Zobacz pełną wersję : Body do 1500
Witajcie Panowie
Poradźcie co kupić na szybko, do wczoraj używałem 50d(tak tak) pech chciał, że odpinałem wczoraj lufe i mi upadł niefortunnie korpus, nie dając znaku życia, pierwszy raz mi się przytrafiło, muszę szybko uzupełnić strate, kwota do 1500 maks. Szukać 50d czy może 70d. Myślałem o m50, ale bez sensu bo mam tamrona 150-600 g2, raczej nie widzę tego kombo. Widoczki, przyroda, zwierzaki, zero filmowania.
Obiektywy 10-18stm, 55-250stm, 50stm, tamron 150-600g2
Dajcie znać dobrzy ludzie. Pozdrawiam
70D jest pierwszą w swojej linii 20 Mpix dual-pixel, co podobno wpływa na AF w livewiew (wierzę, bardzo mało używam)
To był oddech ulgi po panujacej zbyt długo i "moralnie" już zużytej 18Mp
Z drugiej jak w onym czasie strony jak przygotowywałem się do zakupu , to ten i ów parametr matrycy 70D był minimalnie gorszy od 7xx trzycyfrowych (zakresy tonalne??? nie pamiętam), ale wybrałem wyższą funkcjonalność dwucyfrowej
Ofert 70D po 1500 nie ma za dużo, może z rzadka, ale niewiele dołozysz
Dzięki
Długo miałem 50d, solidny korpus ale jednak się poddał, tam było 15Mp, czyli szukać 70d? Wiadomo leciwe sprzęty, ale dla mnie akurat, Może szybszy af w stosunku do 50d?
Moim zdaniem nie ma sensu zakup czegoś innego niż z matrycą 24Mpx "typu 80D" czyli np. 800D, 77D itp. i jakimś działającym AF.
Ceny na Alle to często pobożne życzenia sprzedających, poszukaj w stosownej kwocie.
No niby tak, tym tokiem dojde do 90d, byłem zadowolony ze starej puchy 50d która fantastycznie się dogadywała z tamronem 150-600, teraz mam dylemat czy szukać 50d czy nowszej w niskim budżecie 60/70/80d m50 raczej odpada
Moim zdaniem nie ma sensu zakup czegoś innego niż z matrycą 24Mpx "typu 80D" czyli np. 800D, 77D itp. i jakimś działającym AF.
Ceny na Alle to często pobożne życzenia sprzedających, poszukaj w stosownej kwocie.
Matryca matrycą, ale to nie wszytko. Bo jeżeli koberek przyzwyczaił się do serii dwucyfrowej, to może się rozczarować, patrząc przez wizjer trzycyfrowy. Dla mnie to ważne i wziąłbym taki aspekt pod uwagę.
Kup najwyzeszy model jaki się da, te wszystkie lustrzanki apsc to juz i tak teraz prehistoria.
Kup najwyzeszy model jaki się da, te wszystkie lustrzanki apsc to juz i tak teraz prehistoria.
prehistoria to ma nieco inne znaczenie.
Na "historia" z pewnym nagięciem, a zwłaszcza na "właśnie odchodzące do historii" się w pełni zgadzam
--- Kolejny post ---
Matryca matrycą, ale to nie wszytko. Bo jeżeli koberek przyzwyczaił się do serii dwucyfrowej, to może się rozczarować, patrząc przez wizjer trzycyfrowy. Dla mnie to ważne i wziąłbym taki aspekt pod uwagę.
Zdecydowanie tak, słuszna uwaga
No niby tak, tym tokiem dojde do 90d, byłem zadowolony ze starej puchy 50d która fantastycznie się dogadywała z tamronem 150-600, teraz mam dylemat czy szukać 50d czy nowszej w niskim budżecie 60/70/80d m50 raczej odpada
https://www.optyczne.pl/index.html?aparat=all&producent=26&aparat=756&pix=0&zoom=0&typ=dowolny&sort=
Przeczytaj sobie najnowszą ocenę. Przeczytałeś? No to już wiesz co masz sobie kupić.
Panowie dzięki
Znalazłem 50d z 10tys przebiegu za 500 zł :)
Stara dobra pucha
Temat zamykam i pozdrawiam