Zobacz pełną wersję : Jaki soft dla RAW-u ale na WIN 98
przemo_21
29-10-2004, 12:11
Witam
Jak w temacie co oprócz softu canona chodzi na win 98.
Wiem żs PS CS i C1 pro lubią tylko win 98 :(
Breeze Browswer :?:
Bardzo podoba mi się plugin w PS cs tylko żeby był na win98 lub DPP "historial live"ale dla canona D30.
Nie umię znaleźć liku dla camera raw 1.0 dla PS7 jak ktoś ma taki to proszę
:lol:
pozdrawiam
satriani
29-10-2004, 14:33
Witam
Jak w temacie co oprócz softu canona chodzi na win 98.
Wiem żs PS CS i C1 pro lubią tylko win 98 :(
Breeze Browswer :?:
Bardzo podoba mi się plugin w PS cs tylko żeby był na win98 lub DPP "historial live"ale dla canona D30.
Nie umię znaleźć liku dla camera raw 1.0 dla PS7 jak ktoś ma taki to proszę
:lol:
pozdrawiam
to photoshop cs moze chodzić pod win 98, bo ostatnio pod milenium próba instalki skończyła się info że tylko win2000 i XP wiec teraZ zgłupiałem?
to photoshop cs moze chodzić pod win 98, bo ostatnio pod milenium próba instalki skończyła się info że tylko win2000 i XP wiec teraZ zgłupiałem?
Kolega pewnie sie namotal. U mnie proba instalki PS CS tez wrzasnela ze tylko 2000 i XP. DLatego nadal mam kombajn BreezeBrowser+PS ELements 2.0 na Millenium - nie chce mi sie reinstalowac 8) (ale win2000 piekna rzecz - ciagle kusi ale chyba urlop musialbym wziac by dopracowac go do uzytecznosci takiej jaka mam w Me teraz).
przemo_21
29-10-2004, 19:28
przepraszam
PS CS i c1pro chodzą tylko pod win2000
mea culpa
Jednak ponowie pytanko czy jestem skazany na programy canona i BB :?:
macie jakieś inne softy
Pozdrawiam
Jednak ponowie pytanko czy jestem skazany na programy canona i BB :?:
Dlaczego "skazany" . O ile programy Canona sa niezbyt... to Breeze jest calkiem dobry i skuteczny. PS CS jest odrobine wygodniejszy i szybszy, ale nie az na tyle by marudzic na Breeza. Poza tym... CaptureOne powinno dzialac pod win98? (skoro Pod ME dziala)
przemo_21
30-10-2004, 15:20
Poza tym... CaptureOne powinno dzialac pod win98? (skoro Pod ME dziala)
"C1 pro version 3.5.2 for Windows
Microsoft Windows 2000 and Windows XP" :x
poza tym BB jako demo nie pokazuje wszystkich zdjęć w katalogu :?
Będę drążył dalej temat może coś dla gimpa jako plugin ?
Pozdrawiam
życzę ciekawych ujęć już niedługo.
ps. może jakiś mały konkursik na zdjęcia " 1 XI"
Tomasz Golinski
30-10-2004, 15:56
jest plugin do gimpa dzialajacy w oparciu o "dcraw". http://www.cybercom.net/~dcoffin/dcraw/
http://ptj.rozeta.com.pl/Soft/RawPhoto
Biblioteka ma chyba binarie pod Win ale plugin chyba jest tylko jako źródło, które teoretycznie się może skompiilować.
Poza tym... CaptureOne powinno dzialac pod win98? (skoro Pod ME dziala)
"C1 pro version 3.5.2 for Windows
Microsoft Windows 2000 and Windows XP" :x
poza tym BB jako demo nie pokazuje wszystkich zdjęć w katalogu :?
No ja mam C1 1.2 :roll: , jakos nie zachecilem sie do niego i dlatego nie probowalem nowszych wersji, i widze ze nie sprobuje.
Co do Breeze - mam pelna wersje 2.7 :roll: .
satriani
30-10-2004, 20:18
no skoro już miałeś PS CS i pod 98 nie działa to zdecyduj się na PS 7 jest równie dobry, a kilka braków jakie posiada w stosunku do CS-a na pewno zrekompensuje ci innymi dodatkami, nie widze problemu
no skoro już miałeś PS CS i pod 98 nie działa to zdecyduj się na PS 7 jest równie dobry, a kilka braków jakie posiada w stosunku do CS-a na pewno zrekompensuje ci innymi dodatkami, nie widze problemu
CS tylko probowalem zainstalowac, ale i tak bym nie uzywal. Zarowno CS jak i PS 7 sa za drogie jak dla mnie :roll: .
satriani
31-10-2004, 11:57
no dla mnie też :wink:
Tomasz Golinski
01-11-2004, 23:14
Będę drążył dalej temat może coś dla gimpa jako plugin ?
znalazlem plugin do gimpa, ktory jest pod win skompilowany UFRaw (http://www.aei.mpg.de/~udif/UFRaw/)