Zobacz pełną wersję : [Lublin] Plener foto i spotkanie użytkowników CB
Wpadliśmy z nastierem na pomysł żeby może zorganizować spotkanie forumowiczów z Lublina (i okolic :wink:). Spotkać się gdzieś na jakieś piwko, pogadać i porobić jakieś zdjęcia, czyli generalnie dzień fotograficzno-zapoznawczy :)
Planujemy piątek albo sobota - termin do ustalenia. Ile osób by było chętnych na takie coś? Myśleliśmy żeby pofocić może coś na starym mieście, ale do wmiare bezpiecznego focenia to by się przynajmniej 4-5 osób chętnych przydało w celu zmniejszenia prawdopodobieństwa nieprzyjemnych kontaktów z Lubelską Grupą Dresiarską :)
Kto byłby chętny i komu by pasował taki termin, czyli 7 lub 8 lipca? Ewnetualnie jakie godziny?
Prosimy chętnych o wpisy i wtedy możnaby coś zorganizować. Ewentualne propozycje na inne miejsce pleneru (oprócz tej starówki) mile widziane.
hmmm akurat bede w tych dniach w lublinie :) tyle ze bede 2gim fotografem na weselu wiec pewnie nie bede mial czasu sie wyrwac na plenerek... ale kto wie
Hmmm akurat tez bede w tych dniach w Lublinie a wlasciwie w okolicach i Lublin zamierzamy z dziewczyna odwiedzic w sobote.
Ale dwa zastrzezenia:
- wolimy "pustelnicze zwiedzanie" , czyli mozemy sie gdzies spotkac ale kilkugodzinne wspolne lazenie odpada bo co innego mamy w planach :roll:
- Jak nie Starowka ze spacerem w kierunku UMCS i KUL to moze Ogrod botaniczny i muzeum wsi lubelskiej?
Tylko nie skansen.
Ogród botaniczny jest OK (ale na plener ślubny :P ), generalnie to starówka rządzi.
A tak w ogóle - ja się pisze.
Jeszcze jedno - jestem za tym, żeby impreza nie była bardzo długa.
kurcze, wakacje pelna geba a tu wszyscy jakies zastrzezenia maja ;)
Tylko nie skansen.
Ogród botaniczny jest OK (ale na plener ślubny :P ), generalnie to starówka rządzi.
O dzieki za przypomnienie... to bedzie sobota wiec ogrod odpada bo bedzie zatloczony parami pleneroslubnymi :?
a jesli juz starowka to co? grodzka, rynek, zamek, krakowskie + male co nieco? ;)
Na kilkugodzinne łażenie to chyba i tak nie ma za bardzo miejsc intersujących - myśle że i tak by wyszło tego łażenia jakaś godzinka - dwie.
W jakich godzinach byś Vitez był?
W jakich godzinach byś Vitez był?
Wczesne popoludnie (13-14)... ale to nic pewnego wiec nie obiecuje... pewnie telefonicznie/smsem bym musial potwierdzac i sie w jakies miejsce pojawic, bo czasem zupelnie znienacka zmieniaja mi sie plany. Szczegolnie jak jestem "w terenie" .
W takim razie wstępnie sobota :) Jak Vitez dojedziesz to ok, jak nie to trudno :wink:
Innym pasuje?
Niestety moja 350-tka wylądowała na Żytniej :(
Niestety moja 350-tka wylądowała na Żytniej :(
Ale piwo nadal mozesz pic?
Aparaty na plenerach to tylko przykrywka ;)
Witam, niezbyt często się udzielam, ale jak bedziecie już na starym mieście wybierzcie się na Wieżę Trynitarską. Wejściówka koło 5pln, w środku zawsze są jakieś wystawy, oprócz tego tam warto zatargać ze sobą statyw, bo są niesamowite rzeźby sakralne, wsyztsko oświetlone bardzo ciepłym świtałem ;D na samej górze ... cała panorama Lublina. To tak tylko na marginesie chciałęm wspomnieć, na jakiś inny plenerek to i ja bym się łapał ... ale nie na łażenie po mieście ;) chyba ... że Apart to tylko przykrywka :]
a mnie nie pasuje - focic pewna impreze "masowa" bede ;)
a mnie nie pasuje - focic pewna impreze "masowa" bede ;)
kurcze, wakacje pelna geba a tu wszyscy jakies zastrzezenia maja
:mrgreen:
nasz klient,nasz pan ;( nic nie poradze :(
Czyli kto będzie?
1. Ja
2. Mikołaj
3. Vitez (prawdopodobnie)
Ktoś jeszcze? Troche mała ta frekwencja :roll:
FotoZiutek
13-07-2006, 15:14
Witam!
I jak - odbyło się spotkanko? Bom się spóźnił z czytaniem...
Na następny zlocik - chętnie się piszę!
Nie odbyło się bo nikomu nie pasowało i nie było ostatecznie żadnych ustaleń :)
FotoZiutek
13-07-2006, 15:40
hmm....
No to wszystko jeszcze przed nami :)
Myślę, że trzeba przeczekać te upały i może wtedy organizować jakiś spocik!
Może jakiś poranne focenie z mgiełką w plenerze, albo typowy starówkowy spacer zakończony chwilką odpoczynku w jakiejś knajpce...
Ciągle chętny :)
Tym razem jednak nie zahaczylem o Lublin... w taki upal to bardziej pasowalo szwendanie sie po lasach i opalanie, a w niedziele bylem w Kazimierzu.
Nastepny przyjazd w okolice Lublina to pierwszy weekend sierpnia.
Jak bedzie mniej upalnie to mozna by ruszyc na miasto.
Możliwe, że w sierpniu będzie troche lepiej.
Nie tworzę nowego wątku i zapytuję się czy w Lublinie są chętni na plenerek? ;)
po 1 marca chetnie sie wybiore :) czekam na nowe body teraz...
piszczal
21-02-2008, 17:48
tak, ja jestem chętny
Dobra! Mamy chętnych teraz termin do zgrania. Czekam na propozycje!
piszczal
21-02-2008, 23:40
wolicie rano na fotach czy wieczorem?
dla mnie bez różnicy o której porze dnia. co do terminu to osobiście piszę się na dowolną datę oby była po 1 marca. czekam z zamówieniem body na 1 marca bo być może będzie Cashback.
Ja jeszcze chciałem dodać, że (jak już niektórzy wspomnieli) w botaniku i w skansenie też by było fajnie razem popstrykać ale możemy wykorzystać to że będzie nas kilku i pofocić w różnych zakątkach starego miasta. Różne bramy, stare wąskie podwórka, gdzie na myśl o przebywaniu tam samemu skóra cierpnie ;)
piszczal
22-02-2008, 14:11
jestem za starym miastem
Jak będzie nas trzech lub więcej to dresy nie ruszą :mrgreen:
ja tez jestem za starym miastem!
ps. spuki, Ty dzialasz w GFL?
Czekam na konkretne daty :)
FotoZiutek
27-02-2008, 14:07
To może się podłączę. Też jestem za starówką wieczorową porą. Chciałbym mieć miasto nocą :) więc rzeczywiście kilka osób by się przydało dla bezpieczeństwa... Może dziś? 27 luty nocą? Godzina: po 20.00. Pisałby się ktoś?
Jeśli nie - to proszę o jakieś konkrety...
Kiedyś się udało ;D może i tym razem się uda, sam bym się chętnie zapisał, ale chyba dopiero pod koniec marca :]. Póki co przebywam na zesłaniu
W ten weekend kto chętny?
Data: 01.03.2008
Godzina: do ustalenia
W ten weekend kto chętny?
Data: 01.03.2008
Godzina: do ustalenia
Ja nie dam rady. mam zjazd w szkole :(
moze aby wiekszosci przypasowalo ustalmy termin z pewnym wyprzedzeniem, powiedzmy nastepny weekend? mi bardziej pasuje niedziela ale moge sie dopasowac w sobote jesli tak bedzie wiekszosci odpowiadalo.
co Wy na to?
jutro w godzinach wieczornych (20-21) jest zaplanowane focenie na starówce :) jeśli ktoś jest chętny to niech pisze do mnie bądź spuki'ego.
my już któryś raz z kolei dzisiaj byliśmy na Starówce :) ktoś się pisze na następny raz?
Mała zajawka:
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.kamilos.net/news/eryk.jpg)
ja bym się pisał:) dodałem wątek do subskrypcji. jakby coś się działo to piszcie.
witaj na forum :) jesli chcesz to można w ten weekend wyskoczyć na plener albo sesję foto :)
witam. na forum już ponad rok ale głównie czytam co widać po ilości postów:)
w weekend bardzo chętnie. zajętą mam sobotę około 14-16 i niedzielę 08-14. w pozostałych godzinach bardzo chętnie. dajcie znać wcześniej to rzucę info znajomym z lublina i będzie nas więcej:)
czy ktoś z was wybiera się na koncerty lub imprezy uliczne w najbliższym czasie? :)
nuda w tym roku, straszna....
no nie całkiem taka nuda.... politechnika dała czadu okrzykami przed ratuszem...
"seks i wóda - polibuda" :mrgreen:
Gdyby coś się działo w temacie to bardzo proszę wiadomość. Chyba że nie chcecie takiego świeżaka ;-) Lublinianin Canonier zwarty i gotowy czeka :mrgreen:
diZaster
26-06-2008, 11:43
tutaj wogole jakos malo sie dzieje...
ale mozna umowic sie na jakiegos spota jesli chcecie :)
tyko niech bedzie jakis termin i do tego ciekawe miejsce, w zasadzie miejsce to kij, wazne zeby ludzie byli to cos sie pokombinuje zawsze :)
diZaster
14-07-2008, 10:52
co za zastraszajaca aktywnosc :)
tylko sie nie powybijajcie, dla kazdego znajdzie sie miejsce ;)
Ja również chętnie wybiorę sie na jakiś wspólny plenerek :) - po raz pierwszy.
Czyli chyba damy radę, co ? ;)
Kiedy i gdzie więc zapytam ? :mrgreen:
wakacje sa a wiec malo osob w Lublinie :) wiem ze Robert (spuki) bedzie w polowie sierpnia juz w Polsce a ja osobiscie w polowie wrzesnia wracam.
diZaster
14-07-2008, 15:33
Daga, mozemy sie gdzies ustawic :]
nie wiem co dokladnie Cie interesuje,ale mozna sie przejsc po starym miescie nawet tak na odczep, zeby byl plener.
lepsze to niz siedzenie w domu :]
ps: spuki, kamilos, daga i ja ?
az tyle canonow jest w lbn ? :roll:
eeeeeno :) nie przesadzajmy... jest nas więcej ale trudno zgrać termin bo każdy coś działa... jak pisał kamilos ja wracam 7 sierpnia, ale do 15 będę nieosiągalny z racji zleceń. Po 15 sierpnia jak najbardziej tiaaaaaaa :)
ja jeszcze trochę jestem chętny, ale Ty ze mną nie chcesz:(
diZaster
14-07-2008, 17:08
alez chce :D
mozemy sie ustawic gdzies przeciez :]
Widzę znów się coś szykuje :)
i wyjdzie jak zwykle :> :P
hm... jeszcze ze 20 dni i ja się mogę do listy dopisać ;]
No co jest z Wami, naprawdę nic z tego nie wyjdzie ? :confused:
Ja już dziś jestem gotowy, ale będzie to możliwe do zrealizowania dopiero - 02.08.2008 (oczywiście skoro świt lub nieco przed świtem) w plener się wybieram tak czy inaczej. Oczywiście było by miło wybrać się w towarzystwie. :]
/nie wiem dlaczego nie mogłem edytować poprzedniego postu?/
No co jest z Wami, naprawdę nic z tego nie wyjdzie ? :confused:
a w czym problem? ja z Robertem (spuki) jak na poczatku roku sie tutaj umawialismy to tydzien pozniej bylo spotkanie :) GG i tel chyba macie takze do dziela :) powodzenia i do zobaczenia we wrzesniu...
Panowie, napiszcie jaki lab polecanie w Lublinie bo już mnie szlag trafia. Tylko serio - nie fotojoker i rosman :-)
oczywiście skoro świt lub nieco przed świtem) w plener się wybieram tak czy inaczej
Już to widzę Marcinie :P :mrgreen:
Czy ktoś ma w ogóle jakiś pomysł co będzie fotografowane? :)
Panowie, napiszcie jaki lab polecanie w Lublinie bo już mnie szlag trafia.
Nazwy nie pamiętam ale jak się idzie od polibudy w stronę Victorii to po lewej stronie przed skrzyżowaniem Narutowicza z Piłsudskiego
Czy ktoś ma w ogóle jakiś pomysł co będzie fotografowane?
hm... znasz mnie, pomysłów mi nie brakuje, gorzej ze środkiem lokomocji ;) /szyderco-Prześmiewco ;]
diZaster
25-07-2008, 20:06
moze foto-flesz :D
i ja się chętnie dopnę :) nie ma mnie 6-10 sierpień, a tak to jestem w stanie się jakoś umawiać. Co prawda jeszcze z Olympusem na pasku ale Canon w drodze :) Zabiorę ze sobą koleżankę kanonierkę.
pzdr
Koleżanki jak najbardziej mile widziane ;)
16-23.08 będę rezydował pod Lublinem więc jak się spotkacie w tym czasie to się podłączę 8) .
Ja będę miała czas dopiero po 12-tym, bo wyjeżdżam.
Tak więc jakieś konkrety ? ;) Ktoś ma jakiś pomysł ? :)
diZaster
29-07-2008, 15:57
a moze spotkamy sie w piatek, nawet na glupie zdjecia starowki, czy czegokolwiek, a pozniej jakies piwo czy cos... ;)
o 18.3o na placu ku farze, zachod slonca na starowie i piwo duze i tanie gdzies :]
co Wy na to :?:
glupie zdjecia starowki, czy czegokolwiek, a pozniej jakies piwo czy cos... ;)
o 18.3o na placu ku farze, zachod slonca na starowie
tak całkiem przypadkowo i przy okazji naszej starówki ;)
http://torski.pl/index.php?&level=pnews&&id=53
diZaster
29-07-2008, 21:21
i po plenerze ;)
to moze samo piwo :?: :)
diZaster
30-07-2008, 11:59
to wschod slonca na starowce :?:
w piatek o 4przy placu ku farze :?:
hmm, brzmi dobrze, jesli nie będę musiał wcześniej uderzyć w trasę to się zjawię. Jeszcze nie ułożyłem sobie szlaku przejazdu po wioskach (służbowo) ale myślę, że godzinkę od tej 4 nad ranem będę miał. Jutro będę wiedział więcej.
pzdr
diZaster
30-07-2008, 16:39
chociaz jednemu chce sie ruszyc dupke :)
to jak cos, to pisz, moze konformistycznie jeszcze kilka osob sie zglosi...
jeszcze jacyś potencjalni chętni? c'mon! będzie fajnie
diZaster
31-07-2008, 17:21
to co, jutro niewypal :?: :|
ja i Dianka będziemy :) jak nie punkt 4 to może 10 po ;)
diZaster
31-07-2008, 23:21
:/ za pozno sie potwierdziliscie, nie dam rady jutro na 4ta... fuck...
Ja chciałem zauważyć że niektórzy pracują w tygodniu. Poza tym jak się będziecie umawiać na następne to proponuję rozesłać z tydzień wcześniej PW do osób z Lublina i okolic które są zarejestrowane na forum - wtedy może będzie większa ekipa :)
wiedziałem wcześniej ale nie miałem dostępu do kompa. No to trudno, następnym razem.
Dobrze snow proponujesz.
pzdr
Tak zrobiliśmy kiedyś z nastierem i nawet pare osób przyszło :) Także proponuję uprzedzać.
diZaster
12-08-2008, 09:49
tutaj nie za wiele sie dzieje, wiec pomyslalem zeby moze sie skumulowac i zapraszam do:
http://forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=123
jezdzimy na plenery i organizujemy jakies wypady, zawsze moze bedzie razniej w wiecej osob ;)
przejrzyjcie, zainteresujcie sie i zarejestrujcie :mrgreen:
Ja już wróciłam z urlopu, mogę się umawiać na plenerek :).
To kto chętny na fotografowanie ? :)
A tak przy okazji, zapraszam do linka w podpisu. Mam w ofercie Tamron'y, Velbon'y, Metz'e (nie wszystko jeszcze wystawione), dla Kolegów i Koleżanek z Lublina będą rabaty :).
Pozdrawiam !
canis_lupus
12-08-2008, 15:46
Szkoda że ja urlopu nie mam...
po długim weekendzie ja się pisze, póki na urlopie jestem. Tylko coś konkretniej dajecie znać.
No to jak ? Wyjdzie coś z tego spotkania ? Kto chętny ? Może w sobotę ? Inne propozycje ? Zgłaszać sie proszę szybko ;)
No to ruszamy się gdzieś czy dalej siedzimy przed komputerami ;)
etheriel
25-08-2008, 22:55
Ja bym się ruszył..:mrgreen:
Jeśli nikt nie rzuci konkretnego terminu, to nic z tego nie wyjdzie :mrgreen:
cyklicznie sprawdzam status ;D i czekam na coś konkretnego ;) oby tylko nie z dnia na dzień.
Rzucić termin a miejsce się znajdzie? :)
7 września to trochę odległy termin,
a co powiecie na najbliższą sobotę lub ew. piątek, godz. 16-ta ?
nie taki odlegly patrzac na to ze spotkanie jest umawiane od czerwca :)
jesli sa chetni na ten weekend to ok, ze wzgledu na siebie nie bede przekonywal do 7 wrzesnia :)
myslalem tylko zeby dac ludziom konkretna date z conajmniej tygodniowym wyprzedzeniem. fajnie jest polazic i pogadac w wiekszej grupie :)
piątek godzina 16 :)? wg prognozy zapowiada się pogoda typowo barowa ale zaraz przed zachodem słońca czyli koło 20 może się rozpogodzić :] ale może pasować :D
7.09 - również tylko przydało by się więcej konkretów, co? gdzie ?
ja na najbliższy czas wypadam. Choć chętnie bym potestował sprzęt gdyż w końcu w piątek odbieram mojego canona. No ale tak się składa, że w sobotę się żenię :D wcześniej biegam jak poparzony i "dopinam ostatnie guziki", później natomiast pewnie wypadnie jakaś podróż poślubna, a 13 września mam robotę do późnych godzin nocnych. W moim przypadku najbliższy możliwy termin to jakoś w granicach 14 września i później. Na mnie proszę się więc nie oglądać. Miłego pstrykania
odnosnie 7go to moze jakos wieczorem na krakowskim (plac litewski)?
co do pogody piątkowej jak mówiłem, pogoda jest typowo barowa ;D a co do planów na przyszłą sobotę?
Jakieś konkrety? Gdzie się spotkamy? Czy gdzieś na miejscu, czy też gdzieś wypadamy dalej? Jakieś propozycje?
odnosnie 7go to moze jakos wieczorem na krakowskim (plac litewski)?
ja zaproponowalem niedziele, miejsce jak wyzej, a godzina... moze 16?
termin ten juz wisi tutaj od dluzszego czasu takze nikt nie moze sie tlumaczyc ze za pozno bylo info :)
czekam na chetnych.
no to widze ze bedzie stary sklad :) jak ktos by sie zdecydowal jednak na wyjscie w plener a nie tylko pisanie postow to zapraszamy :D
jakieś konkretne plany co do tego niedzielnego focenia czy spacer po deptaku i lądowanie w jakimś ogródku piwnym? ;-)
krakowskie, wierza trynitarska, pub... ustali sie na miejscu szczegoly :)
najwazniejsze aby sie spotkac. na koniec wymienic sie kontaktami i za jakis czas (kilka dni lub kilka tygodni, wedle upodobania) uderzyc w plener na caly dzien :)
etheriel
07-09-2008, 09:37
Jeśli mógłbym się dołączyć jakoś później.. Bo na 16 raczej się nie wyrobię :(
Tylko jak Was szukać, biegać po starym mieście i szukać grupki ludzi z lustrzankami Canona? :mrgreen:
diZaster
07-09-2008, 09:56
UWAGA Pierwszy powakacyjny plener grupy Eikona będzie miał miejsce w Kazimierzu Dolnym.
Zbiórka na Placu Zamkowym o godz. 16stej.
Osoby zainteresowane proszone są o pisemne potwierdzanie obecności.
albo niech przyjda poprostu ;)
tylko ze nie wiem jak bedzie z transportem.
ogloszenie sponsorowane przez forum nikona :mrgreen:
eh... Ubolewam, że nie mogłem do Was dołączyć, ale udało mi się dziś zobaczyć, kilka miejsc, Zwierzyniec, Zamość, Krasnobrób ... ale mam nadzieje, że zanim znów wyjade na obczyznę uda się coś zorganizować i spotkać. /sorki nawaliłem/
może jakieś wyjście w plener w październiku?
taka jeszcze luźna sugestia bo nie wiem czy sam dam radę - może jacyś chętni na focenie przy okazji motocross'u, który w najbliższą niedzielę na elizówce się odbędzie?
Październik praktycznie minął, a co z LISTOPADEM?? Czy Lublin się wkońcu zmobilizuje?
w sumie można iść :) jakieś szczegóły?
diZaster
02-11-2008, 11:39
tak, przejdzmy sie :)
ale nie za pozno, ladna pogoda jest, wiec nie oplaca sie latac wieczorem za swieczkami mz
ja znikam, będę około 13:30. jakby co to dysponuję jednym samochodem. coś czuję, że więcej niż 5 osób i tak się nie zbierze:)
Zakłady EDA w Poniatowej. Wyjazd z Lublina około 14:30.
Jak ktoś chętny to GG:889408 lub Orange:504000260.
IoI - to dopiero mobilizacja, miałem na myśli coś bardziej odległego w terminach :]
Niestety ubolewam na brak transportu ale chętnie bym się zabrał :] więc jak by się ktoś gdzieś na weekend szykował na jakiś plener, proszę o szybkie info na priva i :) heheh jak to się mówi jestem spakowany.
Ale przy tak Powszechnej Mobilizacji jaka miała miejsce 02.11 ( lepszej jak w wojsku ) zanim zobaczyłem post z odpowiedzią już byłem po plenerze :]
idzie kto na plener czy eeetam?
Jak już pisałem wyżej, zwarty i gotowy. Pewnie jak nic konkretnego nie wyjdzie znów pójde na spacer kilkugodzinny choćby po lesie :]
...
Będę zaglądał co raz czy sytuacja się wyklarowała, jak zwykle nieco późno, ale lepiej późno niż wcale.
Hm... do północy czekałem [CB zegar jest na BAKIER i to jakies 2h w tym momencie] i dłużej już nie wytrzymałem, może rano jeszcze zajrzę, zanim się gdzieś wywolkę :)
edit [czas pokazywany przez serwer forum]
[CB zegar jest na BAKIER i to jakies 2h w tym momencie]
Raczej Ty jesteś na bakier, że sobie własnej strefy czasowej w profilu nie umiesz ustawić :-P
http://canon-board.info/showthread.php?t=32113
Raczej Ty jesteś na bakier, że sobie własnej strefy czasowej w profilu nie umiesz ustawić :-P
Dzięki - "Vitez zło konieczne"
Lama ze mnie :D nie wiedziałem, że takie rzeczy można sobie poustawiać w profilu.
diZaster
23-12-2008, 23:45
no to najlepszego wszystkim :)
mam nadzieje, ze kiedys sie spotkamy.
pozdrawiam
!dZstr
dzięki!
zdrowych 4all! ;]
diZaster
26-12-2008, 13:32
jakos tutaj pustawo, pomyslalem wiec, ze mozna zaprosic was na forum ktore sie rozkreca i chcemy tam zlapac ludzi z lbn i okolic bez wzgledu na system w jakim obecnie sa:)
http://forum.eikona.lublin.pl/
zachecam do rejestrowania sie i wklejania zdjec oraz udzielania sie w watkach.
pzdr
Nadmienię że niezależnie posiadanego systemu (Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Sony czy innego) wspólnie działamy od ponad roku pod szyldem EIKONA klik (http://www.forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=123)
kamifoto
22-02-2009, 14:37
To kiedy najbliższy plener lubelski? :)
kamifoto
22-02-2009, 14:45
Oj jakieś stare posty... może by trochę odświeżyć temat??
Z chęcią bym się dołączył najchętniej w weekend lub wieczorny wypad, ale dopiero wtedy jak mój 40D wróci z Żytniej :(
Dopadł go Err99
Oj jakieś stare posty... może by trochę odświeżyć temat??
Jestem za 8-)
Nadmienię że niezależnie posiadanego systemu (Canon, Nikon, Olympus, Pentax, Sony czy innego) wspólnie działamy od ponad roku pod szyldem EIKONA klik (http://www.forum.nikon.org.pl/forumdisplay.php?f=123)
hehehe
ale link do forum nikona jest :???: