Zobacz pełną wersję : Gdzie konserwacja body i szkieł L Warszawa
Hej
mam body 6d mk1 i 5 szkieł L (2xzoom+3xstałka) i oprócz jednego to mają po kilka lat ładnych. Działają, ale już mechanizmy jak w aucie warto naoliwić. Dużo i zawodowo nie robię. Body ma z 2 lata.
Całość działa ale chcę oddać całość do serwisu by wyczyścić i ustawić jak trzeba (AF trafia regularnie). Matryca i lustro jest brudne trochę, w maju była plaża etc.
Gdzie w Wawie to zrobię? Kiedyś koło okopowej był oficjalny serwis - teraz nie widzę. Ale google wskazuje inne.
Co polecacie?
dzięki
Pozdr
ps, jedno szkło ma urwany przełącznik AF/MF, zakleiłem taśmą i działa :)
Marek Kowal
07-06-2022, 11:11
Koło ul. Okopowej jest serwis:
https://proclub.pl/
a faktycznie, już pamiętam, ŻYTNIA :)
dzięki.
Hej
mam body 6d mk1 i 5 szkieł L (2xzoom+3xstałka) i oprócz jednego to mają po kilka lat ładnych. Działają, ale już mechanizmy jak w aucie warto naoliwić. Dużo i zawodowo nie robię. Body ma z 2 lata.
Całość działa ale chcę oddać całość do serwisu by wyczyścić i ustawić jak trzeba (AF trafia regularnie). Matryca i lustro jest brudne trochę, w maju była plaża etc.
Gdzie w Wawie to zrobię? Kiedyś koło okopowej był oficjalny serwis - teraz nie widzę. Ale google wskazuje inne.
Co polecacie?
dzięki
Pozdr
ps, jedno szkło ma urwany przełącznik AF/MF, zakleiłem taśmą i działa :)
Jak wszystko działa to tego nie ruszaj, oddaj do wyczyszczenia matryce i to wszystko
No jest w tym jakaś logika. Body to muszę, 35L też muszę bo mi przycisk AF odpadł. Czyli co, jak działają a działają to nie oddawać?
Jak wszystko działa to tego nie ruszaj, oddaj do wyczyszczenia matryce i to wszystko
Święte słowa.
No jest w tym jakaś logika. Body to muszę, 35L też muszę bo mi przycisk AF odpadł. Czyli co, jak działają a działają to nie oddawać?
To twoja decyzja. Ja ci powiem nie wysyłaj na serwis a ty na wycieczkę życia pojedziesz, obiektyw ci padnie i będziesz na mnie psy wieszał :)
Naprawiaj to co zepsute, jak odpadło to znaczy że nie było potrzebne, używasz tego przełącznika ? :)
Nie używam, jest na 5 lat na AF tylko dziura jest, to taśmą zakleiłem :D
A ile kosztuje wymiana pierwszego szkła w obiektywach L? bo na tych najbardziej brudnych przez lata mi się trochę rysek zrobiło.... Czy może to poleruje się?
P.
Nie używam, jest na 5 lat na AF tylko dziura jest, to taśmą zakleiłem :D
A ile kosztuje wymiana pierwszego szkła w obiektywach L? bo na tych najbardziej brudnych przez lata mi się trochę rysek zrobiło.... Czy może to poleruje się?
P.
Zacznij się martwić jak rysy przedniej soczewki będą widoczne na zdjęciach czyli praktycznie nigdy.