Zobacz pełną wersję : Zakup Rebel XT 350D w USA.
Hej, jestem obecnie w Kanadzie i mam zamiar kupi EOS 350D przez net ze Stanów bo jest taniej. Jakie znacie tanie stroni ze sprzętem??? Co wiecie o promocji canona Mail-in Rebeta?????? Bez problemu można odzyskać rabat jeżeli ma się adres w USA??
www.pricegrabber.com -> porownywarka cen
co do mail-in-rabate canona to sie nie orientuje, ale zazwyczaj takie akcje trwaja nawet kilka tygodni, wiec zalezy od tego ile tam planujesz zostac ;)
KuchateK
15-06-2006, 16:18
Resellerratings.com (http://www.resellerratings.com/)... i bez zagladdania w ciemno jestem w stanie obstawic ze w buydig.com (http://buydig.com/)/beachcamera.com (http://beachcamera.com/) bedzie najtaniej :)
kupilem na buydig.com 2 body, 3 obiektywy
pewny sklep, bardzo dobre ceny, szybka dostawa
ostanio zamawiajac obiektyw w srode kolo poludnia, mialem nastepnego dnia tez przed poludniem, bylem szczerze zdziwony poniewaz nie byla to expresowa przesylka :-D
KuchateK
15-06-2006, 17:38
Witam nowojorczyka ;)
Tez te sklepy sprawdzilem osobiscie wiele razy... Beachcamera 2x 300D i ze 7 kompaktow, teraz kilka szkiel, ktore znowu sa na nastepny dzien przy darmowej wysylce... Buydig ze dwa czy trzy kompakty, 20D, tez dochodza na nastepny dzien i wiele rzeczy wysylaja free... Oba rewelacyjne i bez taxu ;)
Dzięki za namiary, szkoda tylko, że nie ma gwarancji poza USA? Może skorzystam z nich kiedy będę jesienią w USA.
Czesc sasiad
Jak widze tez zaopatrujesz znajomych w Polsce :mrgreen:
Smieszne jest to ze majac pod bokiem najlepsze sklepy fotograficzne na swiecie (B&H, Adorama, Focus Camera) kupujemy w sklepach internetowych ..........no tak ale TAX 8.625 % robi swoje .................
ostanio zamawiajac obiektyw w srode kolo poludnia, mialem nastepnego dnia tez przed poludniem, bylem szczerze zdziwony poniewaz nie byla to expresowa przesylka :-D
Hehe, ja tak miałem jak kupowałem w Fotomedia (wawa) (-: Zadzwoniłem we wtorek około godziny 14, w środę o 13 miałem szkiełko w Łodzi.
KuchateK
16-06-2006, 18:22
Czesc sasiad
Jak widze tez zaopatrujesz znajomych w Polsce :mrgreen:
Smieszne jest to ze majac pod bokiem najlepsze sklepy fotograficzne na swiecie (B&H, Adorama, Focus Camera) kupujemy w sklepach internetowych ..........no tak ale TAX 8.625 % robi swoje .................
Nie tylko tax. Jesli mozna na kompakcie oszczedzic na przyzwoita karte, ladowarke z aku i pokrowiec a na dslr'owym kicie ze 250 dolarow to wybacz, ale b&h moze sie schowac ;) Zreszta tez juz sporo zarobili na mnie na rzeczach ktore potrzebowalem "na juz" czy takich, ktorych sklepy internetowe nie posiadaja.
A wogole to jedynie jedno 300D pojechalo do Polski z listy rzeczy kupionych ;)
Nie tylko tax. Jesli mozna na kompakcie oszczedzic na przyzwoita karte, ladowarke z aku i pokrowiec a na dslr'owym kicie ze 250 dolarow to wybacz, ale b&h moze sie schowac ;) Zreszta tez juz sporo zarobili na mnie na rzeczach ktore potrzebowalem "na juz" czy takich, ktorych sklepy internetowe nie posiadaja.
Masz racje, zalezy co kupujesz, zwroc uwage, ze ten drozszy sprzet rozni sie tylko taxem
Rozgladam sie teraz za
5D - b&h 2899,95 + TAX buydig.com 2899,00
135 2l focus camera 899, 00 + tax newegg.com 926.00 z przesylka, buydig nie oferuje :(
Zydzi, bo to oni prowadza te sklepy, ustalaj ceny rynkowe a np buydig.com to tez ONI poniewaz customer service jest zamkniety w sobote :-D
Niestety dalej jestesmy skazani na b&h. Masa akcesorii, oswietlenie studyjne itd mozna dostac tylko u nich!
Jakbys kiedys cos potrzebowal kupic w sobote w NYC, a wiadomo wszystkie zydowskie sa pozamykane to polecam www.calumetphoto.com, maja filie na Manhattanie, otwarta w sobote. Maja ciut drozej ale jak przycisnie to nie ma wyjscia :mrgreen:
pozdrawiam
gregor40
16-06-2006, 21:36
Witajcie! Jestem tu calkiem nowy, ale ostatnio dosc intensywnie przegldam forum. Mam nadzieje ze sie zadomowie
Wlasnie na dniach kupowalem C350D w B&H.
Czemu oni?
+Mieli OBA potrzebne mi elementy (C350D kit (black :P) + Sigma 70-300APO)
+Przyjmowali platnosci kartami kredytowymi z Europy
+Mogli bez problemu wyslac towar na adres w stanach (inny, niz adres karty, ktora placono)
+Mieli swietny online customer service
We wtorek rano zlozylem zamowienie. 20 min pozniej - telefon z banku z prosba o weryfikacje. W srode - info ze paczka wyszla. W miniony poniedzialek byla u znajomego na FL. Teraz czekam przebierajac nozkami az znajomy przywiezie moje cacka do Polski
Zaplacilem 749.95$ za aparat, 199.00$ za Sigme i 15$ za przesylke UPSem na FL.
Mam nadzieje ze znajomy zrealizuje "mail in rebate". Ale nawet jesli nie - coz, i tak jestem do przodu niz jakbym kupowal w Polsce ( w sklepie a nie "spadniety z ciezarowki :P"
KuchateK
17-06-2006, 02:37
Masz racje, zalezy co kupujesz, zwroc uwage, ze ten drozszy sprzet rozni sie tylko taxem
Generalnie ostatnio b&h (i wiele innych sklepow) czy to za sprawa canona czy sami z siebie stoi lepiej z cenami. Albo sklepy typu buydig/beachcamera zaczely stosowac nieco wyzsze marze...
Za czasow 300D roznice byly sporo wieksze. Na kicie 300D mozna bylo oszczedzic 180 dolcow nie liczac taxu. Na kompaktach prawie 100 z taxem.
Rozgladam sie teraz za
5D - b&h 2899,95 + TAX buydig.com 2899,00
Teraz i tak nie jest zle... Na 5D bedzie 244.82 dolce taxu do przodu, na 30D 50 dolcow na cenie i tax (114.38 ) ;)
Witam .
A co sadzicie o sklepie www.17photo.com maja tam Canona 5D w dobrej cenie + rabat to juz chyba super. Mam jeszcze jedno pytanie czy jest mozliwe aby sprzet jakosciowo sie roznil miedzy soba w zaleznosci w jakim sklepie sie kupuje.
Pozdrawiam.
KuchateK
17-06-2006, 03:13
http://www.resellerratings.com/seller1755.html < Wychodzi na to ze to dobry sklep.
Jakosciowo nie. Wkoncu wszystko robi canon i to pewnie w jednej fabryce. W niektorych podejzanie tanich sklepach z bardzo zlymi ocenami puszki sa czesto z drugiej reki (refurbrished), wiec moze sie trafic jakas wada (ff, bf, syf na matrycy, etc).
Czy znacie sklep w USA gdzie mozna kupic 5D z obiektywem np. Canon EF 24-70mm f/2.8L albo Canon 24-105mm f/4L IS USM jako tzw. KIT jak w europie ( powinno byc taniej ? ).
KuchateK
17-06-2006, 04:54
24-70 2.8 raczej odpada. 24-105... mozliwe, ze takie kity sa. Ale z tego co na szybko przegladnalem w stanach w normalnych sklepach nie sa oferowane zadne. Predzej na e-bay'u u jakiegos sprzedawcy, ale takie skladane samodzielnie przez kogos kity sa raczej w celu naciagniecia jak oszczednosci (popularne zestawy 300/350D z kupa zlomu do kompletu). Watpie zeby byla jakas oszczednosc na kicie.
http://www.bhphotovideo.com/bnh/controller/home/
polecam; korzystałam 2-krotnie, bez problemów i cenowo bardzo oki