Zobacz pełną wersję : Film, który zrobił na mnie duże wrażenie
Kurde. Nie jestem kinomanem generalnie, ale na czas KSW Colloseum 2 kupiłem sobie Viaplay no i oprócz obejrzenia KSW korzystam z tej platformy. Kilka lat nie oglądałem filmów, ostatnio obejrzałem sporo na Viaplay (dokładnie w takiej kolejności): Ciche miejsce, Sicario, Sicario 2, Zwierzęta nocy, Czarne bractwo, Modlitwa przed świtem, Zaślepieni, Najlepsze lata, Kapitan Phillips, Moneyball, John Wick wszystkie części, Uprowadzona wszystkie części i dzisiaj włączyłem sobie Odmieńcy (Freaks) i kurde - nareszcie jakiś film, w którym muszę się skupić i główkować o co chodzi. Mega dobre kino S-F i robi wrażenie. Film rozwija się w fajnym tempie, opisy nie wskazują na nic wyjątkowego. Ogólnie wydaje się, że oglądamy jakiś dramat przeplatany thrillerem, a tu wychodzi kino science fiction. Warto obejrzeć!
Chcesz pogłówkować o co chodzi, kto z kim itd to obejrzyj I sezon Dark (i na nim mozna skonczyc) [emoji6]
Kolekcjoner
03-07-2023, 01:11
Nie wiem czy to się tu łapie ale duże negatywne wrażenie zrobił na mnie film "Wiedźmin" - serial okazał się dużo lepszy. Natomiast chwalony serial "Wiedźmin" na Netfliksie mimo kilku przymiarek zupełnie do mnie nie przemawia.
Z filmów które oglądnąłem jednym tchem to serial "Czarnobyl". Niesamowicie klimatyczny.
Z filmów które oglądnąłem jednym tchem to serial "Czarnobyl". Niesamowicie klimatyczny.
To prawda. Też tak postrzegam ten serial. Aczkolwiek został on tak odebrany przez grupę wiekową 50+, czyli naszą, jak mniemam. Młodsze grupy wiekowe odbierały tę klimatyczność, tak jak ja odbierałem własną babcię płaczącą na filmach z Apolonią Chałupiec. Ciekawe kiedy pojawi się "Czarnobyl 2", w którym Avengersi uratują świat przed katastrofą.
Mnie się z wyżej wymienionych podobał "Sicario". Ale "Sicario 2" już nie.
A "John Wick" classic tylko dlatego, że grał w nim Keanu i wkurzył się za potraktowanie pieska. https://www.youtube.com/watch?v=rOqUiXhECos
"The Departed" - dobra obsada i akcja.
"The Shawshank Redemption" - j/w
"Pulp Fiction" - klasyka
"Terminator 2" - kalsyka
"Gran Torino" - polski akcent ;)
Reszta jeśli reżyserem jest: Scorsese, Nolan, Tarantino, Ford Coppola, Stone lub Ridley Scott.
W Sicario zrobił efekt wow (takie małe "wow"), jak wjechali do Meksyku z tą nieświadomą agentką pierwszy raz i ciała wisiały na moście. To było niezłe, tj sama scena jak widać te ciała. Natomiast generalnie, jako film - dobry i w sumie nic więcej :). I generalnie tworząc ten wątek miałem na myśli właśnie filmy "WOW", a nie takie "podobał mi się, jest to dobry film". Te wszystkie filmy co wymieniłem były właśnie dobre i obejrzałem oczywiście z miłą chęcią wyżynarkę Johna Wicka itp, natomiast film, jak film. Rambo też robił sieczkę z ludzi :) to już było.
Ten film "Odmieńcy" był właśnie takim filmem mega zakręconym, rozwój fabuły przedziwny, niespodziewany. To był efekt dużego WOW. Co do filmów "rzeźników" to moim ulubionym jest "Człowiek w ogniu". To jedyny film, który obejrzałem kilka razy z własnego wyboru. Kevina Samego w domu też obejrzałem kilka razy, ale narzucił mi to Polsat :P. No i Denzel Washington ogólnie jest świetnym aktorem, chyba moim ulubionym. Zawsze gra jakiegoś takiego gościa, co się mści za coś, albo ratuje kogoś sam się poświęcając.
Nawiążę do wspomnianego Ridleya Scotta, ale przez wymienienie dwóch filmów jego brata, Tony'ego Scotta: Prawdziwy romans (True Romance) i Człowiek w ogniu (Man on Fire) *). To jest mój przykład filmów wow. Znam oba te filmy prawie na pamięć. I nie chodzi o rzeźnię **).
*) Jak przetłumaczylibyście ten tytuł na polski? "Człowiek w ogniu" brzmi nieco jak "wirujący seks".
**) Warto obejrzeć film Polańskiego o tym tytule.
--- Kolejny post ---
Zaś filmem wszechczasów jest dla mnie "Pewnego razu na Dzikim Zachodzie" (C'era una volta il West, Once Upon a Time in the West).
Ach Claudia Cardinale, Angie Dickinson, Lauren Bacall, Loren, Bardotka, inne divy złotej ery hollywood… gdzie są teraz takie aktorki? [emoji849]
Dla fanów horrorów polecam serial Stamtąd (From). Bardzo mnie wciągnął w przeciwieństwie do wspomnianego wcześniej Dark.
Dla fanów horrorów polecam serial Stamtąd (From). Bardzo mnie wciągnął w przeciwieństwie do wspomnianego wcześniej Dark.
Genialny! Właśnie się skończył sezon i podobnie jak w serialu "Silos" zżera mnie ciekawość co będzie w następnych sezonach :) Tobie specjalnie dedykuję mało znany Piąty wymiar (https://www.filmweb.pl/film/Pi%C4%85ty+wymiar-2009-476220)
Ze swojej strony uwielbiam Mangę i Anime, ale jeśli ktoś preferuje filmy live-action na podstawie mangi i anime to polecam" Arcane (https://www.filmweb.pl/serial/Arcane-2021-873628) (serial oparty na uniwersum gry League of Legends) , klasyka gatunku - Death Note (2006) - choć Anime bije na głowę wersję fabularną, Alita: Battle Angel, Fullmetal Alchemist: The Final Alchemy (https://www.filmweb.pl/film/Fullmetal+Alchemist%3A+The+Final+Alchemy-2022-10018259), najlepszy od kilku dekad serial SF - czyli: THE EXPANSE (https://www.filmweb.pl/serial/The+Expanse-2015-721026), znakomity choć stary serial SF: DARK MATTER, no i klasyka klasyki - czyli seriale SAO (https://www.filmweb.pl/serial/Sword+Art+Online-2012-641521) oraz Shingeki no Kyojin (https://www.filmweb.pl/serial/Shingeki+no+Kyojin-2013-636227). Dodam tylko, że filmowe uniwersum Marvela od dawna mnie mocno nuży. Do kompletu SF warto nadrobić: Star Trek: Discovery, Star Trek: Picard i najnowszy Star Trek: Strange New Worlds. Z kryminałów polecam: Darkness: Those Who Kill, Mindhunter, Most nad Sundem, Manhunt: Śmiertelna rozgrywka, The Night Agent.
capo-di_tutti-capi
04-07-2023, 21:14
Stanley Kubrick jakiego może nie znacie.
"Paths of Glory" "Ścieżki chwały" 1957
https://www.cda.pl/video/445746218
Dzisiaj na tefałenie leci Krwawy diament. Leonardo DiCaprio, Jennifer Connelly, Djimon Hounsou. Szczerze polecam.
Tu recenzja jednego z widzów z IMDB. Przepraszam, że nie po polsku.
Because I lived in Sierra Leone, in fact in Kono, the diamond-mining area of the country, for three years, I had to see Blood Diamond as soon as it came out. It is an excellent movie. Although it was not filmed in Sierra Leone, it captures the reality of the country to a remarkable degree. There is a great deal of violence in this movie, but that violence is organic, realistic, fitting to what happened there. They even manage to convey the fact that the people are as astonished by this violence as we are; Sierra Leone used to be one of the safest countries in the world. The movie tells the facts about conflict diamonds quickly and accurately. DiCaprio's performance is impressive, certainly the best by him I've ever seen: he is totally believable as a white African. Jennifer Connelly's role is much smaller but she makes the most of it. Djiman Housou has enormous physical presence as the brave Mende fisherman. This movie just gets so many things right that the few places it departs from reality are entirely forgivable. I would heartily recommend this movie to everyone; it is the best Hollywood movie I've seen in years.
https://www.imdb.com/review/rw1537079/?ref_=tt_urv
niestety nie da się oglądać z taką ilością reklam.
już dawno nie daję się nabierać na filmy zwłaszcza na polsacie i tvn.
To fakt, lepsze jest na przykład DVD. Ale czasem trzeba lubić to, co się ma. TVN jest jeszcze do przełknięcia, Polsat już dawno odpuściłem.
Co nie zmienia faktu ze to swietny film, i o ile pamietam to oscarowy.
No właśnie nie! Dostał 5 nominacji, w tym dla DiCaprio i Hounsou. I żadnej nagrody.
I to jest jedna z przyczyn, dla których oskary traktuję z małej litery. Pomijają rewelacyjnego Leonardo w tym filmie i w Wilku z Wall Street, a potem chyba się ogarnęli i dali mu nagrodę za przeciętną Zjawę. Mam przekonanie graniczące z pewnością, że tam musi działać jakieś TWA, które od czasu do czasu się otrząsa. :D
Tobie specjalnie dedykuję mało znany Piąty wymiar (https://www.filmweb.pl/film/Pi%C4%85ty+wymiar-2009-476220)
Widziałem. Też mi się podobał :)
Widziałem. Też mi się podobał :)
A jestem ciekaw, czy widziałeś Predestination (https://www.filmweb.pl/film/Przeznaczenie-2014-656595) w którym gra ETHAN HAWKE. Bardzo mało znany film a opad szczęki gwarantowany :)
Wilk z WS był do bani. Pamietam tylko przeróbki klipów z podkładem Meshugah [emoji28]
Z ostatnich rzeczy co na mnie zrobily wrażenie to serial Chwała, koreański, za recenzją Raczka.
niestety nie da się oglądać z taką ilością reklam.
już dawno nie daję się nabierać na filmy zwłaszcza na polsacie i tvn.
Pójdę dalej - "już dawno nie daję się nabierać na telewizję" jako całokształt :). Lepiej kupić jakiś abonament na platformie i sobie oglądać w spokoju.
dla mnie natomiast "Sól Ziemi" (bodaj z 2014r) - to jak cios pałką w łeb...
Pójdę dalej - "już dawno nie daję się nabierać na telewizję" jako całokształt :). Lepiej kupić jakiś abonament na platformie i sobie oglądać w spokoju.
nie mam telewizora od 10 lat. tylko jak bywam u mamy i myślę że coś by obejrzeć można w tv, to się okazuje że nie da się :)
Obejrzany przed chwilą "Baby Driver". Film akcji, jak każdy inny z grubsza. Miłość, krew, pieniądze, trochę Szybkich i wściekłych, ale to co zrobili dźwiękowcy i muzycy, to hit. Cały film, to generalnie jeden wielki teledysk, non stop muzyka, świetne zgranie z akcją. Super to zrobili.
nie mam telewizora od 10 lat. tylko jak bywam u mamy i myślę że coś by obejrzeć można w tv, to się okazuje że nie da się :)
Ja nie oglądam TV od 2003 czy coś, TV kupiłem 8 lat temu żeby dzieciaki miały gdzie bajki oglądac padło na netflixa ;(
Obejrzany przed chwilą "Baby Driver". Film akcji, jak każdy inny z grubsza. Miłość, krew, pieniądze, trochę Szybkich i wściekłych, ale to co zrobili dźwiękowcy i muzycy, to hit. Cały film, to generalnie jeden wielki teledysk, non stop muzyka, świetne zgranie z akcją. Super to zrobili.Zobacz "Drive" świetne intro reszta taka sobie.
A jestem ciekaw, czy widziałeś Predestination (https://www.filmweb.pl/film/Przeznaczenie-2014-656595) w którym gra ETHAN HAWKE. Bardzo mało znany film a opad szczęki gwarantowany :)
Nie widziałem. Dzięki za tytuł. Poszukam.
dla mnie natomiast "Sól Ziemi" (bodaj z 2014r) - to jak cios pałką w łeb...
Obejrzałem właśnie. Film niesamowity, zdjęcia z Afrtyki ujmujące. Warto obejrzeć, świetny dokument.
Ostatnio (parę tygodni temu) obejrzałem Kształt wody (The Shape of Water). Przepiękny.
Zapomniałem o tym wątku, a obejrzałem trochę filmów ostatnio, tam gdzie zrobił film spore wrażenie, to napiszę wyraźnie, ale jest też kilka ciekawych pozycji. Ja to ogólnie zawsze jak oglądam jakiś film, to łezka leci:
1. Boże Narodzenie (Joyeux Noël) - ciekawie pokazane Boże Narodzenie na froncie pierwszej wojny światowej. Łezka się zakręciła kilka razy.
2. Amerykański Zapaśnik - spoko film o chłopaku, który zostaje mistrzem w zapasach amerykańskich na poziomie szkolnym. Schemat typowy, czyli szkolny odrzutek, do tego imigrant zostaje bohaterem szkoły, ale ogląda się przyjemnie,
3. The Northman (Wiking) - jak ktoś lubiał serial "Wikingowie" i ogólnie lubi trochę krwi w stylu zemsta za kogoś tam, to spoko film do obejrzenia.
4. Chce się Żyć - i to jest film, który zrobił duże wrażenie. Uwielbiam generalnie filmy o jakiś osobach poszkodowanych przez los. Ten jest naprawdę świetny. Łzy lecą strumieniami.
obejrzałem trailery Superbowl :twisted:
nigdy nie byłem wielkim kinomanem, wielu dobrych znanych filmów nie widziałem, nie znam się na tym po prostu
ale te trailery.. matko bosko, jakie to jest dno. One wszystkie wyglądają jak trailery gier a nie filmów, wszystko wygenerowane na GS albo przez AI, ja już na tą papkę CGI nie mogę patrzeć
oglądam tego Twistersa, i co, mam wierzyć, że bohaterowie sobie biegną normalnie, a parotonowe auto za nimi zmiata wiatr?
Madmax też wygląda jak CGI papka, ten poprzedni Madmax z Hardym działał bo był kręcony w terenie, teraz wszystko jest sztuczne
wszyscy czekali na Dedpoola, gdzie jest Wolvie, i się kurna nie doczekali, bo go w trailerze nie ma
jedyne co wygląda bardzo dobrze to Shogun i Diuna, cała reszta meh :roll:
Jak macie dwie godziny wolnego czasu i lubicie filmy naukowe (z pogranicza medycyny, duchowości i nauk technicznych), to polecam:
Can Spirit be Measured?... THE 1 FIELD - A Film by Tsipi Raz - YouTube
https://www.youtube.com/watch?v=ocD8fU3GoGk
Wracamy do tematu. Obejrzałem ostatnio kilka pozycji z świetnymi scenami (takimi trochę magicznymi, jak w Zielonej Mili) i grą świateł, jak ktoś lubi, to spodobają mu się:
1. serial 1883 - jak dla mnie takie 5/10. Miałem ochotę na western i obejrzałem ten serial (10 odcinków po około 1h) i nie było wow. Bardzo przeciętny, sporo dziwnych niezgodności, europejscy imigranci nie wiedzą, że trzeba przegotować wodę z rzeki. Podobnie sceny walk są kiepskie. Generalnie polecę jedynie dla fanów westernów, bo mało dobrych westernów obecnie.
2. film 1917 - świetnie nakręcony (sceny są ciągłe, nie przerywane, kamera jedzie za głównymi bohaterami pokazując sceny bardzo płynnie), efekty specjalne są tak dobre, że tylko niekiedy daje się zauważyć, że to faktycznie efekt specjalny. Bardzo dobre kino, trzyma w napięciu od samego początku i bez zbędnych ceregieli. Nie jestem historykiem, ale wydaje się, że świetnie odwzorowane realia I WŚ.
3. Bękart - duńskie kino. Bardzo ładne sceny, podobnie jak w 1917, gra świateł. Tutaj z kolei XVIII wiek i jutlandzkie wrzosowiska. Również bardzo dobre kino.
4. Zaułek Koszmarów - przede wszystkim genialna rola Cate Blanchett. Co ona tu zagrała to czapki z głów. Film ma trochę delikatnych nieścisłości, ale ogląda się go naprawdę dobrze.
robertskc7
05-01-2025, 10:49
Wracamy do tematu. Obejrzałem ostatnio kilka pozycji z świetnymi scenami (takimi trochę magicznymi, jak w Zielonej Mili) i grą świateł, jak ktoś lubi, to spodobają mu się:
1. serial 1883 - jak dla mnie takie 5/10. Miałem ochotę na western i obejrzałem ten serial (10 odcinków po około 1h) i nie było wow. Bardzo przeciętny, sporo dziwnych niezgodności, europejscy imigranci nie wiedzą, że trzeba przegotować wodę z rzeki. Podobnie sceny walk są kiepskie. Generalnie polecę jedynie dla fanów westernów, bo mało dobrych westernów obecnie.
2. film 1917 - świetnie nakręcony (sceny są ciągłe, nie przerywane, kamera jedzie za głównymi bohaterami pokazując sceny bardzo płynnie), efekty specjalne są tak dobre, że tylko niekiedy daje się zauważyć, że to faktycznie efekt specjalny. Bardzo dobre kino, trzyma w napięciu od samego początku i bez zbędnych ceregieli. Nie jestem historykiem, ale wydaje się, że świetnie odwzorowane realia I WŚ.
3. Bękart - duńskie kino. Bardzo ładne sceny, podobnie jak w 1917, gra świateł. Tutaj z kolei XVIII wiek i jutlandzkie wrzosowiska. Również bardzo dobre kino.
4. Zaułek Koszmarów - przede wszystkim genialna rola Cate Blanchett. Co ona tu zagrała to czapki z głów. Film ma trochę delikatnych nieścisłości, ale ogląda się go naprawdę dobrze.
Bękart to dla mnie film roku! Nie widziałem nic równie dobrego i mocnego. A zrobić z takiego gatunku ciekawy i dobry film nie jest łatwo.
Kolekcjoner
05-01-2025, 22:15
Jeśli możecie to piszcie please gdzie to można obejrzeć.... :p
ja mam tylko Canal+ i Amazon Prime Video i to na tym drugim oglądam głównie filmy.
PS: a, obejrzałem jeszcze Oppenheimera. Niezły, ale strasznie zagmatwany, za dużo postaci występuje. Nie było "wow" jak po np. Efekcie Motyla. Takie 7/10 ogólnie. Oppenheimer z kolei jest na SkyShowTime. Była/jest promocja, że majac Amazon Prime Video można subskrybować Skyshowtime na 7 dni za friko (i obejrzeć Oppenheimera właśnie :P), a jak anulujesz subskrybcję przed tymi 7 dniami, to rzucą Ci propozycję na miesiąc czasu za... 4zł bodajże :). Ale szczerze to nie ma tam nic specjalnego, tylko tego Oppenheimera obejrzeć i tyle.
Na Sky każą mi oglądać Yellowstone, ale za dużo sezonów, nie mam czasu.
Jak ktoś lubi sensacyjne to Lioness trzyma w napięciu. Właśnie widziałem drugi sezon.
Na Netfliksie: Gambit królowej. Jest już wreszcie drugi sezon? Bo zrezygnowałem z Netfliksa.(edit - nie powstanie, wygooglałem)
Oczywiście kryminał Dom z papieru. Gdy mi go ktoś polecał i streszczał to myślałem, że to będzie nudne. Nieprawda. Niesamowite.
I lekka fajna komedia, dużo odcinków (4 sezony) - Sex edukacja :)(trailery zniechęcają do obejrzenia, film jest fajny).
Dawno temu to na Netfliksie oglądałem, ale te tytuły mi utknęły w głowie.
juror#2
wg mnie zdecydowanie najlepszy film poprzedniego juz roku
i jeden z najlepszych w rezyserii clinta
zaraz po grand torino
mozna zrobic z@j#bi$ty film bez efektow specjalnych, wybuchow, strzelanek, perwersyjnego seksu i poscigow samochodwych etc?
mozna
a jesli chodzi o zdjecia to nie widzialem lepszego filmu niz baraka
u mnie zajmuje niezagrozona od lat pozycje lidera
kolejne w pierwszej trojce pod wzgledem zdjec
grand budapest hotel
pasja
Jeśli ktoś nie chce oglądać serialu bo jest długi/ma wiele sezonów, to jest kanał na YT który je streszcza ;)
i tak obejrzałem streszczenie Lost (choć był to serial dla którego w swoim czasie byłem idealnym targetem), Yellowstone, House of Cards czy Breaking Bad, i w każdym z tych przypadków doszedłem do wniosku, że zaoszczędziłem sobie sporo nerwów, bo żadnemu bohaterowi bym nie kibicował :P
Ode mnie za ostatni rok:
- Niebieskooki samuraj (serial na Netfl)
- Fallout (serial na Prime)
Z filmów chyba nie widzialem nic co zrobiloby wrażenie, ale filmów widziałem dosłownie na palcach dwóch rąk.
zawód roku - Shogun. Czekałem jak na szpilkach i się kompletnie zawiodłem. Serial z Chamberlainem był dużo lepszy.
facepalm roku - kolejny sezon Pierścieni Władzy. Obejrzałem tylko po to, żeby zobaczyć jak bardzo spaczyli dzieło Tolkiena :D serial za miliard, a wygląda jak projekt studentów 1 roku na zaliczenie, którzy dostali ten gigantyczny budżet ;) na odtrutkę na kanale Echoes of Eä na YT oglądam Silmarillion zrobiony przez AI i wygląda to dużo lepiej niż ten twór amazona.
Kolejny ciekawy tytuł? Spider Man Uniwersum. Niedawno wchodzę na rankingi Filmweb, patrzę a tam "bajka o spidermanie" z wysokimi ocenami :|. Zwlekałem z obejrzeniem, ale wczoraj z córką obejrzeliśmy i kurde całkiem to spoko. Początek jest dziwny, tzn jak dla mnie, starego - nadmiar kolorów, film taki "klatkowany" + te kolory i mnóstwo efektów = oczopląs, ale z czasem się przyzwyczaił wzrok, no i naprawdę warte polecenia. Spoko soundtrack, spidermany w różnych wersjach (z przeszłości, przyszłości i innych światów). Bardzo spoko się to oglądało, no i oczywiście jak to bajki - bajka z morałem.
I taki jeszcze komentarz znalazłem na filmweb i takie właśnie odniosłem wrażenie:
Najlepszy film Marvela. To była pełna immersja. Doskonała kreska, a do tego nie jest to kolejna marna próba ożywiania komiksu - nie, tutaj po prostu został on ożywiony.
W skrócie - gdybym wczoraj oglądał z córką kolejną wersję starego spidermana, to na pewno nie byłaby zadowolona, a tutaj po seansie nawet zapamiętała imię głównego bohatera (nie, to już nie Peter Parker). Spider man dzięki tej bajce nadal będzie ciekawym starym-nowym superbohaterem. Teraz dzieciaki już tak rzadziej spoglądają na batmanów, spidermanów itp, mają jakieś nowe - minecrafty i inne (nawet nie wiem jakie :lol: ), a tutaj dla nas starych ciekawe odświeżenie człowieka pająka.
Uniwersum był naprawdę spoko. Kontynuacji nie widziałem. A, i to nie jest film Marvela tylko Sony ;)
i tak, każdego białego bohatera w ostatnich latach przerobili na czarnego, albo na kobietę ;)
szkoda że Black Pantera w ramach inkluzywności nie dali białego ;)
ja czekam az tarzana zrobia inkluzywnego.
haha, no to fakt Cauchy, ale akurat ten czarny chłopak miał ojca czarnego, ale matka to była Meksykanka :P. Niemniej pasuje do tej roli, bo Brooklyn, malowanie graffiti. Biały by tu nie siadł, więc to się chociaż broni :)
Czarna Robinsonka z białą Piętaszką to by było coś.
Bond miał, a może ciągle ma być czarny.
Uniwersum był naprawdę spoko. Kontynuacji nie widziałem. A, i to nie jest film Marvela tylko Sony ;)
i tak, każdego białego bohatera w ostatnich latach przerobili na czarnego, albo na kobietę ;)
szkoda że Black Pantera w ramach inkluzywności nie dali białego ;)
19234
Czarna Robinsonka z białą Piętaszką to by było coś.
Bond miał, a może ciągle ma być czarny.
bonda już ponoć wybrali jest mało inkluzywny, ale biały Piętaszek (Piętaszka nie pasuje ale czarna Robinsonka jak najbardziej) to byłoby coś
Z plusów to Momoa ma zagrać Lobo i wg mnie będzie to komiksowy casting wszechczasów [emoji16]
Z plusów to Momoa ma zagrać Lobo i wg mnie będzie to komiksowy casting wszechczasów [emoji16]
Czy zrobią wersję dla dorosłych, czy kino familijne. Bo jak to drugie, to eeee.....
W serii komiksów "48 stron" jest jego alter ego o imieniu Bolo z Czerniakowa. Na jednym z moich ulubionych obrazków Bolo (oczywiście w stroju harlejowca) siedzi z uniesioną pięścią na kolesiu i mówi "Oops, I did it again", a koleś odpowiada "Hit me baby one more time".
Przemek_PC
19-01-2025, 18:47
19234 https://uploads.tapatalk-cdn.com/20250119/f198deb4a007bab342d284ede790d68c.jpg
I sezon "Detektywa" widział ktoś? To dopiero filmiszcze...
Widziałem, pierwszy sezon bardzo dobry, ale.. miałem nieodparte wrażenie, że już to gdzieś widziałem - cała trylogia "Millenium", czy filmy z Departamentu Q.
cybulski
21-01-2025, 08:05
W Warszawie jest ciekawa miejscówka Klubokawiarnia Kino Amondo, Żurawia 20 (https://kinoamondo.pl/).
Dla miłośników kina, super sprawa a i miejsce klimatyczne.
https://www.instagram.com/amondo_kino/
cybulski
21-01-2025, 08:57
W Warszawie jest ciekawa miejscówka Klubokawiarnia Kino Amondo, Żurawia 20 (https://kinoamondo.pl/).
Dla miłośników kina, super sprawa a i miejsce klimatyczne.
https://www.instagram.com/amondo_kino/
W sobotę miałem okazję robić tam foty w większej grupie, bo wynajęcie całości na 4h to trochę kasy, dla jednej osoby nieosiągalne raczej.
robertskc7
21-01-2025, 10:25
Dziś wizualna uczta czyli Nosferatu. Podobno kicha straszna wyszła :(
A ja ostatnio odkryłem, tak odkryłem (nie znałem tego wcześniej) serial GLINA.
Lubię takie postacie jak Gajewski.
Zdecydowanie polecam.
https://www.filmweb.pl/serial/Glina-2003-110541
Dziś wizualna uczta czyli Nosferatu. Podobno kicha straszna wyszła :(
a nie za miesiąc premiera?
robertskc7
21-01-2025, 11:54
a nie za miesiąc premiera?
Jest już w sieci. U nas pewnie z opóźnieniem bo lektor