Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Canon Eos 90D nie widzi kart.

Hitmanag
27-10-2023, 21:41
Witam.
Mam problem z odczytem kilku różnych kart Sandiska na 90D, karty sprawne w innej lustrzance i komputerze normalnie widoczne.
Zdarzyło się już tak raz że mały plastik z karty ktora jakimś cudem się złamala spowodował podobny problem, jednak teraz jest lipa.
Jakieś porady drodzy forumowicze?

Hitmanag
30-10-2023, 22:36
Witam.
Mam problem z odczytem kilku różnych kart Sandiska na 90D, karty sprawne w innej lustrzance i komputerze normalnie widoczne.
Zdarzyło się już tak raz że mały plastik z karty ktora jakimś cudem się złamala spowodował podobny problem, jednak teraz jest lipa.
Jakieś porady drodzy forumowicze?
Może Ktoś z Was ma sprawdzony serwis nie za miliony, który sprawdzi czytnik karty, ewentualnie wymieni, może pin skrzywiony,
Proszę o pomoc.

Bangi
30-10-2023, 22:56
Możesz skontaktować się z ASO Canona - diagnoza jest chyba darmowa https://serwis.proclub.pl/
ewentualnie ten polecają na Fecebook-u https://www.facebook.com/Studio5s

Hitmanag
01-11-2023, 21:19
Dziękuję za podpowiedź, skorzystam z tego drugiego.
Po ASO Canon jestem zawiedziony.
Kiedyś zadzwoniłem odnośnie innego aparatu powiedziano żeby przysłać.dokladnie powiedziałem co dolega po czym jak otrzymali aparat to poinformowali, że żadne części nie są już dostępne a koszt wysyłki trzeba było pokryć w obie strony?

Hitmanag
14-11-2023, 12:27
Dziękuję za podpowiedź, skorzystam z tego drugiego.
Po ASO Canon jestem zawiedziony.
Kiedyś zadzwoniłem odnośnie innego aparatu powiedziano żeby przysłać.dokladnie powiedziałem co dolega po czym jak otrzymali aparat to poinformowali, że żadne części nie są już dostępne a koszt wysyłki trzeba było pokryć w obie strony?
Sytuacja wygląda na chwilę obecną tak:
jeden z serwisów w Poznaniu podjął się naprawy, wstępny koszt naprawy to 500 zł, uszkodzone gniazdo.
Po odbiorze aparatu , jeśli będzie wszystko ok, napisze który to serwis.

Hitmanag
26-11-2023, 23:54
Sytuacja wygląda na chwilę obecną tak:
jeden z serwisów w Poznaniu podjął się naprawy, wstępny koszt naprawy to 500 zł, uszkodzone gniazdo.
Po odbiorze aparatu , jeśli będzie wszystko ok, napisze który to serwis.
Aparat odebrany, wszystko sprawne i zgodnie z ceną.
Polecam serwis.
Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt pw.

Hitmanag
22-02-2024, 02:17
Aparat odebrany, wszystko sprawne i zgodnie z ceną.
Polecam serwis.
Gdyby ktoś był zainteresowany proszę o kontakt pw.
Sytuacja wygląda tak,ze po 2 miesiącach awaria powróciła.
Zgłoszone do serwisu który robił naprawę