Zobacz pełną wersję : canon a 1gb..
Hmm.
NIe śmiejce sie. ;)
Dostałem info od znajomego że aparaty canona nie potrafią dobrze współpracować z kartami o pojemności 1gb (jakiejkolwiek firmy). Podobnoż jest to znany bug na forach internetowych dotyczących firmy canon.
mi to brzmi jak gówno w proszku na kijoszku a nie prawda.
A może ktoś się z tym spotkał już wcześniej?
Robert P.
19-06-2006, 12:25
Używam kart 1GB oraz 2GB i nie zaobserwowałem żadnych problemów z tymi kartami (Kingston Elite Pro 1 GB oraz Kingston Ultimate 2GB)
Jakieś bzdury.
U mnie 300D + 1GB niebieski Kingston = OK.
Paweł Ubysz
19-06-2006, 12:44
Mam 2 Kingstony po 1 MB i zadnych problemów z 300D
Hmm.
NIe śmiejce sie. ;)
a jednak :)
to oczywiście bzdura
2 x 1GB Kingston (zwykła i Elite Pro) + 350D = 0 problemów
KuchateK
19-06-2006, 14:09
Czego to mozna sie dowiedziec na necie :mrgreen:
heheh.
tak też czułem, że to bullshit.
Ale spytać zawsze można czy ktoś słyszał. ;)
Dostałem info od znajomego że aparaty canona nie potrafią dobrze współpracować z kartami o pojemności 1gb (jakiejkolwiek firmy). Podobnoż jest to znany bug na forach internetowych dotyczących firmy canon.
Niestety to prawda :-( wszystkie analogi maja z tym problem :twisted:
aaa, to dlatego nie działa :D
W analogach może być problem. W mojej 350D, mam 2x 1gb Kingstona i działają obie karty bardzo elegancko:D
3x1gb Elite Pro i 0 (słownie "zero") problemów. Qrcze, uwielbiam czytać te wszystkie "urban legends" eskalujące czasami do rozmiarów światowej plagi :-)
Niebieski sandisk i nic podobnego sie nie dzieje, dziala elegancko!;-)
2x Extreme III 4Gb i działają bardzo dobrze.
2x Extreme III 4Gb i działają bardzo dobrze.
ale jak to sie ma do rzekomego problemu kart 1gb :wink: :lol: ??
swoja droga, czegoz to jeszcze w internecie nie wymysla :lol:
Podejrzewam ze to wyolbrzymiona plotka (znacie zasade gluchego telefonu) oparta na tym njusie:
http://www.dpreview.com/news/0505/05052001canonlexaralert.asp
Do teraz nie miałem (od roku używania) problemów ze swoimi Kingstonami 1Gb ale... po jednym z ostatnich plenerków miałem kłopot z otworzeniem dwóch RAWów w ACR. Irfan otwierał je bez problemu a ACR wieszał całego PSa. Prawdopodobnie były zwalone pliki ale czy z winy karty (Kingston 1Gb), softu (ACR) czy aparatu tego nie wiem.
Rozpowiadają takie bzdety ludzie od Nikona. Osobiście słuszałem w sklepie (Katowice) jak to przedstawiciel Nikona właśnie coś takiego mówił. Oni mają tylko jedną wadę, są kompletnie bezkrytyczni w stosunku do swojego produktu, natomiast mają ostrą alergię na Canona.
Oni mają tylko jedną wadę, są kompletnie bezkrytyczni w stosunku do swojego produktu, natomiast mają ostrą alergię na Canona.
Wydrukuj to i rzuc im w twarz :mrgreen:
http://www.dpreview.com/news/0509/05092801nikonadvisory.asp
http://www.fotopolis.pl/index.php?n=3916
moze to o kingstony chodzi ;) kiedys był problem ;)
moje 2 szandiszki tez chodzą bez zająknięcia
BTW kolega coprawda nie w canonie a w panasoniku
juz 2 wadliwe karty {cut}sandiska{/cut} Kingstona 512 Elite Pro przerobił dokładnie w maju tegoż roku
pozdrawiam
KuchateK
20-06-2006, 19:40
BTW kolega coprawda nie w canonie a w panasoniku
juz 2 wadliwe karty sandiska 512 Elite Pro przerobił dokładnie w maju tegoż
Albo sandiska albo elite pro...
Albo sandiska albo elite pro...
zgadza sie
dzięki za poprawke
oczywiście chodzi o kingstona :)
pozdrawiam