Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Ładowarka w 350D i łądowanie zamienników?

swaligora
02-07-2006, 17:50
Witam,
kopałem w instrukcji ale jakoś niemogę się dokopać :/ więc pytam:
Jak ładuję oryginalną baterę z canona to, jak w instrukcji napisali, po ~90 minutach kontrolka przełącza się na zieloną i bateria jest naładowana.
Jak wsadzam, do tej samej ładowarki, zamiennik 2000mAh Cell form Japan :) to kontrolka wpierw jest czerwona (jak przy ładowaniu) a po chwili zaczyna migać na zmianę: czerwono-zielono. Czy to znaczy, że nie ładuje baterii czy też coś jest nie tak z nią ??

EDIT: Dodoam tylko że zamiennik po włożeniu do aparatu działa wyśmienicie (jak na razie) a aparat pokazuje, iż jest naładowany:)

RadiB
02-07-2006, 18:05
Wrzuc zamiennik do wiadra na smieci...

Zielony
02-07-2006, 18:07

Dobre! :lol:

PS. a może coś nie styka?

swaligora
02-07-2006, 18:12

No super, ale może tak ktoś bardziej konstruktywnie .. :)

BolekZ
02-07-2006, 18:34
a fe.... EKOLOGIA kolego; na to są specjalne pojemniki:!:

babatunde
02-07-2006, 20:36
Po pierwsze, od wczoraj nie wolno nic wyrzucac, trzeba utylizowac zarowno baterie, monitory, komputery, telewizory itp...
A co do zachowania tego zamiennika, to jest ono dziwne.
Sprobuj rozladowac aku tak by aparat nie dawal znakow zycia.
Jesli dalej tak bedzie to znaczy ze albo cos nie styka bodajze w srodkowym styku bateri, albo jest zepsuta.
Mam dwa oryginaly i zamiennik na ktorym jest napisane ze ma 1700mAh i rzeczywiscie dziala dluzej niz oryginaly, ale objaw ladowarki jest poprawny, to zaczy swieci na zielono. W najgorszym wypadku mozesz uszkodzic ladowarke!

swaligora
03-07-2006, 00:42
No jak na razie to aparat twierdzi, ze aku jest naładowane i nawet kilka fot cyknołem dzisiaj. Zobaczymy faktycznie jak się będzie zachowywał po rozładowaniu.

Mac
03-07-2006, 01:30
Używałem zamienników z GP z Assmana i działały z 350D bardzo dobrze, ale nie miałem takich objawów jak piszesz. Generlanie preferuję GP.
Twój przypadek jest ciekawy.

Tasma
03-07-2006, 07:50
Czy to nowy zamiennik czy tez stalo sie to po jakims czasie?
Objaw na pewno nie jest normalny i swiadczy prawdopodobnie o uszkodzeniu. Masz chyba na niego jakas gwarancje?

Encor
03-07-2006, 08:15
Też mam zamienniki i je ładuje w orginalnej ładowarce. Pracuje tak samo jak z orginalnym akku - nie miałem objawów opisanych w pierwszym poście.
Wniosek:

swaligora
03-07-2006, 09:04
No właśnie akku było zakupione w kwietniu i dotychczas żadnych niespodzianek nie robiło :/ w sumie teraz też działa w aparacie - tylko w łądowarce świruje. Poczekam aż się rozładuje i wtedy może mu przejdzie.

Czy ktoś może znalazł opis co to oznacza jak ładowarka miga naprzemiennie? Bo w instrukcji niet takich informacji a na necie też nie znalazłem :( Może to jakaś ochrona przed przeładowaniem albo coś ??

lukep
03-07-2006, 09:16
W!

Zwarcie gdzies jest w baterii po prostu.

Zdrowko