Zobacz pełną wersję : [battle] Goomis vs. Festyk
Ja bym się pobił z kimś z mojego miasta czyli z Bydgoszczy ;)
4 lipca zaczyna się w Bydgoszczy BIM. Tak się składa, że będe tam siedział i robił foty, więc może ktoś chce się zmierzyc?? ;) Z tego co wiem to trwa chyba 3 dni. czyli do 6 lipca. Ja bym proponował termin zdjęc do 09.07. temat poprostu BIM(nie bede narzucał nikomu konkretnego występu ;) )Jak ktos ma ochotę to dalej zgłaszac się!! :p
To jeszcze dodaj, że BIM = Bydgoskie Impresje Muzyczne :-)
Ja mieszkam niedaleko, ale na BIMie nie będę - za to mam propozycję, że możesz rozszerzyć swoja ofertę battle na Toruń, gdzie dziś zaczyna się Songs Of Songs. Abstrahując od merytorycznej zawartości - są to też i koncerty i fajerwerki :D
hmm chyba jednak nie. Musze byc w Bydzi w weekend. Aha male sprostowanie. BIM trwa jednak od 03-07. ;)
mattnick
30-06-2006, 18:29
Bydgoskie Imprezy Monopolowe...bywało się...:)
a teraz nikt sie nie wybiera??
Tomasz1972
30-06-2006, 21:47
W sumie to bym się wybrał , ale za daleko :)
dla samego battla bys pojechal?? w sumie sie nie dziwie z listy zwyciezcow wynika ze tu wymiatasz ;) Zobaczymy co bedzie teraz... :P
Tomasz1972
30-06-2006, 23:20
Nie dam rady :) Za daleko :)
-=Festyk=-
01-07-2006, 11:00
Poszukam jakieś dokładniejsze info o tej imprezie i dam znać czy się podejmę.
EDIT:Chyba nie umiem korzystać z googli,ale naprawdę nie znalazłem,żadnych konkretnych informacji typu:gdzie,kiedy i za ile?
http://www.palac.bydgoszcz.pl/pl/frames/hity.htm ;)
-=Festyk=-
01-07-2006, 21:41
Dzięki za info,ale mam pytanie odnośnie wstępu.Czy na wszystkie te koncerty,konkursy,które nie odbywają się na otwartej przestrzeni(Opera Nova,akademia muzyczna) ,,normalny'' człowiek,nie posiadający wtyków ma szanse wejść?
nie wiem jak jest z opera bo to galowka ale jezeli juz to bilet napewno idzie dostac. Imprezy w akademii muzycznej beda chyba otwarte. Jeszcze nie bylem na zadnej imprezie w akadami co by mnie nie wpuscili :P
-=Festyk=-
02-07-2006, 14:35
Raz się żyje.Przymuję wyzwanie.Najwyżej nie zrobię nic ciekawego i wygrasz walkowerem.
no to admini. Zmiane tematu prosze!!
-=Festyk=-
04-07-2006, 13:32
Byłeś dziś na starym rynku?Bo jak dziś byłem to widziałem chłopaka z długimi włosami z trabantem i kitem.
Byłeś dziś na starym rynku?Bo jak dziś byłem to widziałem chłopaka z długimi włosami z trabantem i kitem.
No, no - trabanty, długie pióra ... ;-) chłopaki zbierzcie siły i stwórzcie młodzieżówkę CB :D
A jak się polowanie na BIMa udało ?
pozdro.
-=Festyk=-
04-07-2006, 14:45
No właśnie nie za bardzo się udało.Z braku czasu na bawienie się z kliszami wojuję A60,a efekty bardzo mi się nie podobają.Jutro też chyba się przejdę,ale wydaję mi się,że tą bitwę przegram.
a no to zesmy sie widzieli. Wlasnie wrocilem. Tak ten koles z trabantem, kitem i szopa to ja ;). Widzialem Cie jak wojowales pod scena z tym kompaktem ;) Dowiedzialem sie przed samym koncertem galowym ze mozna bylo wejsc od tak z ulicy. Niestety przez brak Al servo stracilem kilka super klatek(pomijam program sportowy bo jak probowalem na nim strzelac to dzialy sie jakies niewyjasnione blizej rzeczy...)Mialem okazje bawic sie 70-200/f 2.8 8) (nie pierwszy raz:P) Szklo jest rewelacyjne!! bez tego 2.8 bym nie dal rady bo w operze ciemno. Troche mnie irytuje ze go nie slychac(czlowiek sie zastanawia czy sie zepsul czy co :P)ale kwestia przyzwyczajenia:P Musze przebrac jakies 1000zdjec i wybrac cos. Moze zdjecie prezydenta miasta jak mach podarowana od Gruzinów szabla?? :P
P.S. festyk a moze bedziemy sie bic na zdjecia z konkretnej imprezy bo w sumie bedzie bardziej uczciwie :D
-=Festyk=-
08-07-2006, 12:06
No ja odrazu mówię,że moje zdjęcia są tragiczne i raczej wygrasz duuuużą przewagą głosów.Pomijając fakt,że miałeś wstęp na scenę,a ja się musiałem męczyć pod nią:P
Możemy się bić na foty z konkretnej imprezy,tylko,że ja byłem zaledwie na 3:)
Na tej orkiestrze dętej z różową parterą,na gruzinach i na Jazz Bandzie.Ja bym proponował gruzinów(oczywiście jeśli Ci odpowiada) i nie wiem czy dobrym rozwiązaniem byłoby danie po 3 zdjęcia.Co Ty na to?
Mam zdjęcia ze wszystkiego tylko, że Gruzinów mam tylko z opery. Moze tak byc?? Zreszta wystep byl ten sam co konkursowy. Mozna dac wogole po 3 foty?? Jezeli tak to niech beda Gruzini, orkiestra deta i BigBand niezaleznie w jakim miejscu sie to odbywalo. ok??
-=Festyk=-
08-07-2006, 15:34
A nie masz gruzinów ze starego?Przecież widziałem,że fociłeś;) No,ale dobra.Zdjęcia wrzucamy na imageshacka,rozmiar:dłuższy bok długości 700pix. i linki podsyłamy któremuś z modów.Pasuje?
-=Festyk=-
09-07-2006, 13:53
Moje zdjęcia już wysłane zgodnie z nowymi zasadami (na nowy adres).
ok ja dzisiaj powinienem wyslac.
P.S. Gruzinow ze starego mam malo i ogolem bardzo cienkie foty bo mi sie nie chcialo :P
dobra juz wyslalem. wiem ze jest jakas godzina po ustalonym(przeze mnie samego) terminie. Ale prosze o wyrozumiełośc. Finał wkońcu był :D
P.S. Włosi wygrali jeeeee!! :P
Zastanawiam się nad celem przekręcenia "Dodopodobnej" pani o 90 stopni :roll: Czyżby miało to symbolizować upadek moralny tej niewiasty ? ;)
Zastanawiam się nad celem przekręcenia "Dodopodobnej" pani o 90 stopni :roll: Czyżby miało to symbolizować upadek moralny tej niewiasty ? ;)
niewiem, takie foty dostalem, takie wrzucilem - nie moge ingerowc na podstawie domyslow bo pozniej mi powiedza ze wplywam na przebieg bitwy, albo zmieniam zamysly autora ;-)... jesli to mialo byc w jednak w pionie to swaidczy tylko o niepowaznym traktowaniu przeciwnika jak rowniez glosujacych
Jak dla mnie mimo wszystko zestaw pierwszy lepszy..
krzys121
10-07-2006, 12:28
Nie glosuje, oba zestawy nie podobaja mi sie, oba mniej wiecej tak samo slabe.
Ja chyba po raz pierwszy złamię swoją zasadę i też nie zagłosuje wcale!
Moim zdaniem - wszystkie zdjęcia są delikatnie mówiąc kiepskie. Jakieś takie bez pomysłu, technicznie słabe i ... no nie, nie zagłosuje tym razem.
ps.
A dodopodobna pani w pionie to już totalne przegięcie.
pzdr.
Ja chyba po raz pierwszy złamię swoją zasadę i też nie zagłosuje wcale!
...
Masz wsparcie moralne i czynne z mojej strony.
To cytat do podjęcia takiego bojkotu przez resztę forumowiczów:
""Gumis...
ok ja dzisiaj powinienem wyslac.
P.S. Gruzinow ze starego mam malo i ogolem bardzo cienkie foty bo mi sie nie chcialo :P...""
Jak się nie chce to się nie robi i nie zawraca innym gitary.
Sami sobie ustaliliście termin.
SMUTNE!!!
zdjecia sa jakie sa. Nie sa artystyczne. To jest relacja z imprezy. Zreszta takie dostalismy polecenie. Mamy dokumentowac wydazenia, nie popisywac sie jakimis "specjalnymi" perspektywami czy ujeciami. To ma byc relacja. Oprocz tego wiekszosc zdjec miala byc w poziomie bo miala z nich byc prezentacja, a w pionie bylyby za male. Te wszystkie ujecia byly poziome , to ja zrobilem z nich pion bo tak mi teraz bardziej pasowalo. Co do dodopodobnej pani to przepraszam. robilem to po powrocie z meczu troche na szybko i przeoczylem to ze zdjecie jest w poziomie a powinno byc w pionie PRZEPRASZAM!
Co do tego niechcialo mi sie: jakbys musial robic zdjecia przez 5 dni w ponad 30 stopniowym upale od 10 rano do 10 wieczorem to rozumiem ze wiekszosc z was bylaby w siódmym niebie... Na dodatek stalem na scenie, przykrytej bialym namiotem, slonce walilo prosto w sciane obok ktorej stalem tam bylo goraco i duszno. Naprawde niemialem ochoty. Rozluz sobie namiot na polanie w poludnie w najwiekszym upale, wejdz do srodka i siedz tak przez 3h. Jak myslisz, przyjemnie bedzie?? P.S. Bez kropli czegokolwiek do picia...
Co do tego niechcialo mi sie: jakbys musial robic zdjecia przez 5 dni w ponad 30 stopniowym upale od 10 rano do 10 wieczorem to rozumiem ze wiekszosc z was bylaby w siódmym niebie... Na dodatek stalem na scenie, przykrytej bialym namiotem, slonce walilo prosto w sciane obok ktorej stalem tam bylo goraco i duszno. Naprawde niemialem ochoty. Rozluz sobie namiot na polanie w poludnie w najwiekszym upale, wejdz do srodka i siedz tak przez 3h. Jak myslisz, przyjemnie bedzie?? P.S. Bez kropli czegokolwiek do picia...
Czlowieku co ty wypisujesz ??? jeszcze bardziej sie pograzasz - to byla zabawa a nie mus i koniecznosc, nikt cie do tego nie zmuszal, w dodatku to byl TWOJ pomysl na ta bitwe, poza tym zdradziles ktore zdjecie jest twoje!
Porazka na calej linii...
musialem tam byc bo obslugiwalem impreze dla palacu mlodziezy. chcialem sie zmierzyc przy okazji bo bede mial foty to mozna sie z kims zmierzyc. akurat tak wyszlo ze festyk zaproponowal zeby dac zdjecia z najgorszego dnia. trudno. Dobra ja juz sie nie odzywam.
-=Festyk=-
10-07-2006, 21:13
Od siebie dodam tylko tyle,że dysponując Canonem A60 nie miałem za dużego pola do manewru.Wiem,że to żadna wymówka,ale jakoś bronić się muszę;)
towersivy
11-07-2006, 00:35
Zdjecia bardzo słabe......
...,ale jakoś bronić się muszę;)
Bronić mają się zdjęcia!!!
Panowie dwaj Festyk&Goomis.
Sami zgłosiliście sie do tablicy, a zachowujecie się jakby Was wezwano.
Poczytajcie co inni piszą o Waszych zdjęciach.
Wiadomo, że nabijanie postów to ważna rzecz, ale o waszych zdjęciach sami napisaliście ~23 na 36.
Nikt tu nie ocenia aparatów, pogody i czasu poświęconego na wykonanie.
Jak fotki są ok to zapewne ktoś Was zapyta o parametry i wtedy napiszecie co i jak. Czym i z jakim poświęceniem.
Powodzenia w nowych bitwach.