PDA

Zobacz pełną wersję : Perfect Picture – reality show z systemem RF

candar
07-10-2022, 20:08
Perfect Picture – reality show z Canonami systemu RF, czyli przygody użytkowników smartfonów z bezlusterkowcami 8-)
Dla niezorientowanych w temacie: https://www.canon.pl/perfect-picture/

Dobry sposób na promocję sytemu RF wśród widzów kochających "swoich" smartfonowych influencerów xD

Człowiek bez smarftona wyjdzie, ale smartfonowe przyzwyczajenia z człowieka nigdy :p

PRODUKTY WYKORZYSTYWANE W PROGRAMIE:

Aparaty

EOS R6

EOS R10

EOS RP

POWERSHOT G7 X MkIII

Obiektywy

RF 16mm F2.8 STM

RF 35mm F1.8 Macro IS STM

RF 50mm F1.2 L USM

RF 50mm F1.8 STM

RF 85mm F1.2 L USM

RF 85mm F2 MACRO IS STM

RF 100mm F2.8 L Makro IS USM

RF 14-35mm F4 L IS USM

RF-S 18-150mm F3.5-6.3 IS STM

atsf
07-10-2022, 20:54
:shock: Czy inne firmy stać psychicznie na taki bezczelny lans?!

candar
07-10-2022, 21:23
:shock: Czy inne firmy stać psychicznie na taki bezczelny lans?!

Zamykają się w swoim systemie RF i założyli pas cnoty na bagnet RF to teraz muszą się lansować na rynku i pokazać, że niby nawet taki smartfonowy Influencer zrobi znakomite zdjęcia bezlusterkowcem, który trzymał w życiu pierwszy raz w życiu i nie potrafił chwilę wcześniej założyć obiektywu a minutę później wykonał zdjęcia deklasujące zawodowych fotografów w kategorii fotografia sportowa i reklamowa panoramując jadące pojazdy na torze :mrgreen:

Reasumując - kup ML canona a on odwali za ciebie całą robotę, czyli każdy może być "fotografe" i wykonywać profesjonalne sesje fotograficzne kupując bezlustro canona
xD

9252

ps.
w przyszłym roku będą dodawać R10 do hotelowych ręczników kąpielowych w promocji ;)

candar
08-10-2022, 05:47
Jak widać po ww. odpowiedziach - zalał mnie stek inwektyw bo śmiałem coś napisać o canonie na forum canona.

Wracając do tematu wątku zastanawia mnie całkowity brak pokrycia używanego sprzętu w programie Perfect Picture z tym wyszczególnionym na stronie reklamowej tego programu przez canona https://www.canon.pl/perfect-picture/

W czołówce programu specjalista od rajdów i driftu Rafał Kurek pomagał uczestnikom informując o podstawach fotografii rajdowej, ale podał informacje że uczestnicy do realizacji zdjęć pojazdów jadących na torze wyścigowym otrzymali zoomy canona 24-105, których w żaden sposób nie wyszczególniono w wykazie sprzętu (PRODUKTY WYKORZYSTYWANE W PROGRAMIE) https://www.canon.pl/perfect-picture/ i na stole ich też nie zauważyłem.

Jaki jest sens informowania na stronie canona o użytych w programie Perfect Picture aparatach i obiektywach w chwili, gdy uczestniczy programu używają zupełnie innych obiektywów? Wygadał się o tym fotograf Rafał Kurek podczas wywiadu. Ale pewnie się tylko czepiam, bo to przecież normalne, że takie programy mają mało wspólnego z realnym światem i producenci np. smartfonów też pokazują zdjęcia wykonane przez aparaty DSLR twierdząc, że wykonane zostały przez smartfona ;)

https://tvn.pl/programy/Perfect-Picture/aktualnosci/perfect-picture-czas-poznac-pierwsze-zadanie-6148783
9254
9255

Heldbaum
08-10-2022, 10:54
A tak przy okazji, kto to jest "Zosia Promińska"? Bo tam piszą, że to "doświadczona i znana fotografka", a ja o żadnej takiej agrafce nie słyszałem.

robertskc7
08-10-2022, 11:17
Telewizja sobie zrobiła program o fotografii tak? ( nie mam TV od 10 lat i nie oglądam, wiec nie bardzo wiem o co chodzi)

Canon domyślam się jest sponsorem programu i ból **** o co ? O to, że nie sony sigmy i tamrony są reklamowane w programie czy że jak?

Już wiem. Trzeba zrobić drugi program dla fanów Nikona i Sony. Widzę to tak: 10 starszych panów, siwych z wąsem lub brodą i zoomem 70-200 opierającym się o brzuch, przez 45 min pier****olą jaki to Canon jest słaby, bo bagnetu nie udostępnił firmom trzecim.

tomfoot
08-10-2022, 11:24
robertskc7 trafiłeś w sedno.

zdebik
08-10-2022, 13:15
W końcu jakiś program o fotografii. Może trafi do mas i znowu na fali będą aparaty. Btw tv nie oglądam od 2003 ^^.

Kolekcjoner
08-10-2022, 18:59
Telewizja sobie zrobiła program o fotografii tak? ( nie mam TV od 10 lat i nie oglądam, wiec nie bardzo wiem o co chodzi)

Canon domyślam się jest sponsorem programu i ból **** o co ? O to, że nie sony sigmy i tamrony są reklamowane w programie czy że jak?

Już wiem. Trzeba zrobić drugi program dla fanów Nikona i Sony. Widzę to tak: 10 starszych panów, siwych z wąsem lub brodą i zoomem 70-200 opierającym się o brzuch, przez 45 min pier****olą jaki to Canon jest słaby, bo bagnetu nie udostępnił firmom trzecim.

Dokładnie tak jest. Zresztą jestem przekonany, że inne firmy też uczestniczą w takich promkach - normalna sprawa i nie widzę potrzeby żeby temu poświęcać jakąś szczególną uwagę.

cybulski
09-10-2022, 07:18
W końcu jakiś program o fotografii. Może trafi do mas i znowu na fali będą aparaty. Btw tv nie oglądam od 2003 ^^.

A ja nie oglądam od matury .... czyli jakieś 16 lat przed kolegą :)
Coś mnie ważnego ominęło :D ?

Heldbaum
09-10-2022, 10:13
To ja jestem przy Was cienki Bolek. Ostatnio TV oglądałem w 2007

Kolekcjoner
09-10-2022, 13:03
A ja oglądam 8-).

kmeg
10-10-2022, 23:03
A ja oglądam 8-).Też czasem oglądam i jest mi z tym ok. Obejrzałem pierwszy odcinek i jest ok (typowe reality show jakich wiele tyle, że tutaj aparat). Wg mnie bardzo dobry ruch Canona ale z tego co pamiętam to jest to licencja. Canon zresztą ma doświadczenie z tego typu rzeczami bo mieli świetne Tales of Light, które pewnie też im trochę napędziło sprzedaży. Jest też jakąś mini edukacja co to jest dobre zdjecie

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka

Bangi
11-10-2022, 09:29
A tak przy okazji, kto to jest "Zosia Promińska"? Bo tam piszą, że to "doświadczona i znana fotografka", a ja o żadnej takiej agrafce nie słyszałem.

kilka sekund Google ;)
https://zosiaprominska.com/bio/

FlatEric
11-10-2022, 13:31
Kit z Zosią Promińską, mnie tam najbardziej intryguje to:

ośmioro znanych uczestników: Ada Fijał, Matteo Brunetti, Laura Breszka, Ernest Musiał, Łukasz Zagrobelny, Katarzyna Dziurska, Mariusz Jakubowski i Żaklina Ta Dinh.
WTF?! :shock: :?:

Bangi
11-10-2022, 13:50

WTF?! :shock: :?:

Dwa nazwiska kojarzę, gdzieś słyszałem, ale nie znam.

kmeg
11-10-2022, 14:16

WTF?! :shock: :?:Jeśli nie oglądasz tv, nie przesiadujesz na insta, YouTube, pudelkach, tiktokach, etc to nie wiesz. Dla każdego kto inny jest znany. Najwyraźniej "target" tego programu ma znać ich albo ktoś chce abyś ich poznał i w ten sposób będą znani ;) Zresztą na początku pierwszego odcinka przedstawili kto jest kto więc obejrzyj i się dowiesz ;P

Wysłane z mojego M2102J20SG przy użyciu Tapatalka