Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Cyfrowe.pl otwiera salon foto-video w Krakowie!

Mirudi
06-08-2024, 11:32
Cześć wszystkim!

Już w ten czwartek, 8 sierpnia, otwieramy nasz nowy salon w Krakowie! 🎉 Z tej okazji przygotowaliśmy mnóstwo fotograficznych atrakcji, takich jak dni otwarte, fotospacery, spotkania fotograficzne i przegląd portfolio!

Sklep znajdziecie w samym sercu Krakowa, na ul. Masarskiej 9, tuż obok Galerii Kazimierz, tylko 15 minut pieszo od Starego Miasta. 🏙️
Startujemy 8 sierpnia 2024, w godzinach 10:00-18:00.

Wpadajcie do nas – zapraszamy zarówno na otwarcie, jak i w kolejne dni! 😉 Na miejscu będzie masa sprzętu Canona ;)

Cały rozkład jazdy znajdziecie tutaj: https://www.cyfrowe.pl/lp/nowy-salon-foto-video-w-krakowie.html

Shadow
06-08-2024, 15:24
Szkoda że nie w Opolu :(

Bangi
07-08-2024, 11:23
Ciekawe czy się w ogóle utrzyma w Krakowie. Już kiedyś Proclub próbował i się nie utrzymał, bodajże w 2017 roku i w tej okolicy.

Karlbuk
07-08-2024, 14:50
Foto plus na Studenckiej już jakiś czas jest. Szkoda że szyby matowe, mogliby wystawić jakiś sprzęt na pokaz, bo sklep można przeoczyć

Bangi
07-08-2024, 15:15
Foto plus na Studenckiej już jakiś czas jest. Szkoda że szyby matowe, mogliby wystawić jakiś sprzęt na pokaz, bo sklep można przeoczyć

Niestety Fotoplus kiedyś mnie tak zawiódł, że chodzę tam tylko ewentualnie pomacać sprzęt przed zakupem internetowym.

janpur
07-08-2024, 16:42
Cyfrowe umieściły się po przeciwnej stronie....

Shadow
07-08-2024, 17:14
Cyfrowe umieściły się po przeciwnej stronie....

W cyfrowych byłem kilka razy w Katowicach to zachowanie obsługi delikatnie mówiąc olewające. Koleś łaskę Ci robi że jakiś sprzęt poda z gabloty do obejrzenia a tłumów tam nie widziałem. Jak wchodzi potencjalny klient i interesuje się sprzętem za kilkanaście tysiaków to raczej bym przy nim skakał i zachęcał a nie olewał.

cybulski
09-08-2024, 05:11
W Wawie cyfrowe prawie nic nie ma na półkach.
Tylko Fotoforma, praktycznie z każdego brandu jest pełna wystawka, aparaty i szkła.

robcio
09-08-2024, 20:41
W Krakowie pod kątem ilości gablot i sprzętu wystawionego do oglądania eskspozycja jest dość imponująca.
Ciekawe dla mnie było to, że towar na półkach ma regularne ceny bez uwzględnienia rabatów jakie są na stronie internetowej, pewnie rabaty są przyznawane przy kasie albo w rozmowie z handlowcem.
Na zachętę jest oferta wydrukowana na kartkach z okazji otwarcia nowego salonu.

Leon007
09-08-2024, 20:58
Naprawdę kupujecie sprzęt w sklepie stacjonarnym?
Mieszkam w okolicach Trójmiasta, kiedyś mieszkałem w centrum Gdańska - czyli w miejscu macierzystym tej firmy. Kupiłem w cyfrowe.pl kilka rzeczy, ale zawsze przez internet. Chyba dwa razy byłem w ich siedzibie żeby odebrać kupioną rzecz, bo akurat było mi po drodze.

A do oglądania jest Miejska Macalnia.

Karlbuk
09-08-2024, 21:11
A co złego w kupowaniu stacjonarnie? tak sie powinno kupować. Macanego sprzętu nie kupuję, z wystawy, tylko nierozpakowane. Chyba że taniej przez internet i nie ma opcji tej samej ceny mieć bo sklep internetowy to inna firma.
Bardzo dobrze popróbować sprzęt w ręku, unikniemy rozczarowań drobiazgami.

Shadow
10-08-2024, 16:19
Ja też tylko macałem w sklepie stacjonarnym, ale jak proszę o podanie to raczej sprzedawca nie wie czy kupię czy nie to powinien cztery litery ruszyć i się klientem zainteresować. W necie niestety nie poczujesz wagi sprzętu, tego jak jest wykonany, jak leży w ręku i jak to wszystko działa.

Karlbuk
10-08-2024, 16:35
Np. gdybym nie pomacal fuji xt-20 to bym kupił, a tak to poczułem że jest za mały i nie mam go jak wygodnie trzymać

Bangi
10-08-2024, 21:16
Ciekawe dla mnie było to, że towar na półkach ma regularne ceny bez uwzględnienia rabatów jakie są na stronie internetowej, pewnie rabaty są przyznawane przy kasie albo w rozmowie z handlowcem.

Absolutnie nie liczyłbym na to, że sami Ci zaproponują obniżkę wg Internetu jeśli się nie upomnisz. Zdarzają się Klienci z ulicy, którzy nie znają cen internetowych i oni kupią wg ceny, która jest wywieszona, tak to działa wszędzie.

A do oglądania jest Miejska Macalnia.

Rzadko ma to co mam ochotę pomacać ;)

Shadow
11-08-2024, 08:50
Absolutnie nie liczyłbym na to, że sami Ci zaproponują obniżkę wg Internetu jeśli się nie upomnisz. Zdarzają się Klienci z ulicy, którzy nie znają cen internetowych i oni kupią wg ceny, która jest wywieszona, tak to działa wszędzie.
Rzadko ma to co mam ochotę pomacać ;)

To prawda. W sklepach typu Media Expert czy Foto-Joker to sobie co najwyżej można kompakta pomacać, albo jakiś najtańszy bezlusterkowiec. A w RTV Euro AGD jak ostatnio byłem to ze zgrozą odkryłem że stoisko Foto-Wideo zostało zlikwidowane. Można zamawiać tylko przez internet.

Kolekcjoner
13-08-2024, 21:26
To prawda. W sklepach typu Media Expert czy Foto-Joker to sobie co najwyżej można kompakta pomacać, albo jakiś najtańszy bezlusterkowiec. A w RTV Euro AGD jak ostatnio byłem to ze zgrozą odkryłem że stoisko Foto-Wideo zostało zlikwidowane. Można zamawiać tylko przez internet.

I dobrze. Wygląda na to, że sprawa wraca z głowy na nogi i że sprzęt foto można obejrzeć i kupić w specjalistycznym salonie, a nie w hipermarkecie razem z mortadelą ;)...

cybulski
14-08-2024, 07:58
I dobrze. Wygląda na to, że sprawa wraca z głowy na nogi i że sprzęt foto można obejrzeć i kupić w specjalistycznym salonie, a nie w hipermarkecie razem z mortadelą ;)...

I dobrze właśnie

Leon007
14-08-2024, 09:07
Och, jak dobrze!

Shadow
15-08-2024, 19:49
Och, jak dobrze!
Nie wiem do jakich sklepów chodziliście ale ja w życiu flagowych modeli w hipermarketach nie widziałem. Max to Canon serii xxD.

cybulski
15-08-2024, 19:56
Do cyfrowe i fotoforma.

Shadow
15-08-2024, 20:05
Do cyfrowe i fotoforma.

Ale to nie hipermarket.

cybulski
16-08-2024, 06:33
w hipermarkecie kupiłem kiedyś Żonie Lumixa LX100, bo tam był od ręki w dobrej cenie, więcej grzechów nie pamiętam.
Ale jak Żonie, to nie wiem czy to się liczy w ogóle :D

Leon007
16-08-2024, 10:51
Liczy się podwójnie.

Shadow
16-08-2024, 11:13
w hipermarkecie kupiłem kiedyś Żonie Lumixa LX100, bo tam był od ręki w dobrej cenie, więcej grzechów nie pamiętam.
Ale jak Żonie, to nie wiem czy to się liczy w ogóle :D

Kompaktów to tam nie brakowało.