PDA

Zobacz pełną wersję : Presety do Photoshopa - skąd nabyć?

mystek
06-11-2023, 18:58
Ostatnio chodzi mi po głowie aby nabyć jakieś presety do Photoshopa. Skąd takowe nabyć? Tj widziałem, że wielu twórców na YT oferuje takie (np ten koleś z Fotobłysk oferuje takie pakiety), ale może można znaleźć taniej takowe? Generalnie co mnie interesuje:

- tylko i wyłącznie presety do Photoshopa (mam wersję 2022 rok jeśli ma to znaczenie...?),
- najchętniej jakieś krajobrazy + portret,

PS: tak, znam wyszukiwarkę Google, ale jesteście pewnie bardziej doświadczeni stąd pytanie :)

Shadow
07-11-2023, 19:20
Poszukaj na torrentach :lol:

mystek
08-11-2023, 17:00
Torrenty jeszcze działają? :twisted: już dawno nie korzystałem, ale mówisz, że Chomikuj to dobra opcja na poszukiwania? ;)

dave88
08-11-2023, 22:56
Torrenty jeszcze działają? :twisted: już dawno nie korzystałem, ale mówisz, że Chomikuj to dobra opcja na poszukiwania? ;)

Chomikuj to nie Torrenty

Shadow
09-11-2023, 11:31
mystek działają ale teraz przeważnie są to zamknięte strony gdzie płacisz i masz dostęp do zasobów. Takie całkiem darmowe to nie wiem bo dużo ich było sukcesywnie likwidowanych. Ja obecnie całą obróbkę robię w Lightroom'ie i wydaje mi się że im mniej ingeruję tym bardziej naturalne wychodzą zdjęcia. Dodatkowo ten program ma trochę już wbudowanych presetów.

Bangi
09-11-2023, 11:55
Trzeba też mieć na uwadze że preset samemu sobie można zrobić i potem jednym kliknięciem załadować do wielu zdjęć lub nawet ładować z automatu przy uploadzie (mam taki jedne własny do samolotów). Generalnie polecam samu sobie zrobić.