PDA

Zobacz pełną wersję : Canon R10 problem z zewnętrzną lampą błyskową

z.woy
17-11-2024, 00:39
Witam, jakiś czas temu kupiłem do lustrzanki Eos 750D lampę błyskową Yongnuo YN65OEX-RF, działa bez problemu.
Ostatnio podłączyłem ją do Canon R10 i zaczęły się problemy. Dużo słabszy błysk, częsty problem z synchronizacją, podświetlenie AF nie działa. Próbowałem różnych ustawień i nic.

Wysłane z mojego SM-S928B przy użyciu Tapatalka

Hubert Multana
17-11-2024, 13:08
Witam, jakiś czas temu kupiłem do lustrzanki Eos 750D lampę błyskową Yongnuo YN65OEX-RF, działa bez problemu.
Ostatnio podłączyłem ją do Canon R10 i zaczęły się problemy. Dużo słabszy błysk, częsty problem z synchronizacją, podświetlenie AF nie działa. Próbowałem różnych ustawień i nic.

Podświetlenie AF nie zadziała z żadnym bezlusterkowcem bo AF działa tam w innej technologii niż w lustrzankach.

g69
17-11-2024, 15:19

Zacznij od sprawdzenia czy jest najnowszy software,ale moga byc ograniczenia Canona w stosunku do innych firm i bedziesz musiał kupic oryginał....