PDA

Zobacz pełną wersję : Canon S1 i instrukcja??



anatom
26-10-2004, 20:35
Witam.
chcialem sie zapytac czy przy zakupie Canoca s1 dostarczona jest pelna instrukcja po polsku. Pytam dlatego ze jak jakis czas temu kupowalem Olympusa to w pudelku instrukcj abyla skrocona, i zeby dostac pelna instrukcje od aparatu musialem napisac do dystrybutora aparatow Eurocolor wyslac faksem ksero faktury zakupu i dopiero wtedy oni przyslali mi pelna instrukcje. Dlatego chcialem sie spytac czy Canon stosuje takie same praktyki z tymi instrukcjami??
z gorzy dziakuje za odpowiedz:)
pozdrawiam

marcinradom
27-10-2004, 05:41
kupując canona s1 dostajesz dokładną i obszerną instrukcję obsługi po polsku. nie ma jej w aparatach przywiezionych z zachodu i z usa. i w takim przypadku także nie masz polskiej gwarancji, a jedynie jakąś europejską nie honorowaną w polskich serwisach canona. mimo konkurencyjnej ceny za aparaty przywiezione z zachodu radzę jednak kupić aparat od dystrybutora zaopatrującego się w canon polska.
pozdrawiam

satriani
27-10-2004, 07:26
według obowiazujących (przynajmniej teoretycznie) przepisów, kazda rzecz sprzedawana w Polsce powinna mieć instrukcję obsługi w języku polskim. Nie posiadanie instrukcji moze być równoznaczne z nałożeniem kary przez PIH. Tak wygląda teoria a praktyka to sami wiecie. Łacha że jest czsto jakakolwiek instrukcja

Tomasz Golinski
27-10-2004, 09:32
według obowiazujących (przynajmniej teoretycznie) przepisów, kazda rzecz sprzedawana w Polsce powinna mieć instrukcję obsługi w języku polskim
Kiedyś w pewnym sklepie komputerowym widziałem "instrukcję obsługi podzespołu komputerowego instalowanego poprzez ISA, PCI, AGP, IDE, USB...". Wszystko napisane ;) np. żeby wyłączyć komp przed instalacją, w sumie ćwierć kartki A4. Jakby przyszedł PIH to instrukcja była. Do wszystkiego uniwersalna :lol:

marcinradom
28-10-2004, 10:02
odeszliście troszkę od tematu, ale tak jest rzeczywiście, z obowiązującymi przepisami. jednak podkreślam, że jeśli aparat canon (jakikolwiek model) jest kupowany od sprzedawcy zaopatrującego się w canon polska, z całą pewnością posiada instrukcję obsługi w języku polskim. jest to instrukcja szczegółowa i objętościowo spora. choćby z tego względu warto kupić canonka, bo w razie problemów jest gdzie zajrzeć.
pozdrawiam

terenia102
29-04-2005, 13:32
gdzie w necie znajdę instrukcję do canona s1?

Pszczola
29-04-2005, 14:19
Np. w zakresie domen polnocnoamerykanskich.

sebgab
01-05-2005, 14:07
Czy to znaczy, że Polska nie zalicza się do Europy??? Nie rozumiem tej sytuacji - jeśli jest gwarancja europejska to znaczy na Polskę też obowiązuje - rozsądek tak podpowiada...

Vitez
05-05-2005, 21:46
Czy to znaczy, że Polska nie zalicza się do Europy??? Nie rozumiem tej sytuacji

Nieeee... ty nie zrozumiales dosc ciezkiego dowcipu zawartego w wypowiedzi Pszczoly a nie tej sytuacji.

Hint: instrukcja do S1 IS (ale po angielsku) znajduje sie na stronie majacej doemen .com czyli nalezaca do domen polnocnoamerykanskich.

Instrukcje po polsku posiadam ja i moge podeslac mailem :)

sebgab
06-05-2005, 10:23
Nieeee... ty nie zrozumiales dosc ciezkiego dowcipu zawartego w wypowiedzi Pszczoly a nie tej sytuacji. :)

To chyba ja coś pokićkałem. Ja odnosilem się do sytuacji, w której ktoś przedstawiam opinię, że gwarancja europejska nie jest honorowana w Polsce - jes, owszem honorowana przy spełnieniu dwoch warunków - pełnym wypełnieniu karty gwarancyjnej i dowodzie kupna. :) Instrukcji do S1 nie potrzebuję bo już dawno mam (od momentu kupna aparaciku ;)
Pozdrawiam

sebgab

Vitez
07-05-2005, 15:11
To chyba ja coś pokićkałem. Ja odnosilem się do sytuacji, w której ktoś przedstawiam opinię, że gwarancja europejska nie jest honorowana w Polsce

Tak, pokickales... bo watek dotyczy tylko instrukcji a ty wyjechales ni z gruszki ni z pietruszki z honorowaniem gwarancji - zupelnie nie na temat :shock:

sebgab
08-05-2005, 07:06
... a ty wyjechales ni z gruszki ni z pietruszki z honorowaniem gwarancji - zupelnie nie na temat :shock:

Nie tak zupełnie nie na temat. Patrz: post marcinradom'a ;)

wojt68
10-05-2005, 07:31
cześć, gdzie można znaleść w sieci polską instrukcję do s1 is?

Vitez
10-05-2005, 18:44
http://tinyurl.com/8kl8f

giga
12-10-2005, 11:23
witam

cytat : "Instrukcje po polsku posiadam ja i moge podeslac mailem :) "

proszę o podesłanie na adres : giga.gs@wp.pl
dzięki
pozdrawiam
giga

Vitez
13-10-2005, 07:30
proszę o podesłanie na adres : giga.gs@wp.pl


Prosze o czytanie CALEGO watku zanim sie w nim cos napisze. Post nad toba jest link skad mozesz sciagnac instrukcje :roll:

pmrozo
06-11-2005, 14:53
dla chętnych podsyłam link, puki co działa i mozna sciagnac pliczek
http://vitez.ceron.pl/canon_s1.pdf

Vitez
06-11-2005, 17:43
dla chętnych podsyłam link, puki co działa i mozna sciagnac pliczek
http://vitez.ceron.pl/canon_s1.pdf

O... jak fajnie... a przeczytales caly watek zanim podales ten link? Albo chociaz wypowiedz tuz nad twoja? Albo chociazby probowales skojarzyc link z nickiem wypowiadajacego sie tuz nad toba?
Eh... niedziela rozleniwia? :evil:

pmrozo
15-11-2005, 23:30
hmm jakby to ujac...szukalem i dostawalem wiatrow bo nigdzie ni cholery i jak znalazlem to cudo to umiescilem link, zeby inni nie zatruwali powietrza i nie strzelali ****ikami:) a ze juz bylem lekko napiety nie czytalem postow tylko sypnalem byc moze tym samym, no ale wzrok nie eng(10) i nie te latqa
PS. dzieki:oops:

Vitez
16-11-2005, 04:34
hmm jakby to ujac...szukalem i dostawalem wiatrow bo nigdzie ni cholery

E tam... pierwszy strzal w googlu.. tyle ze w grupach.
I tak patrzac sobie po googlu... qrcze czy ja jako jedyny udostepniam ta instrukcje? ;)
Gdybym bral po 1zl od sciagniecia to pewnie ze dwie eLki bym kupil albo 5D ;)

Wisozup
16-11-2005, 17:52
Gdybym bral po 1zl od sciagniecia to pewnie ze dwie eLki bym kupil albo 5D ;)

Hehe...widzisz...naszczescie sa na tym swiecie tacy ludzie jak Ty i dziela sie takimi rzeczami za free...ciekawe co na to Canon Polska?;);)

jaktob77
10-07-2006, 10:00
E tam... pierwszy strzal w googlu.. tyle ze w grupach.
I tak patrzac sobie po googlu... qrcze czy ja jako jedyny udostepniam ta instrukcje? ;)
Gdybym bral po 1zl od sciagniecia to pewnie ze dwie eLki bym kupil albo 5D ;)

poprosze numer konta - wplacam zlotowke bo wlasnie sciagam :)
dziekuje bardzo !
pozdro!

kotek
31-07-2006, 23:46
Witam, jestem tu nowa.
Szukam instrukcji do Canona S1. Próbowalam otworzyć stronę, na której miala być instrukcja w jęz. polskim, ale strona mi się nie otwiera:cry:
Może podpowiecie mi, gdzie szukać instrukcji po polsku?

Vitez
01-08-2006, 13:22
Witam, jestem tu nowa.
Szukam instrukcji do Canona S1. Próbowalam otworzyć stronę, na której miala być instrukcja w jęz. polskim, ale strona mi się nie otwiera:cry:
Może podpowiecie mi, gdzie szukać instrukcji po polsku?

Czasem dziala a czasem nie dziala. Probuj...

kotek
02-08-2006, 14:58
Próbuję już od jakiegoś czasu, ale nic z tego. Vitez, jeśli masz tę instrukcję - czy możesz przeslać mi ją na maila? Póki co - mam po angielsku, ale mój angielski nie jest blyskotliwy a wziąwszy pod uwagę specjalistyczne slownictwo (jestem fotograficznym laikiem) to nie spodziewam się sukcesów w rozgryzaniu instrukcji.....

Vitez
02-08-2006, 17:26
Próbuję już od jakiegoś czasu, ale nic z tego.

A z jakiego adresu? Moj dziala bez problemu: http://vitez.ceron.pl/canon_s1.pdf .

kotek
23-08-2006, 11:32
Dzięki, Vitez, ściągnęłam już instrukcję, teraz siedzę i powoli dochodzę, co jest do czego. A tak na dobrą sprawę to aparat służy mi do robienia rekreacyjnych zdjęć dla moich kotów :)

Vitez
23-08-2006, 17:01
A tak na dobrą sprawę to aparat służy mi do robienia rekreacyjnych zdjęć dla moich kotów :)

Nic tylko powodzenia zyczyc ;)

kotek
24-08-2006, 07:03
Dziękuję:D