Zobacz pełną wersję : Presety do Photoshopa - skąd nabyć?
Ostatnio chodzi mi po głowie aby nabyć jakieś presety do Photoshopa. Skąd takowe nabyć? Tj widziałem, że wielu twórców na YT oferuje takie (np ten koleś z Fotobłysk oferuje takie pakiety), ale może można znaleźć taniej takowe? Generalnie co mnie interesuje:
- tylko i wyłącznie presety do Photoshopa (mam wersję 2022 rok jeśli ma to znaczenie...?),
- najchętniej jakieś krajobrazy + portret,
PS: tak, znam wyszukiwarkę Google, ale jesteście pewnie bardziej doświadczeni stąd pytanie :)
Poszukaj na torrentach :lol:
Torrenty jeszcze działają? :twisted: już dawno nie korzystałem, ale mówisz, że Chomikuj to dobra opcja na poszukiwania? ;)
Torrenty jeszcze działają? :twisted: już dawno nie korzystałem, ale mówisz, że Chomikuj to dobra opcja na poszukiwania? ;)
Chomikuj to nie Torrenty
mystek działają ale teraz przeważnie są to zamknięte strony gdzie płacisz i masz dostęp do zasobów. Takie całkiem darmowe to nie wiem bo dużo ich było sukcesywnie likwidowanych. Ja obecnie całą obróbkę robię w Lightroom'ie i wydaje mi się że im mniej ingeruję tym bardziej naturalne wychodzą zdjęcia. Dodatkowo ten program ma trochę już wbudowanych presetów.
Trzeba też mieć na uwadze że preset samemu sobie można zrobić i potem jednym kliknięciem załadować do wielu zdjęć lub nawet ładować z automatu przy uploadzie (mam taki jedne własny do samolotów). Generalnie polecam samu sobie zrobić.