Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Typujemy wynik meczu Kostaryka-Polska.

Nemeo
19-06-2006, 10:30
Ostatnia ankieta z serii : Wielkie porażki Polski.:lol:

gietrzy
19-06-2006, 10:31
Ostatnia ankieta z serii : Wielkie porażki Polski.:lol:
Wynik meczu: 0:0

scooter
19-06-2006, 10:33
minimum 1:0 dla Kostaryki :(

aptur
19-06-2006, 10:36
No narseszcie jest ankieta :) Mam nadzieję, że wygra Kostaryka i stanie się to z korzyścią dla polskiej piłki.

swaligora
19-06-2006, 10:51
IMHO wygra Polska i to tylko dlatego, że ten mecz już się wogóle nie liczy :-(

dgi
19-06-2006, 11:00
IMHO wygra Polska i to tylko dlatego, że ten mecz już się wogóle nie liczy :-(

Też mi się tak wydaje. W dodatku właśnie przez to nic się nie zmieni.

PS
Zresztą jakby przegrali to także nic się nie zmieni... no, może oprócz trenera. Trochę krzyku i będzie tak samo. :-|

bundy
19-06-2006, 11:06
IMO są dwie możliwości:
1) Chłopaki Janasa mają już cały mundial w d... i myślami są już przy swoich klubowych rozgrywkach albo ewentualnych transferach (tak jak np. Boruc, któremu się marzy Arsenal) i wejdą na boisko zostawiając jaja w szatni - wtedy 0:0 albo może nawet wygrana Kostaryki 1:0
2) Chcą pokazać na koniec, że jeszcze polski futbol do końca nie umarł (tylko czy jest jeszcze ktoś, kto w to uwierzy...) i dostaną podobnego "napędu" jak przy meczu z Niemcami, co przy Kostaryce zaskutkuje wynikiem 4:0 (dla nas).

Ale to tylko takie moje gdybania, a meczu i tak nie będę oglądał, bo w tym czasie idę sobie sam pograć w halówkę :-)

Routlaw
19-06-2006, 11:11
Wedłóg mnie Polska wygra ten mecz i będzie tak samo jak 4lata temu. Przegralismy z Portugalią i Koreą, żeby ostatni mecz o pietruszkę z USA wygrać. 2:0 będzie

kami74
19-06-2006, 11:31
Pewnie wygramy i pewnie w podstawowej jedenastce wyjdą Rasiak, Brożek, Mila, Kosowski i Fabianski naprzyklad. Tylko co z tego...

leiho
19-06-2006, 12:09
Zagłosowałem , ze wygramy, ale patrząc na Zurawskiego i jego popisy (a raczej ich brak), myslę, ze moze dzieki Borucowi nie przegramy strasznie. Obstawiam na 1:0 dla nas, przy duzym szczesciu..

Przemoc
19-06-2006, 12:20
IMO są dwie możliwości:
1) Chłopaki Janasa mają już cały mundial w d... i myślami są już przy swoich klubowych rozgrywkach albo ewentualnych transferach (tak jak np. Boruc, któremu się marzy Arsenal) i wejdą na boisko zostawiając jaja w szatni - wtedy 0:0 albo może nawet wygrana Kostaryki 1:0
2) Chcą pokazać na koniec, że jeszcze polski futbol do końca nie umarł (tylko czy jest jeszcze ktoś, kto w to uwierzy...) i dostaną podobnego "napędu" jak przy meczu z Niemcami, co przy Kostaryce zaskutkuje wynikiem 4:0 (dla nas).

Ale to tylko takie moje gdybania, a meczu i tak nie będę oglądał, bo w tym czasie idę sobie sam pograć w halówkę :-)

Widzisz bundy, to jest w polskiej piłce najsmutniejsze, zastanawiamy się czy będą chcieli ? Czy MŚ w czymś co robią całe życie stanowi dla nich wyzwanie ?
Mam nadzieję, że nie jest tak jak myslę i obstawiam 3:1 dla naszych.

artex
19-06-2006, 12:28
wygrają nasi, bohaterem będzie Jeleń i zaraz po mundialu ktoś go kupi :)
Sytuacja jest bardzo podobna do tej sprzed 4 lat

Bilu
19-06-2006, 12:33
Teraz, jak juz o nic nie gramy, chlopaki sie postaraja i wygramy 4:2. Znowu zmienia trenera ,wzbudza nadzieje a po 4 latach bedzie to samo. Chociaz za 4 lata to juz pewnie nie awansujemy :)

bundy
19-06-2006, 12:37
Widzisz bundy, to jest w polskiej piłce najsmutniejsze, zastanawiamy się czy będą chcieli ? Czy MŚ w czymś co robią całe życie stanowi dla nich wyzwanie ?

Wiadomo, że zawodowa piłka nożna, to wielka kasa i czasami jak dochodzi do konfrontacji finansowego wymiaru całej zabawy z takimi elementami jak duma z reprezentowania kraju, chęć zdobycia dla kraju zaszczytnego miejsca itd., to wychodzi z tego wielka kupa, bo w przypadku reprezentacji takich jak nasza, zawodnicy na starcie wiedzą, że daleko na mundialu nie zajadą i pewie dlatego włączają im się inne mechanizmy kalkulacji :-) Skoro reprezentacja nie wygra, a w zasadzie to nawet z grupy nie wyskoczy, to jasne jest, że kasa z PZPN przejdzie koło nosa (swoją drogą PZPN mógłby zaproponować i 500 mln dolarów za mistrzostwo świata i nigdy by nie musieli takiej kasy oddać... ;-) ) a jednocześnie w klubach zawodnicy dostają często bardzo dużą kasę (przykład Bąka w lidze kaatrskiej jest tutaj idealny), więc muszą trzymać formę na występy klubowe. Przy okazji nie warto się narażać na niepotrzebne kontuzje. Itd, itd... to jest błędne koło, ale chyba niestety tak jest. Panowie Piłkarze mają w d... kraj, kibiców, bo najważniejszy jest własny zarobek. Z jednej strony ich rozumiem, bo ich kariera trwa krótko, ale z drugiej strony...
Ostatnio w jednym z brukowców pojawił się tekst, że nasi "sprzedali" mecz z Ekwadorem, bo postawili ogromne majątki na zakładach bukmacherskich - stawiając na wygraną Ekwadoru... Aż ciarki po plecach przechodzą, jak się o tym pomyśli...

Przemoc
19-06-2006, 13:01
........
Ostatnio w jednym z brukowców pojawił się tekst, że nasi "sprzedali" mecz z Ekwadorem, bo postawili ogromne majątki na zakładach bukmacherskich - stawiając na wygraną Ekwadoru... Aż ciarki po plecach przechodzą, jak się o tym pomyśli...

Jedyne lekarstwo na tę chorobę to zmusić ich by postawili całe majątki na siebie.:-D

Robert P.
19-06-2006, 13:02
Jedyne lekarstwo na tę chorobę to zmusić ich by postawili całe majątki na siebie.:-D

He he, raczej tak sie nie da.. A co do meczu to 2:1 dla Polski.

aptur
19-06-2006, 13:02

Nikt by nie chciał wtedy grać :)

Nemeo
19-06-2006, 13:10
Nikt by nie chciał wtedy grać :)

Nie wiem co jest gorsze, nie grać na MŚ czy ciągle się na nich kompromitować.

sensitive
19-06-2006, 14:13
Wygra Polska. 15 - 51.72% - uważam, że będzie 3:1.
... ale żeby nie zapeszać nie będę oglądał. :p ;-)

Pozdrawiam, Arek

Nemeo
19-06-2006, 19:22
Głosujcie dalej, bo nam się tu remis zrobił.:lol:

p_lar
19-06-2006, 20:02
A ja jako urodzony pesymista stawiam na "obciach", czyli na to, że żaden z naszych głąbów gola nie strzeli :P , no i wrócimy z mistrzostw nie dość że na tarczy to jeszcze bez bramek. Może to da wreszcie komuś coś do myślenia...

jadeit
19-06-2006, 20:08
ja daje 3:1 dla PL

dali nam wyjść jutro wcześniej z pracy żeby zdążyć na mecz, ale chyba sobie odpuszcze :)

pozdrawiam

mattnick
19-06-2006, 20:40
a ja daje 17:13 dla polski wszystkie rasiak

Zakk Wylde
19-06-2006, 20:57
Trudno sie przyznać ale polska przegra :( 2:0

Amek
19-06-2006, 21:54
Teraz to bedzie 3:1 dla Polski! Powinna byc powtorka z poprzedniego mundialu! ;-)

gargamelos
19-06-2006, 23:18
ja myślę, że przy wielkim szczęściu wygramy jedną bramką...bardzo wielkim szcześciu:)))

mrSaint
20-06-2006, 07:15
1:0 przegramy

niestety.............................

JSK
20-06-2006, 07:19
Po co typować? Ile będzie to będzie! Przecież to już gra o pietruszkę, choć niektórzy twierdzą że o honor. No cóż, niewiele ten honor wart!
Żeby nie było OT - typuję 3:3. Niech tam!

bundy
20-06-2006, 08:29
Po co typować? Ile będzie to będzie! Przecież to już gra o pietruszkę, choć niektórzy twierdzą że o honor. No cóż, niewiele ten honor wart!
Żeby nie było OT - typuję 3:3. Niech tam!

eee...no co ty :-) Boruc twierdzi, że to będzie "prezent" dla kibiców, którym podarują kawał solidnego, polskiego futbolu na zakończenie krajoznawczej wycieczki do Niemiec :-) Ubawił mnie tym solidnie :-)

Jac
20-06-2006, 14:12
3:0 dla kostaryki.. ktorys z pilkarzy powiedzial ze graja o usmiech kibicow :mrgreen: ja sie smieje juz od pierwszego meczu

FOTOGRAF
20-06-2006, 14:14
mam taka cicha nadzieje ze wygra polska, ale pewnie i tak wygra kostaryka :( taka hanba dla polakow :(

Jac
20-06-2006, 15:25
ludzie to jest sport co wy z ta hanba... to jest proste... naogol wygrywa lepszy... chopc zdazaja sie wyjatki...

polska zawsze (prawie zawsze) w meczu traci bramki jedna dwie ale traci... czyli obrona (jak do tej pory) zagrala na swoim poziomie a atakl dal ciala ;-)

swaligora
20-06-2006, 16:24
Braaawo nasi !! Udało nam się dostać gola :/

mmsza
20-06-2006, 16:30
0:1 :mrgreen::mrgreen::mrgreen:

Routlaw
20-06-2006, 16:34
1:1 Strzelili bramkę, stołek Janasa uratowany

swaligora
20-06-2006, 16:37
:-) no to beczki piwa znajomej marki w końcu doczekały się na otwarcie :-) tylko kto je teraz wypije w środku dnia w środku tygodnia :(

ksp01marek
20-06-2006, 18:02
2-1 dla Polski

Nemeo
20-06-2006, 18:33
1:1 Strzelili bramkę, stołek Janasa uratowany

I właśnie dlatego ten mecz powinniśmy przegrać, to Janas z Listkiem by "polecieli", a tak wszystko będzie bez zmian.

jadeit
20-06-2006, 19:27
mimo tego ze typowałem 3:1 dla PL
tez uwazam ze powinnismy przegrać dla dobra sportu
tak czy siak ten mecz mnie wogóle nie powalił a nawet mi sie nie podobał,
myśle że polska była jedną z najgorszych reprezentacji na MŚ

P.S. ale było coś co mi sie podobało na wszystkich 3 meczach Polaków :)
Ci panowie z długimi rurami :):)

pozdrawiam

Robert P.
20-06-2006, 19:34
...A co do meczu to 2:1 dla Polski.

Jednak się sprawdziło.. Szkoda ze nie w innych meczach w których grali Biało-Czerwoni

piast9
20-06-2006, 19:47
I właśnie dlatego ten mecz powinniśmy przegrać, to Janas z Listkiem by "polecieli", a tak wszystko będzie bez zmian.
Planem był awans a nie wygrana z najsłabszą drużyną w grupie AFAIR... :roll:

Jak Janas z Listkiem uzależniają swoje stołki od wygranych, to może niech zagrają z reprezentacją SP nr 4 im. Kubusia Puchatka?

aptur
20-06-2006, 20:01
Niestety wygraliśmy. Drużyna powerded by PZPN będzie zadowolona i nic się nie zmieni. Do następnych mistrzostw pewnie się w ogóle nie zakwalifikujemy. Szkoda.

Vitez
20-06-2006, 20:05
Na szczescie sa dyscypliny w ktorych Polacy dochodza naprawde do czolowki. Szkoda tylko ze stereotyp jest "pilka, cala pilka i tylko pilka" i wszyscy tylko noga sie interesuja :? .

Routlaw
20-06-2006, 20:55
Na szczescie sa dyscypliny w ktorych Polacy dochodza naprawde do czolowki. Owszem, ale nie są to dyscypliny zespołowe. Wspópraca między polakami nie układa się na żadnej płaszczyźnie, od rządzenia po kopanie piłki..

Vitez
20-06-2006, 21:16
Owszem, ale nie są to dyscypliny zespołowe.

Siatkarze radza sobie o niebo lepiej niz pilkarze (znajduja sie w swiatowej top10). Ale to juz OT wiec EOT :p .

kami74
20-06-2006, 23:47
Tak ze smutkiem patrzę na naszą reprezentację :( Ogladam wiekszość spotkań na MŚ i taka konkluzja z tego wypływa, że Polska jest (ooppsss...była) najgorzej wyszkoloną technicznie drużyną tych mistrzostw. Mówię o technice przyjęcia piłki, technice i precyzji podania, o zwodach itd itp. Każda jedna reprezentacja na MŚ robi to lepiej niż my. Mówie reprezentacja bo oczywiście indywidualnie wyjatki sie zdarzają (np Smolarek jest lepiej wyszkolony od pomocnika z Arabii Saudyjskiej) ale generalnie jako reprezentacja jesteśmy na szarym końcu. I jak tu mysleć o sukcesach jak piłkarze nie potrafią absolutnego elementarza ??? Druga sprawa to przygotowanie kondycyjne ale już mi sie nie chce pisać o tym. Tylko praca od podstaw da rezultat , ale to może, powtarzam może za 20 lat. :evil:

Zielony
20-06-2006, 23:59
A nie mówiłem! Zaorać boiska i finał. Zaorać w polsce. Indziej niech sobie grają. Same plusy by z tego wypłynęły: wraz z szalikodebilcami włącznie. Właściwie, to temat zdaje się już wyczerpał.
Każdy powtarza to samo. (Tak samo, że Canon jest lepszy od Nikona - bo to normalne i inaczej być nie może :mrgreen:)
Nic tylko czekać na jakieś newsy z PZPN.
Może ich troche sumienie pogryzie; ale czas goi rany - a kasy pewnie na dłużej na koncie zostanie. Naszej kasy...

leiho
21-06-2006, 10:57
takie są własnie skutki, gdy piłką nie rządzą prawdziwi sportowcy, tylko "działacze" z PZPN. To jedno wielkieszambo, układy i kolesiostwo. Dlaczego Janas nie powołał Frankowskiego i innych? Co? Nie umieją grać? Jaką oni muszą czuć ulgę, że nie brali udzialu w tym rozpaczliwym spektaklu :)
Powodzenia za 4 lata, o ile się zakwalifikujemy hehe..