Zobacz pełną wersję : [battle] towersivy vs kami74 vs scooter vs pyciu
towersivy
21-06-2006, 11:45
Witam
Ma ktos ochote wystartowac w temacie ktory na chwile obecna jest mi najbliższy czyli dzieci/dziecko??
Mam ogromna ochote jeszcze raz wystartowac w tym temacie :smile: :wink:
Termin prac - max 28 czerwca.
Temat dzieci/dziecko
Sprzet dowolny :mrgreen: :wink:
Forma zdjecia dowolna.
Max rozmiar 800x600pix
Fotki wysyłamy do Tomasza Golińskiego
Czekam na rywala :wink:
hmm... Dawno nie przegrałem. No dobra pisze sie na tego battla.
Wybierz mnie, wybierz mnie, ja, jaaaa, jaaaa ... ;-)
To będzie mój debiut - aha, osobiście dzieci nie posiadam.
pzdr.
Tomasz Golinski
21-06-2006, 13:46
Wybierz mnie, wybierz mnie, ja, jaaaa, jaaaa ... ;-)
To będzie mój debiut - aha, osobiście dzieci nie posiadam.
pzdr.
To możesz startować już za 9 miesięcy :D
towersivy
21-06-2006, 14:21
Oki jesli reszta uczestnikow sie zgadza robimy bitwe 4 osobowa.
towersivy
kami74
scooter
pyciu
I prosze moda o zmiane tematu!
Z gory zaznaczam ze obsow w czasie nie uznaje :smile:
Oki jesli reszta uczestnikow sie zgadza robimy bitwe 4 osobowa.
towersivy
kami74
scooter
pyciu
Widzę, że "dziecinny" temat gromadzi spore grupy chętnych do mordobicia :-)
Ja się narazie nie przyłączam, bo więcej czasu niż na focenie, poświęcam ostatnio na czytanie książeczek (np. 10 x ta sama książeczka w ciągu godziny - i jak tu wychować dzieci i nie stracić rozumu? ;-) )
towersivy
21-06-2006, 14:35
bundy - ehhh 2 mecze przez te czytanki juz straciłem :smile: :wink:
bundy - ehhh 2 mecze przez te czytanki juz straciłem :smile: :wink:
A ja 2 mecze przez całe MS w sumie oglądałem (z Ekwadorem i z Niemcami - Kostarykę sobie odpuściłem). Ostatnio jak akurat nie czytam, to wolę w piłeczkę pograć samodzielnie :-)
Trzeba było chłopaki mysleć wczesniej. Moje starsze (syn 6 lat) oglada ze mną mecze, a młodsze (córa rok i siedem) juz wie że jak jest mecz to sie tatusiowi nie przeszkadza.
Aha obawiam się, że ten battle może nie byc anoniomowy z pewnych względow.
Hehe...to Toversiwy dorysuje swojemu dziecku wąsy i będzie ok :-)
towersivy
21-06-2006, 15:06
hehe moje dzieci tak sie zmieniaja ze nikt ich nie rozpozna :wink:
A za robienie dzieci :mrgreen: i tak sie wczesnie zabrałem :mrgreen: jeszcze mam czas na dobre wyszkolenie. W synku pokładam wielkie nadzieje Krolewskie Imie do czegos zobowiazuje :smile: :wink:
...Krolewskie Imie do czegos zobowiazuje :smile: :wink:
Dałeś dziecku na imie Krak ? ;) ;) ;)
Z jakich ? Autor powinien dołożyć starań by jednak anonimowy był. Mało to dzieci na podwórku ? ;)
Co do 4-osobowego battla - proponuje zrobić dwa osobne. Co Wy na to ?
Z tego co kojarze, to takie miksy mają złą renomę na tym forum.
pzdr.
towersivy
21-06-2006, 15:22
kami74 - nie FILIP :smile:
Mi nic o złej renomie nie wiadomo niech moderzy podejma decyzje :wink:
kami74 - nie FILIP :smile:
:-)
Czyli, że nie w kapuscie a w konopii go znalazleś ;-)
OK. Niech się dzieje wola nieba...
ps.
100 (setny) post, 100 post ... niech żyje, żyje nam ...
Mi tam wszystko jedno czy czwórka czy 2 razy po 2. Apeluje tylko o to zeby jednak brak anonimowosci nie dyskwalifikował w tym konkretnym battlu.
Apeluje tylko o to zeby jednak brak anonimowosci nie dyskwalifikował w tym konkretnym battlu.
To może dla niepoznaki wymienicie się modelami/-lkami ;-)
pzdr.
towersivy
21-06-2006, 15:39
Mysle ze ostatecznie i tak wygra zdjecie :wink: wiec anonimowosc nie jest tak wazna :smile:
Ano znalazłem go w Szpitalu na Polnej był tak uroczy ze postanowiłem go zabrac :wink:
Tomasz Golinski
21-06-2006, 16:26
A po co? Wasz battle więc decydujcie. Konkretnie, niech wyzywający zdecyduje. Może byc i wielokrotne i parami.
towersivy
21-06-2006, 16:58
Niech wiec bedzie razem 4 osoby.
Pozdro
Zdjęcie musi być świeżo zrobione ??
Czy lekko nieświeże około 1,5 roku, też przejdzie ??
towersivy
21-06-2006, 21:42
Zdjęcie musi być świeżo zrobione ??
Czy lekko nieświeże około 1,5 roku, też przejdzie ??
Głownym wrunkiem jest aby nie było nigdzie publikowane, ale z drugiej strony po co sie zgłaszac do walki i isc na totalna łatwizne ze zdjeciem z szuflady?? wtedy to zaden udział....
Pozdrawiam
Też tak uważam tzn. zdjęcie powinno być zrobione na potrzeby battla. Nie mniej nikt przecież nie będzie sprawdzał kiedy i gdzie (nie licząc publikacji - musi to być bezwględna premiera).
ps.
do kogo wysyłamy zdjęcia ?
Ja już mam pierwsze żniwo ;)
pozdrawiam
towersivy
21-06-2006, 22:32
pyciu - Wysyłamy do Tomasza Golinskiego, jesli zdjecia znajda sie u Tomka przed terminem to oczywiscie battle zacznie sie wczesniej :smile:
Pozdro
Ja dopiero w weekend coś może pstrykne. W każdym razie do 28 sie wyrobię. pozdr
Chodziło mi o to że mam kilka, moim zdaniem, ciekawych fotek związanych z tematyką i chciałem jedno z nich opublikować ;)
Moim zdaniem jak battle to battle i zdjęcie powinno być zrobione z myślą własnie o tym pojedynku. Ale niech zdecyduje wiekszość
towersivy
22-06-2006, 22:37
scooter - ale nie taki jest zamysł battle...zdjecia robi sie pod pojedynek a nie wyciaga sie je z szuflady, a jesli sa ciekawe to postaw sobie galerie na forum i ocenimy :wink:
Wiec albo nowe albo z honorem zrezygnuj z walki :wink:
ok. będzie nówka nie śmigana ;)
CZekam z niecierpliwością na zdjęcia :)
CZekam z niecierpliwością na zdjęcia :)
Reno trzeba było sie podłączyć :-P
Kami, mi się udaje zrobić dobre zdjęcie jedynie przypadkiem i nic nie wskazuje na to, że takie przypadek będzie miał miejsce w najbliższym tygodniu ;). Zwłaszcza, że wysyłam dzisiaj aparat na Żytnią :(.
towersivy
23-06-2006, 09:15
Oki ja juz mam fotke gotowa :smile:
towersivy
27-06-2006, 20:14
Fotka wysłana, jutro zaczynamy zabawe :smile:
Fotka wysłana, jutro zaczynamy zabawe :smile:
Jakby co to ja też jestem gotów :-)
Tomasz Golinski
28-06-2006, 01:07
upps. nie umiem do 4 policzyć. już schowałem i czekam na ostatnie.
upps. nie umiem do 4 policzyć. już schowałem i czekam na ostatnie.
Coś dziś z matematyką masz problemy :wink:
Tomasz Golinski
28-06-2006, 01:12
Już tłumaczyłem się, że za ciepło. Po deiks.
Ja niewysłałem, jeszcze. Obiecuje, że dzisiaj do godz. 20 podeśle coś. pozdr
Ja niewysłałem, jeszcze. Obiecuje, że dzisiaj do godz. 20 podeśle coś. pozdr
No i po co sie przyznawałeś ? Teraz już na bank będzie wiadomo czyja fotka czyja.
;-)
pozdro.
narazie usunolem ankiete, jak doslesz to sie odkasuje, kto widzial ten widzial ;-)
narazie usunolem ankiete, jak doslesz to sie odkasuje, kto widzial ten widzial ;-)
Eee... jaka ankieta ? Bo nie łapie?
Tomek już wcześniej wystawił 3 zdjęcia bo mu się pomyliło że już ma wszystkie ;)
Ale potem jak przeczytał posta że jednak chyba się w liczeniu pomylił to wykasował.
towersivy
28-06-2006, 23:33
Hmmm dlaczego sonda jeszcze nie ruszyła ?? forum znowu padło??
Tomek ma juz wszystkie fotki, wczoraj na IRCu potwierdził
I co battla niet ? Tomkowi neta odcieli czy co ?
I co battla niet ? Tomkowi neta odcieli czy co ?
No właśnie - daje ciała :(
To co - wysyłamy do innego moda? Kto chętny ?
A może któryś z nas po prostu to zrobi a mod przyklei jak będzie już "in use" ? :)
towersivy
29-06-2006, 20:16
Hmmm panowie wysyłamy do moda Jac (chyba dobrze napisałem), przyczyny nieobecnosci Tomka moga byc rozne, moze rece połamał :wink:
Ja zaraz posle fotke.
No to ja też poślę do Jaca, tylko jszcze kolega scooter musiałby zrobić to samo
No to ja też poślę do Jaca, tylko jszcze kolega scooter musiałby zrobić to samo
Ale Jaca też nie ma? Słowem - bezkrólewie
Zaraz lookne na IRCa
....i nic
Dobra ja wysłałem do Jaca. Jak się scooter pojawi to niech też pośle i prędzej czy później ktoś wystawi te fotki
No dobra - komentarze tutaj prasiemy
(parafrazując - "spieszcie się komentować, forum tak szybko odchodzi" ;) )
Ja głosowałem na 3 bo mi się jakoś mi się bardziej spodobało :) Chociaż to raczej kombinacja zdjęć :) A dziewczynka z nr 2 wygląda jakby była w ciąży :mrgreen:
towersivy
29-06-2006, 21:46
No to sie zaczeło :smile:
snow - kombinacja dozwolona bo regulamin jej nie zabraniał :smile: wiec osoba ktora wstawiła fotke jest bez winy :smile:
Zapraszam do komentowania.
Przypominam, że sonda jest mało anonimowa. Mam nadzieję, że bedzie troche komentarzy. pozdr.
Przypominam, że sonda jest mało anonimowa. Mam nadzieję, że bedzie troche komentarzy. pozdr.
Hihi - niby tak, niby nie ;)
Ja tam głosuję na trójkę :D
Ja głosowałem na 3 bo mi się jakoś mi się bardziej spodobało :) Chociaż to raczej kombinacja zdjęć :) A dziewczynka z nr 2 wygląda jakby była w ciąży :mrgreen:
Małę dziewczynki mają takie małe murzyńskie brzuszki :). Moje dziecię np. wypina brzuchol i mówi "ale Marek jest gruby!". To dziewczynka ale mówi na siebie Marek.
Ja też głosowałam na 3. Takie najbardziej dopracowane mi się wydało to zdjęcie.
Dzieki Reno w koncu ktoś coś napisał. pozdr
A ja nie mam pojęcia która fotka jest czyja.
Pierwszą odrzuciłam bo nieciekawe tło, kiepska kompozycja (ucięta łopatka, cień w rogu.
Bardzo mocno zastanawiałam się nad zdjęciem nr 4, fajna mina, bardzo ładne ujęcie i światło i może tylko ta koszula w tle przeszkadza (jeśli mam się czepiać :) ).
Zdjęcie nr 2 - ładne, chociaż dość ciemne, no i takie zwyczajne. Można by w poziomie, żeby nie ciąć ręki.
wiem, że nie wiesz ktora czyja ale moje podziekowania dotyczyły faktu że wogole chciało Ci się wejśc i skomentować bo robi to bardzo niewiele osób. pozdr
Bo to takie nieprofesjonalne - komentować zdjęcia dzieci :).
A ja nie widziałam Twojego posta, jak pisałam swojego.
Czytałeś, że wesprę finansowo Żytnią kwotą 650 zł :(:(:(.?
Bo to takie nieprofesjonalne - komentować zdjęcia dzieci :).
A czemu nieprofesjonalne? Zdjęcie jak każde inne - powiedziłbym nawet, że komentowanie jest bardziej wskazane, bo postrzeganie autora, jeśli dodatkowo swoją własną pociechę uwiecznia, miewa silne subiekcje emocjonalne. Co utrudnia auto-krytykę.
ps.
Dzięki za komentarz(-e).
pozdrawiam
Czytałeś, że wesprę finansowo Żytnią kwotą 650 zł :(:(:(.?
Niedobrze a co ci padlo ?
Edit: Już wiem - migawka
To ile ta Twoje 300stka ma na liczniku ?
A czemu nieprofesjonalne? Zdjęcie jak każde inne - powiedziłbym nawet, że komentowanie jest bardziej wskazane, bo postrzeganie autora, jeśli dodatkowo swoją własną pociechę uwiecznia, miewa silne subiekcje emocjonalne. Co utrudnia auto-krytykę.
ps.
Dzięki za komentarz(-e).
pozdrawiam
Zapomniałam dodać - ;).
Zgadzam się z Tobą w 100%.
Tomasz Golinski
30-06-2006, 10:57
Ja się waham między 3 i 4. Jednak na mój gust 3 jest przekombinowane trochę, wolę prostsze rozwiązania. Dlatego skłaniam się ku 4. Troszkę jednak tło mnie zniechęca.
4 - za bardzo pozowane
3 - nie lubię takich składanek, IMO sama prawa część byłaby lepsza
2 - takie nijakie takie
1 - kad trochę zepsuty, ale właśnie na to głosowałem
zadne mi sie nie podoba w 100% :/ 1- kadr, 2-przekombinowane, ucieta rączka
3- przekombinowana składanka (gdyby nie to obie fotki były by wypaśne)
4- jedyne ktore zasługuje na głos... ale tez jakos tak kadr mi nie pasi ;)
czy ja marudze? :D
towersivy
30-06-2006, 16:47
ehhhhhhh narazie wstrzymuje sie od komentarza ale cisnie mnie ostro :smile:
Niedobrze a co ci padlo ?
Edit: Już wiem - migawka
To ile ta Twoje 300stka ma na liczniku ?
Prawie 20 tysięcy. Dużo?
Tak w ogóle to dziwna sprawa, bo ktoś sobie pożyczył aparat bez mojej wiedzy i właśnie wtedy padł :(.
Prawie 20 tysięcy. Dużo?
Tak w ogóle to dziwna sprawa, bo ktoś sobie pożyczył aparat bez mojej wiedzy i właśnie wtedy padł :(.
Mało, niby powinna wytrzymać co najmniej 50000. Nic współczuję.
No Panie i Panowie do zakonczenia naszego battla zostało jeszcze troche ponad 5 godzin. Czy ktos jeszcze wysili sie i coś napisze ? Czy ktoś kto jeszcze nie głosowal odda swój głos ? Sytuacja jest jeszcze w miare równa, każdy głos w tą czy w tą może przesadzic o podziale podium. Tak więc do dzieła rodacy. Pozdr.
Zostało 15 minut. Czy coś sie jeszcze zmieni ? Czy układ zwycięzców sie zmieni ? To zależy tylko od Was :)
Zostało 15 minut. Czy coś sie jeszcze zmieni ? Czy układ zwycięzców sie zmieni ? To zależy tylko od Was :)
Widzę kami74, że ostro ćwiczyłeś "nagonkę" ;-) No i 161 głosów to niezły wynik.
Zabrakło Ci zaledwie paru. Dzięki za wyrównaną walkę, choć mi osobiście najbardziej przypadła do gustu prawa fotka z #3 (no poza moją oczywiście, hihi).
pozdrawiam i do następnego ...
Kami, a ja Ciebie podejrzewałam o zdjęcie nr 4 :).
Piękna córa, szkoda, że nie pokazujesz jej zdjęć w swojej galerii, chętnie popatrzę.
Pyciu, gratuluję! ta koszula w tle - to celowo czy przypadkiem? Myślę, że straciłeś przez nią parę głosów.
A pozostałe fotki? Przyzna się ktoś?
Musiałem jakoś zmobilizować towarzystwo, bo sie troche przez ten upał rozleniwiło. No i był moment, ze miałeś tylko głos przewagi, ale cóż. A tak po prawdzie mi też najbardziej mi sie podobały fotki towersa. Jeszcze raz dzięki wszystki za głosowanie i dzięki tym nielicznym którym chciało sie coś jeszcze napisać o fotkach
Edit: Dzięki Reno, 3jka jest towersivego, więc jedynka jest scootera. Dzisiaj wrzuce parę zdjęc mojego mniejszego Pokemonka. Jednak nie wrzucę bo nic nie wyszło interesującego
Pyciu, gratuluję! ta koszula w tle - to celowo czy przypadkiem? Myślę, że straciłeś przez nią parę głosów.
Dzięki.
Koszula celowa (tak po prawdzie to jest sukienka komunijna).To co chciałem pokazać w tle tego zdjęcia to kontrast czarnego z białym i zakłopotane dziecko.
Wyszło jak wyszło.
pzdr.
towersivy
06-07-2006, 21:57
pyciu - GRATULUJE!!
Moje to 3, widac przejechałem sie na tej kombinacji 2 zdjec.
Ale moze wyjasnie co i jak....
A wiec to swego rodzaju historyjka, cora chodziła dokoła wyrka synka ktory czyms sie zdenerwował i płakał, w pewnym momencie podeszła do wyrka i zaczeła spiewac piosenke "małe pieski dwa......" nastapiło nacisniecie spustu z 50F/1.8 przy korpusie, szybka zmiana szkła i wyczekiwanie na kolejny moment, po piosence synek znowu sie zdenerwował po czym cora zdecydowala sie na podanie znieczulacza w formie smoka, znowu wycelowałem i strzeliłem 85F/1.8 przy korpusie. Cała sytuacja tak zajeła dziecko ze zupełnie nie zauwazała mojej obecnosci z aparatem, syn zupełnie sie mna nie przejmował :wink:
Kiedy zrzucałem fotki na dysk wpadła mi do głowy taka własnie zlepka + opis ktory odzwierciedlał panujace uczucia podczas naswietlenia klatek.
Pozdro.