Zobacz pełną wersję : WTF?! Szmaciany pasek za 1000 PLN?!
Jak w tytule: szmaciana, chińska podróbka paska Peak Design jest oferowana na Allegro po 1000 PLN za sztukę, z dostawą za 3 miesiące!
https://allegro.pl/oferta/pasek-naramienny-do-sony-alpha-a6600-ilce-6600-11662325566
Chyba, że jaśnie sprzedający usiłuje za tę cenę opylić wszystkie 90 tysięcy pasków, które ma na stanie, lecz zapomniał tego nadmienić :lol:.
Drugą możliwością jest to, że go bóg opuścił, a trzecią, że jest to znowu jakaś kryptooferta usług pedofilskich, lub czegoś w tym rodzaju.
Co o tym myślicie?
Za dużo myślisz - gość ma 20k ofert na allegro, więc ma zapewne jakieś tam rabaty. Ale towar mu wyszedł, więc daje na szybko zaporowe ceny, bo prościej i żeby nikt tego nie kupił. Nie usuwa/ukrywa ofert, bo spadnie poniżej 20k i straci rabaty/pozycję/smarta/seo/promki/ss itp. itd.
BTW kupiłem kiedyś na aliexpress taki sam pasek - za 15 zł.
To tak się to robi? Przyznam, że nie wiedziałem. Jednakże sądzę, że gdybym się zdecydował na zakup, to na bank dostał bym ten pasek za 1000 PLN, i za 3 miesiące. :mrgreen:
A kto ci każe kupować. Jak ktoś chce, to może nawet oferować norweskie powietrze w słoiku po dżemie za 100 000 zł. Albo lejkę speszaledyszon za milion. I jeśli znajdzie chętnego…
nie rozumiem Cie kompletnie, po co to tu zamieszczasz jak w opisie jest wyraźnie ze to pasek do Sony
ich stać na taki pasek
nie rozumiem Cie kompletnie, po co to tu zamieszczasz jak w opisie jest wyraźnie ze to pasek do Sony
ich stać na taki pasek
Tak, a posiadaczy systemu R chyba stać nawet na 2 takie paski ;)
Marcinus
13-03-2022, 12:28
Tak, a posiadaczy systemu R chyba stać nawet na 2 takie paski ;)
Raczej nie bo muszą wydawać 2-3 razy tyle na obiektywy niż by wydawali, gdyby sigma robiła z mocowaniem RF :lol:
Jak to u nas w tradycji-zastaw się, a postaw się ;)
Jak zobaczę kogoś z R5 na sznurku od snopowiązałki, to się chyba zastrzelę deską klozetową :lol:
Heldbaum
17-03-2022, 23:31
Mnie żona kiedyś uszyła pasek, według moich bardzo precyzyjnie określonych życzeń. Ale ja mam Canona 60D, to się nie liczy...
Akurat paski Peak Design, pomimo ich mrożących krew w żyłach cen, są rzeczami, których zakupu się nie żałuje, i nadają się do wszystkiego na całe życie. Najwęższy można sobie darować, bo forma przeważa nad treścią, ale średni i szeroki są tym, czego trzeba, i człowiek długo nie płacze, że musiał sobie darować jakieś inne uciechy.
Zamiast pasków Canona dodawanych do cyfrówek wolałem pasek dodawany do ich analogowych aparatów, jeszcze tkany i bez neoprenowej warstwy antypoślizgowej, a jeszcze bardziej wolałem pasek rzemieślniczej produkcji, chociaż walił kercelakiem , bo był szerszy. Ale brak szybkozłączek zmuszał mnie do tworzenia własnych wynalazków spełniających ich funkcję, co mi nawet wychodziło, jednakże nie szło to w parze z łatwością regulacji długości, bo tej łatwości nie było- ani nie ma- w fabrycznych paskach Canona. Peak Design połączył te dwie rzeczy i jest git.