tego DOMU i potem kaze klekac i sie modlic, by pam bog posprzatal?
Ile razy chcesz ta kupe sprzatac i potem miec nadzieje, ze juz nastepny
raz to bedzie kwiatek?
Ciężko Ci to zrozumieć, co? Może dlatego, że Polskę znasz w tej chwili głównie z telewizji i lektury portali? Bo coś nie wydaje mi się, że co tydzień latasz, jeździsz po wioskach/miasteczkach i badasz nastroje... A opinie wypowiadasz co najmniej takie jakbyś to robił. Ba, jakbyś był specjalistą w tej (polityka, socjologia, whatever) dziedzinie.

Ja też do Polski jeżdzę ostatnio chyba nawet rzadziej niż raz na rok. I choćby z tego względu nie miałbym na tyle bezczelności, żeby napisać to co Ty powyżej. Owszem, można się z troską zapytać, zasugerować... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro :evil:

snow
07-07-2006, 23:29
Ojej no, poprostu polityka prorodzinna ;) Czyli rodzine wpychamy wszędzie gdzie się da ;) taka liga polskiej rodziny będzie :)

Wats0n
07-07-2006, 23:31
Snowboarder - popieram.
Już idąc na studia pogodziłem się z myślą o wyjeździe. Obecnie szukam jakiegoś dobrego laboratorium, w którym będę mógł się zaczepić. Tutaj czeka mnie jedynie wolontariat, ewentualnie robota za 1 kzł miesięcznie. Kpiną jest to, że pracując dorywczo w czasie studiów zarabiałem kilka razy więcej niż mogę zarobić w zawodzie. Poza tym - przy obecnej sytuacji nie mam co liczyć na rozwój tak bezbożnej dziedziny nauki jak biotechnologia. O innych, mniej materialnych mankamentach tego kraju nie wspomnę, bo po co się powtarzać.
Tak więc zabieram stąd co najcenniejsze, a mianowicie swą drugą połowę i aparat, i spadam. Najlepiej do Nowej Zelandii. Bo dalej się nie da.

nastier
07-07-2006, 23:32
Ciężko Ci to zrozumieć, co? Może dlatego, że Polskę znasz w tej chwili głównie z telewizji i lektury portali? Bo coś nie wydaje mi się, że co tydzień latasz, jeździsz po wioskach/miasteczkach i badasz nastroje... A opinie wypowiadasz co najmniej takie jakbyś to robił. Ba, jakbyś był specjalistą w tej (polityka, socjologia, whatever) dziedzinie.

Ja też do Polski jeżdzę ostatnio chyba nawet rzadziej niż raz na rok. I choćby z tego względu nie miałbym na tyle bezczelności, żeby napisać to co Ty powyżej. Owszem, można się z troską zapytać, zasugerować... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro :)

muflon,ale tu chodzi o tych 400, o ktorych mowil Jac. nie o caly narod,patriotyzm i inne takie.
to ta '400' robi (za nieprzeproszeniem) burdel, niezaleznie od orientacji politycznej...

Andee
07-07-2006, 23:33
To najwiekszy blad (jak do tej pory) obecnej koalicji, moga za to zaplacic glowa...

P.S. Przypominaja mi sie najlepsze skecze Monty Pythona, sytuacja ma wiele z nimi wspolnego.

muflon
07-07-2006, 23:38
I jeszcze coś: takich, którzy mogą wyjechać jest... no, niech będzie 30%. Zostaną ludzie po czterdziestce, wieś, niewykwalifikowani, nie znający języka. Liczmy na oko 30 milionów. Jaką masz dla nich radę Wujku Dobra Rada? Czy taką jak w kawale o Gorbaczowie i Reaganie: "a to nas nie obchodzi"?

snowboarder
07-07-2006, 23:38
... ale mieszać z błotem... nie, przepraszam, z gównem wszystkich tych, którym jednak mimo wszystko, się chce, nie idą na łatwiznę tak jak Ty czy ja - to jest żenada. To jest Ziobro :evil:

to zes teraz przywalil kolego :-( Mialem cie za bystrzejszego...
Wiec tlumacze - nigdzie i nigdy nie zmieszalem z gownem nikogo,
kto mieszka w Polsce, uzylem przenosni, gdzie gownem na srodku
domu sa kolejne rzady i uklady wszelkich masci zmieniajace sie
co pare lat i ciagle na gorsze.
Ten sprzatajacy to wlasnie przecietny Polak, ktory tyle z tego ma,
ze musi... wlasnie sprzatac. I zyc slepa nadzieja, ze kiedys bedzie
lepiej...
Ja po prostu chce wam pomoc, jesli chocby jedna, dwie osoby
sie zastanowia i powiedza sobie: "czemu nie sprobowac, moze
rzeczywiscie mozna zyc spokojnie bez zawracania sobie glowy
ciaglym sprzataniem gowna" to juz bedzie cos...

ales muflon dal, naprawde... :-(

Zielony
08-07-2006, 00:08
Pozostaje tylko szczekanie psow przy drodze...

Za niedługo w polsce to psy będą szczekać ****mi, sraki ptakać a ludzie będą krakowali do maszerowa...

A tak w ogóle, to widzę, że zanosi się na kolejny topic do zamknięcia,
albo przeniesienia do PRALNI :D
Bo polityczny...

Jac
08-07-2006, 00:13
Snowboarder - popieram.
Już idąc na studia pogodziłem się z myślą o wyjeździe. Obecnie szukam jakiegoś dobrego laboratorium, w którym będę mógł się zaczepić. Tutaj czeka mnie jedynie wolontariat, ewentualnie robota za 1 kzł miesięcznie. Kpiną jest to, że pracując dorywczo w czasie studiów zarabiałem kilka razy więcej niż mogę zarobić w zawodzie. Poza tym - przy obecnej sytuacji nie mam co liczyć na rozwój tak bezbożnej dziedziny nauki jak biotechnologia. O innych, mniej materialnych mankamentach tego kraju nie wspomnę, bo po co się powtarzać.
Tak więc zabieram stąd co najcenniejsze, a mianowicie swą drugą połowę i aparat, i spadam. Najlepiej do Nowej Zelandii. Bo dalej się nie da.

Tylko nie zapomnij odddac kasy za nauke w tym tez za studia, profesorom ktorzy jednak nie wyjechali i za gowniane pieniadze cie tutaj nauczyli na takim poziomie ze z szcunkiem wszedzie patrza na ludzi wykrztalconych w PL...

Takie podejscie jest teraz modne, wez ile udzwigniesz i uciekaj... :evil:

Snowborader - super jest w USA, powiedz Wats0n'owi ile by zaplacil za studia?

mattnick
08-07-2006, 00:48
Jac zapraszam do mnie do Wałbrzycha...jak nie zgubisz zawieszenia na pierwszych 50 metrach bedziesz mistrzem. W moim pięknym mieście jest 4 zarządców dróg i żaden nic nie robi. W zimie jest jeszzce fajniej, bo pługi jeżdża z podniesionymi pługami bo nie mogą odsnieżać dróg, które zarządza ktoś inny. Poza tym na remont innych dróg też nie moze miasto wydać złamanego grosza bo nie ma do tego prawa...nie ma prawa wyremontować drogi która jest w mieście...Czy nie mogło by być tak, ze w momencie przekroczenia tabliczki z napisem Wałbrzych (w tym wypadku) zarządcą dróg staje się prezydent miasta albo osoba mu podległa a nie jakiś pan z Wrocławia, który gówno wie o dziurach w moim mieście ??

4000 pln na miesiąc to nie są gówniane pieniądze...wybacz....

Jac
08-07-2006, 00:55
Jac zapraszam do mnie do Wałbrzycha...jak nie zgubisz zawieszenia na pierwszych 50 metrach bedziesz mistrzem. W moim pięknym mieście jest 4 zarządców dróg i żaden nic nie robi. W zimie jest jeszzce fajniej, bo pługi jeżdża z podniesionymi pługami bo nie mogą odsnieżać dróg, które zarządza ktoś inny. Poza tym na remont innych dróg też nie moze miasto wydać złamanego grosza bo nie ma do tego prawa...nie ma prawa wyremontować drogi która jest w mieście...Czy nie mogło by być tak, ze w momencie przekroczenia tabliczki z napisem Wałbrzych (w tym wypadku) zarządcą dróg staje się prezydent miasta albo osoba mu podległa a nie jakiś pan z Wrocławia, który gówno wie o dziurach w moim mieście ??

Mattnick, nic nie wiesz o zarzadzaniu drogami i dlatego wydaje ci sie to dziwne ;-) sa drogi powiatowe, wojewodzkie krajowe, maja rozne priorytety, kto inny jest ich wlascicielem i kto inny za ich remonty placi, to ze system nie bangla nie jest wina taliego podzialu tylko ludzi ktorzy za to w tym "rejonie" odpowiadaja plus pewnie wiadomo notoryczny brak kasy, ja nikogo nie bronie, bo sam jezdze troche po polsce i wiem jak to wyglada :-(.

4000 pln na miesiąc to nie są gówniane pieniądze...wybacz....
haha - taka ma oficjalna pensje? czy dorobia na boku bo wiesz mozna powiedziec ze nie ma co narzekac bo jak by sie pracowalo na 5 etatow to z 1k bylo by 5k ;-)...

mattnick
08-07-2006, 00:58
Mattnick, nic nie wiesz o zarzadzaniu drogami
To Tobie się tak wydaje...

Jac
08-07-2006, 01:00
To Tobie się tak wydaje...
tak, ale tylko na podstawie tego co do tej pory napisales ;-)

oszołom
08-07-2006, 01:44
A ja mam powoli tego dość. Większość moich znajomych już wyjechała. Sytuacja w kraju jest fatalna. Polityka w Polsce to jedne wielkie bagno. Raz zamieszane w lewo, a raz w prawo. Niemcy nazwali naszego kaczorka - kartoflem ( chyba mają rację ). Nie chcę mieszkać na kartoflisku !!!!

czornyj
08-07-2006, 03:56
Panowie, nie denerwujcie się drobnostkami - będzie jeszcze gorzej :D
Po PISie do władzy dojdzie samoobrona, Lepper zostanie prezydentem, a Beger premierem.

Jac
08-07-2006, 07:36
Panowie, nie denerwujcie się drobnostkami - będzie jeszcze gorzej :D
Po PISie do władzy dojdzie samoobrona, Lepper zostanie prezydentem, a Beger premierem.
:mrgreen: naszczescie nikt nie jest wieczny

popmart
08-07-2006, 07:42
:mrgreen: naszczescie nikt nie jest wieczny

Pamiętaj że ty też i razem z tą szmirą lecą najlepsze lata ...

Jac
08-07-2006, 07:48
hehe, no pewnie ze pamietam, tyle ze ja sie na nich specjalnie nie ogladam, robie swoje i mam ich w.... powazaniu ;-), glosuje kiedy trzeba i czekam cierpliwie..., chyba nigdzie na swiecie nie jest super jesli chodzi o wladze... w kazdym rzadzie znajda sie oszolomy (sorry oszolom :mrgreen:), i raz sa przy wladzy a raz w opozycji ;-)

Trzeba robic swoje i nie ogladac sie na innych, bedzie dobrze !

Mac
08-07-2006, 09:29
No to sobie popisaliście. I macie sporo racji, ja muszę na to spojrzeć tochę inaczej a poniżej kilka moich refleksji.
1. Wyjechało sporo ludzi i już brakuje osób z kwalifikacjami, to się już czuje na rynku pracy. Eefekt, zaraz będziemy musieli płacić więcej aby ktoś został.
2. Polska to fajny kraj do życia i pracy, jeśli się ma pomysł na życie. Byłem w kilku krajach eurpejskich i w USA, wszędzie wszystko dobrze wygląda na zdjęciach. Pewnie jako biotechnolog też lepiej zarazbiałbym w USA ale w Polsce też mam fajnie tyle, że nieco zmieniłem swój profil zawodowy i jest fajnie.
3. Nikt nie jest wieczny a czas życia drobiu jest krótszy niż osłów i świń. PiS przeminie :)
4. Nie popadajmy we frustracje, teraz będzie fajnie, kabaret za free, tylko aktorem tańczących kankana jakoś mało.
Good save the queen.

Przemoc
08-07-2006, 09:39
Trzeba robic swoje i nie ogladac sie na innych, bedzie dobrze !

Pewnym paradoksem jest to, że mimo ogólnego bałaganu dot. władz naszego kraju gospodarka się rozwija, doszło do tego, że te dwie sfery uniezależniaja się od siebie. Np. giełda ma du...e dymisje premierów czy ministrów bo inwestorzy wiedzą, że gorzej być nie może.
Władza działa w ten sposób, że gdyby jej nie było, byłoby to samo.

To jest chyba najgorsze, inteligentny obserwator polskiej rzeczywistości politycznej ma prawo otworzyć sobie żyły.:-(

Renia Beger po wyroku sądu za fałszowanie list wyborczych oburzona powiedziała, że czuje się jakby ktoś jej napluł w twarz, ku...a dla mnie to już masakra.:twisted:

Zielony
08-07-2006, 10:11
Renia Beger po wyroku sądu za fałszowanie list wyborczych oburzona powiedziała, że czuje się jakby ktoś jej napluł w twarz, ku...a dla mnie to już masakra.:twisted:

Tiaaa, ona to już ma pewnie przygotowane listy z xxxk podpisami o ułaskawienie :lol: :twisted:

aptur
08-07-2006, 10:15
Tymczasem Lepper idzie na pielgrzymkę
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470078.html
:)

gawryl
08-07-2006, 10:53
Tymczasem Lepper idzie na pielgrzymkę
http://wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,53600,3470078.html
:)
nie lubie, jak politycy obnosza sie ze swoja wiara, ale czy jest to aby wazny argument przeciwko im? to tylko ich poglady... to tak samo jak wielu politykow publicznie oglasza, ze jest za gejami i lezbami (i innymi debilizmami) - ale to juz jest ok, tak? bo to juz ,,tolerancja'' ;) ,,eUROPA''? tak?

wiec dajmy spokoj pogladom/wierzeniom politykom i patrzmy im na rece, tam sa prawdziwe argumenty.

muflon
08-07-2006, 17:44
3. Nikt nie jest wieczny a czas życia drobiu jest krótszy niż osłów i świń. PiS przeminie :)
Dobre :-D Inna sprawa, że niewykluczone, że po drobiu zaczną na folwarku rządzić właśnie osły i świnie :?

snowboarder
08-07-2006, 18:04
nie lubie, jak politycy obnosza sie ze swoja wiara, ale czy jest to aby wazny argument przeciwko im? to tylko ich poglady...

Ty chyba zartujesz?! Ich poglady?
To jest pic na wode, pozerstwo i kant, udawanie swietych
w Polsce sluzy tylko jednemu - zebraniu glosow stepialej czesci
spoleczenstwa. Poglady i wiara? Kon by sie usmial...
Nawet Jaruzelski i Kwasniewski calowali papieza i "modlili sie"..

A propos juz sie zaczyna:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/07/08/AR2006070800341.html

Pryszczate skwaszone grubaski przejmuja pelnie wladzy...

A, nie wiedzialem, ze Jareczek mieszka z mamusia i kotkiem
i nawet nie umie prowadzic samochodu...
Z pewnoscia swietnie poprowadzi panstwo :-(
Co ja gadam, juz przeciez prowadzi...

Jac
08-07-2006, 18:15

snowboarder, stapasz po cienkim lodzie, takimi wypowiedziami mozesz kogos urazic, zdajesz sobie z tego sprawe?

A propos juz sie zaczyna:
http://www.washingtonpost.com/wp-dyn/content/article/2006/07/08/AR2006070800341.html

Pryszczate skwaszone grubaski przejmuja pelnie wladzy...

Taki tytul artykulu swiadczy tylko o jednym - pisal go kretyn :twisted:
poza tym nikt nie przejmuje wladzy!!!, przeciez byly wybory, w ktorych to wlasnie Kaczynscy zwyciezyli... nie pamietasz ?!?!

muflon
08-07-2006, 19:05
Jac, a można tam u Was jeszcze oglądać co innego niż TV Trwam? Bo z doniesień poważnych hamerykańskich dzienników, to można by wywnioskować, że Rydzyk szykuje się na prezesa KRRiTV :lol: A za miesiąc, jak w Somalii :lol: dobrze ze mundial już z głowy ;-)

konradl
08-07-2006, 19:08
spoleczenstwa.

100% racji, a kto pozuje na najswietszego tak naprawde jest najgorszy. I kazdy ktory choc troche samodzielnie mysli to widzi...
Jednak widac ze z najprostszym wyciaganiem wnioskow duza czesc spoleczenstwa ma problemy, wystarczy im pokazac samozapelniajaca sie lodowke, dziadka z wermachtu, czy zapowiedziec rozrobe i rozwalenie jakiegos blizej nie okreslonego ukladu, a na slepo im uwieza...

snowboarder
08-07-2006, 19:14
snowboarder, stapasz po cienkim lodzie, takimi wypowiedziami mozesz kogos urazic, zdajesz sobie z tego sprawe?

Zaraz, zaraz, czy to ja wymyslilem pojecie "mochery"?
Kazde dziecko w Polsce wie, ze gdyby nie radio co maryja
i jego "intelektualne" zaplecze, to kurduple by nadal...
byly kurduplami.

Wiesz, ja rozumiem dume narodowa, ale niedobrze jest gdy
on robi sie slepa... Nie ma to nic wspolnego z patriotyzmem,
a bronienie rydzyka i pryszczatych grubaskow jest wrecz
jego zaprzeczeniem.

I szczerze, uwazalbym z sadami typu - to sami kretyni,
bo gdy caly swiat to kretyni, a tylko ty masz racje,
to moze cie to dosc szybko zaprowadzic w slepy zaulek...

Jac
08-07-2006, 19:27
Sorry snowboarder, na takim poziomie to ja nie bede z toba dyskutowal
Nikogo nie bronie jedynie nie lubie jak sie wszytkich ludzi w rzuca do jednego wora, w stylu: katolicy = stepiala czesc spoleczenstwa, albo zwrot "radio co maryja"... to sa chwyty ponizej pasa a nie argumenty, tylko prowokacje... w tej swojej retoryce jestes taki sam jak Rydzyk czy Lepper, no i oczywiscie masz do tego prawo.
EOT

gawryl
08-07-2006, 19:59
oczywiscie, ze to tylko zbieranie glosow wyborcow - ale ja nie chce oceniac wiary innych ludzi, dlatego tez wole oceniac ich dzialania, bo ich efekty sa widoczne... wiec nie uciekam sie do oceniania, wysmiewania (i pietnowania!) ludzi po ich pogladac/wierze a po ich dzialaniach.

dodatkowo : wpiania mnie jednak, gdy zarzuca sie ludziom ,,licha wiare'' i wysmiewa ich ,,uczestniczenie w nabozenstwach'' a jednoczsnie aprobuje sie poglady pro pedalskie - powinno byc to tak samo pietnowane (lub przemilczane!). w koncu to ta sama gra wyborcza - chodzi tylko o zdobycie innego elektoratu (rozniacego sie otworem, z ktorego jedni tyko wydalaja, a inni jeszcze dodatkowo zapychaja ;) ).

snowboarder
09-07-2006, 00:40
Zlo jest zlem, chocby nie wiem jak bardzo chcialo sie
udawac, ze tak nie jest. Radio zwane maryja jest zlem.
Ty tak nie uwazasz. To jak rowniez ostatni post gawryla sprawia, ze tylko
utwierdzam sie w przekonaniu, ze w Polsce nigdy sie nic nie zmieni.
Dla tych, ktorzy mysla tak jak ja nie ma tam miejsca.
Jesli tacy tu sa, mowie wam - schrzaniajcie z tego kraju poki
sie da. Nikt nie wie, co jeszcze rzadzacy faszysci wymysla...
Wlasnie przeczytalem, ze nowy pomysl to zakaz reklamy
srodkow antykoncepcyjnych w ciagu dnia (!!!).
Jesli to jest dla was normalne - to sorry.
Jesli nie, nie marnujcie zycia, bo szkoda.
Pakujcie sie czym szybciej!

Przemoc
09-07-2006, 01:08
Zlo jest zlem, chocby nie wiem jak bardzo chcialo sie
udawac, ze tak nie jest. Radio zwane maryja jest zlem.
Ty tak nie uwazasz. To jak rowniez ostatni post gawryla sprawia, ze tylko
Dla tych, ktorzy mysla tak jak ja nie ma tam miejsca.
Jesli tacy tu sa, mowie wam - schrzaniajcie z tego kraju poki
sie da. Nikt nie wie, co jeszcze rzadzacy faszysci wymysla...
Wlasnie przeczytalem, ze nowy pomysl to zakaz reklamy
srodkow antykoncepcyjnych w ciagu dnia (!!!).
Jesli to jest dla was normalne - to sorry.
Jesli nie, nie marnujcie zycia, bo szkoda.
Pakujcie sie czym szybciej!

Władza różnych oszołomów, z lewa, czy z prawa ma to do siebie, że przemija.

Teraz mamy okres obfitujący w wielkie słowa, plany naprawy Polski itd. i na słowach się kończy, Polacy zdążyli się już nauczyć, że żadnej władzy nie należy ufać obecnej też, dlatego, snowboarder, sugeruję więcej dystansu. Ja tutaj w kraju patrzę na usunięcie "wesołego" Marcinkiewicza z politowaniem, PiS robi sobie gorzej w imię ambicji J. Kaczyńskiego, skończą jak AWS i SLD.

Niestety po 50 latach sowietyzacji, naród potrzebuje czasu, żeby nauczyć się doceniać wagę własnego głosu, organizować się oddolnie itd.. teraz właśnie mamy kolejną lekcję. Nie namawiaj nas do wyjazdu bo w tej klasie muszą być uczniowie gorsi i lepsi, pomyśl co się stanie jak wszyscy lepsi wyjadą, pozostali nigdy się niczego nie nauczą.

Właściwie, to ja namawiam Cię do powrotu, wróć i pomóż prędzej osiągnąć normalność.

gawryl
09-07-2006, 10:04
(...)To jak rowniez ostatni post gawryla sprawia, ze tylko

ja tam jestem za totalnymi zmianami-ale nie na szczeblu wiary i przekonan - niech to pozostanie indywidualna sprawa dla kazdego czlowieka (a jesli komus marza sie zmiany w Kosciele - niech idzie z ta kwestia do Kosciola, nie do Sejmu).Politykow rozliczajmy po dzialaniach, a nie po ich pustych gadkach i ,,czynach'' (ze byl na Mszy czy tez nie byl). wtedy bedzie dobrze.

MMM
09-07-2006, 19:32
Tylko nie zapomnij odddac kasy za nauke w tym tez za studia, profesorom ktorzy jednak nie wyjechali i za gowniane pieniadze cie tutaj nauczyli na takim poziomie ze z szcunkiem wszedzie patrza na ludzi wykrztalconych w PL...
Ja za studia zapłaciłem z własnej kieszeni. Za liceum i podstawówkę chętnie oddam, niech mi tylko oddadzą podatki które tutaj od jakiegoś czasu płacę. Bez łaski.

Tomasz Golinski
09-07-2006, 20:17

A najlepsze, ze nikt przy tej okazji nie mówił, że obaj są objęci ekskomuniką :D

Nemeo
10-07-2006, 21:51
uwaga, bedzie glosno:

WYJEZDZAJCIE Z TEGO BURDELU POKI JESTESCIE MLODZI!

NIE MARNUJCIE SWOJEGO ZYCIA I ZYCIA SWOICH DZIECI
DLA PSEUDO-WYOBRAZENIA O FAJNYM KIEDYS W PRZYSZLOSCI
KRAJU, W KTORYM PRZYSZLO WAM SIE URODZIC.

TAM NIGDY NIC SIE NIE ZMIENI, niestety...

Najgorsze jest to, że to PRAWDA.:sad:

snowboarder
10-07-2006, 23:00
Najgorsze jest to, że to PRAWDA.:sad:

...i czym wczesniej to sobie uzmyslowisz, tym lepiej
dla ciebie i twoich dzieci...

mattnick
10-07-2006, 23:22
Zastanawiał się ktoś z Was dlaczego nasz nowy premier nie ma żony tylko mieszka z mamusią i kotem ... ?? :P

p_lar
10-07-2006, 23:30
Zastanawiał się ktoś z Was dlaczego nasz nowy premier nie ma żony tylko mieszka z mamusią i kotem ... ?? :P

I to bez ślubu :twisted:

mattnick
10-07-2006, 23:33
To chyba nie po chrześcijańsku...

piast9
11-07-2006, 00:15
Z kotem??? A fuj!

snowboarder
11-07-2006, 00:22
E tam, to to nic, moze mamusia sie boi ciemnosci, moze cos innego...
Ale, ze nie ma prawa jazdy, to jak dla mnie totalny obciach.
Znaczy, ze kompletny imbecyl. I "kieruje" Polska....

snow
11-07-2006, 00:23
Ale, ze nie ma prawa jazdy, to jak dla mnie totalny obciach.
Znaczy, ze kompletny imbecyl. I "kieruje" Polska....

Widze masz ciekawe kryteria szufladkowania ludzi :roll:

fragile
11-07-2006, 00:59
Jak to ktoś powiedział: Gdyby Kaczyńscy byli trojaczkami, to strach pomyśleć o następnym konklawe...

A wracając do narzekających na politykę: Ciekawi mnie ilu z tych krzyczących najgłośniej poszło do wyborów i wybierało zgodnie z własnymi przekonaniami? Spotkałam w ostatnim czasie kilka przynajmniej osób wrzeszczących na PISiarzy, że tacy i owacy. Przyznaję, że to kompletnie nie moja opcja, ale poszłam do wyborów i dałam wyraz temu, że nie popieram PIS i ich kandydata. Teraz czuję się niejako uprawniona do tego, żeby mówić elektoratowi braci K, że mają tak samo w głowach jak i Pazerni i PIS. Natomiast ci co do wyborów nie poszli, ciągle krzyczą, ale w chwili gdy był moment na decydowanie - siedzieli przed telewizorami i śledzili wieczór wyborczy...

Nie wyjadę za granicę. Dlaczego? Bo tutaj mam pracę, którą lubię, którą wiem, że będę miała na przynajmniej jeszcze dwa lata, mam studia, faceta, rodzinę, przyjaciół. Mam pomysł na życie i wiem, że musze się postarać, bo w tym kraju nie jest łatwo organizować własne "programy". Ale za granicą też nie od razu dostanę mannę z nieba.

Sami sobie tych polityków wybraliśmy. Mówię do tych, co głosowali. Ale przede wszystkim do tych, co nie głosowali, a narzekają. Mieliście swoje dwie minuty podczas wyborów. Zmarnowaliście je to teraz przynajmniej nie narzekajcie.

snowboarder
11-07-2006, 01:23
Swiete slowa przedmowczyni...
Niesmialo przypomne moj apel sprzed juz prawie roku:

http://www.canon-board.info/showthread.php?t=6130

Niestety, stalo sie jak sie stalo...

muflon
11-07-2006, 09:20
ze nie ma prawa jazdy, to jak dla mnie totalny obciach. Znaczy, ze kompletny imbecyl.
O, a ja sie wlasnie zastanawialem na co by tu zmienic wysluzonego BUFONa nad avatarem... To byloby niezle, zwlaszcza skoro mowisz ze pasuje :roll:

kami74
11-07-2006, 09:53
A ja sie nie dziwie ludziom, ktorzy chcą stąd uciekać. Bo kto chciałby życ w kraju w którym tzw. normalna pensja starcza tylko i wyłącznie na wegetację od 1-go do 1-go, w którym emerytura wypracowana przez 50 lat starcza na opłaty a na jedzenie już nie bardzo, no i w którym buduje sie mosty donikąd ;)
Ehhh... Tylko ludzie o niesamowitym harcie ducha lub dużej dawce poczucia humoru. pozdr.

Wats0n
11-07-2006, 10:17
Czarnego humoru, warto dodać :)

Tomasz Golinski
11-07-2006, 10:48
https://canon-board.info/imgimported/2006/07/sezon_ogorkowy-1.jpg
źródło (http://www.nfa.pl/galeria/sezon_ogorkowy.jpg)

Silent Planet
11-07-2006, 17:59
Nie kumam tych ogórków... :|

gawryl
11-07-2006, 18:03
Nie kumam tych ogórków... :|
ja za bystry nie jestem (patrz moja stopka :/) ale ogorki mozna (chyba!) tak jakos interpretowac: 1)po zmianach tak jak i przed 2)a w miedzyczasie wszystko poprzewracane.