Zobacz pełną wersję : Canon 5d mk1 zaślepka gniazd
Ponieważ że starości się już pokruszyły zaślepki, kupiłem - na pewno - nieoryginalną. Jest jakiś problem, ponieważ gumki 'zawiasow' wchodzące pod plastikowa osłone zostają wypchnięte przy skręcaniu. Są gdzieś za grube. W końcu dolny zaczep tego zawiasku mi się urwał i jestem jakby na początku... Tyle lepiej, że mam zaślepkę całą i wciśniętą, niestety taśma częściowo dla pewności ją trzyma.
Ponieważ że starości się już pokruszyły zaślepki, kupiłem - na pewno - nieoryginalną. Jest jakiś problem, ponieważ gumki 'zawiasow' wchodzące pod plastikowa osłone zostają wypchnięte przy skręcaniu. Są gdzieś za grube. W końcu dolny zaczep tego zawiasku mi się urwał i jestem jakby na początku... Tyle lepiej, że mam zaślepkę całą i wciśniętą, niestety taśma częściowo dla pewności ją trzyma.
nie do końca rozumiem opis ale wydaje się że mam podobnie ja zepsułem zaślepkę gniazd wkładając korpus z otwartą zaslepką do torby - kupiłem nową - wydaje się że oryginalną - załozyłem - ale też wyłazi na "zawiasie" przy zamykaniu - muszę rozkręcić w wolnej chwili i założyć jeszcze raz może to rozwiąże problem
Zakładałem 3 razy, wyjmując plastikową obudowę gniazd, to samo. Po skręceniu guma była wypychana. Teraz raczej nie dostaniesz oryginalnej zaślepki
forest666
02-06-2022, 07:54
Witam
Nie będę zakładał nowego tematu, to podłącze się tu ;)
Szukam zaślepki do 30D tej po lewej stronie USB / AV OUT/ HDMI/ MIC.
Pogrzebałem trochę i nic nie znalazłem. Ktoś ma może jakieś namiary ?