Zobacz pełną wersję : Smartfon z optycznym zoomem 85mm - 125mm
jan pawlak
12-05-2022, 09:30
https://www.sonyalpharumors.com/just-announced-the-new-sony-xperia-1iv-is-the-worlds-first-smartphone-with-true-optical-zoom-lens/
8014
jp
Dwukrotnie dałem się namówić na Xperie. Nigdy więcej tego szajsu.
Hehe, tu jest dyskusja na temat chwytu marketingowego związanego z wielkością matrycy. :mrgreen:
https://www.optyczne.pl/17623-news-Sony_Xperia_1_IV.html
a ja zupełnie odwrotnie kupiłem kiedyś dawno temu Z ULTRA (taka łopata) i od tego czasu same xperie, potem jeszcze jakieś Ztki, teraz używam Xperia 1 i jestem zdowolony, małżowinka ma Xperia 5 i też jest zadowolona
konserwatywna stylistyka i jakość materiałów mi odpowiada - brak notcha i małe ramki, pracuje bezproblemowo, nie gram więc nie wiem jak w grach :), zdjęcia i filmy kręcę dokumentacyjne więc nie oczekuję cudu
Ja mam X2 Compact i też jestem zadowolony. Używam podobnie jak przedmówca. Największą zaletą jest jego wielkość, a racej małość.
--- Kolejny post ---
Hehe, tu jest dyskusja na temat chwytu marketingowego związanego z wielkością matrycy. :mrgreen:
https://www.optyczne.pl/17623-news-Sony_Xperia_1_IV.html
Przepraszam, pomyliłem się. to było o innym telefonie.
https://www.optyczne.pl/866.1-artyku%C5%82-Sony_Xperia_PRO-I_-_smartfon_z_aparatem_typu_1_.html
Zakup urządzenia od firmy nie związanej z daną branżą jest ryzykowny.
To samo dotyczy sprzętu foto.
Zakup urządzenia od firmy nie związanej z daną branżą jest ryzykowny.
To samo dotyczy sprzętu foto.
W 2003 roku sprowadziłem z UK 40 calową Bravię. Do dziś jest w użyciu, przeszła jedną awarię modułu zasilania z trzy lata temu (naprawa za jakieś grosze). Ponieważ potwierdziła się w tym wypadku teoria o wysokiej jakości produktów owej firmy od telewizorów, to w okolicach 2010 kupiłem kolejną Bravię i mniej więcej rok później jeszcze jedną. Oba tv siadły kompletnie chwil parę po utracie gwarancji. Namówiłem też rodziców na zakup sony, siadło nieodwracalnie po 5 latach. Przy okazji naprawy pierwszej wyżej opisanej bravii facet w serwisie powiedział mi, żebym utrzymał ją przy życiu jak długo się da (w sensie naprawiał), ale nigdy nie kupował obecnego sprzętu sony. Czym w zasadzie potwierdził moje zdanie.
Pierwszą Xperię kupiłem w okolicach 2009, kolejną dostałem kilka lat później. Oba telefony były tragiczne (oprogramowanie, jakość połączeń, notoryczne wieszanie). Na plus jakość obudowy.
Za to w 1984 roku od siostry dostałem walkmana sony. Działa do dziś :-)
Nie mam smartfona i mieć nie chcę, a żyję :D
Z ULTRA (taka łopata) hah, też ją miałem, wtedy wydawała się za duża, wielka i nieporęczna, ale fotki robiła całkiem ok z tego co pamiętam, choć wieszała się jak szalona. dziś większy od niej mój Note 20 ultra wcale się nie wydaje taki duży...
xperie to zdecydowanie jedna z lepszych stylistyk w branży smartfonów imho.
Kolekcjoner
16-05-2022, 00:10
Nie mam smartfona i mieć nie chcę, a żyję :D
No i? 8-)
No i? 8-)
Mam wrażenie, że problemy związane z nieposiadaniem jakiegoś szpeja to jest to samo, co problemy z jego posiadaniem, czyli są to problemy :mrgreen:
hah, też ją miałem, wtedy wydawała się za duża, wielka i nieporęczna, ale fotki robiła całkiem ok z tego co pamiętam, choć wieszała się jak szalona. dziś większy od niej mój Note 20 ultra wcale się nie wydaje taki duży...
xperie to zdecydowanie jedna z lepszych stylistyk w branży smartfonów imho.
miała piekielne duże marginesy wyświetlacza (ale wyeliminowała zakup małego tableta), trochę lepsze zdjęcia robiła Z (ta bez ultra, tez była w domu) a jesli chodzi o jakość to brak diody załatwiał ja na amen - moja sie nie wieszała, raz jak jechałem do palermo to GPS zniknął gdzieś za toskanią i nie było go ze cztery dni, ocknął się w palermo - przestawilem mocowanie w samochodzie z szyby na deskę i pomogło - temperatura zdecydowanie nie służyła tej zperii, zperia 1 też jest zdecydowanie mniejsza i mogę ja nosić w kieszeni spodni
kup srajfona albo hujaweja a będziesz Pan zadowolony
pisze serio