Zobacz pełną wersję : Rożnice w dyfuzorach???
Witam
Na allegro mozna kupic dyfuzory na lampy 2 producentow: Stofen i Tumax. Czy wedle Was efekty zastosowania jednego badz dorugiego moga sie znaczaco roznic? Bo roznica w cenie jest spora :)
Pozdrawiam
Wg mnie nie mogą. Ale nie sprawdzałem :p
Witam
Na allegro mozna kupic dyfuzory na lampy 2 producentow: Stofen i Tumax. Czy wedle Was efekty zastosowania jednego badz dorugiego moga sie znaczaco roznic? Bo roznica w cenie jest spora :)
Pozdrawiam
miałem stofena do 420ex,teraz kupiłem tumaxa i róznicy nie zauważyłem
( poza ceną)
Premislaus
07-05-2007, 10:31
Ok. Fajno wiedzieć. A czy może pozostali canonowcy mogą coś powiedzieć o różnicach pomiędzy tymi dyfuzorami ?
daniello
07-05-2007, 21:36
Miałem Stofena na Fl-36 i Tumaxa na Fl-50 teraz mam chyba jakiś "no name" z allegro na 580EX i różnic nie zauważyłem.
Taki sam kawałek plastiku.
nieco OT
mam stofena, fajny pod warunkiem białego sufitu ;)
no chyba że chcemy mieć zafarb ;)
aktualnie używam home made
pozdrawiam
Używam Tumaxa kiedyś miałem Stofena raczej nie powinno być różnicy. Oba warte polecenia. Jestem zwolennikiem kupowania rzeczy konkretnych ale w tym przypadku nie warto przepłacać ;)
Przemek Lipski
07-05-2007, 23:35
W którymś z ostatnich nr Chip FVD był opisy różnych dyfuzorów i rozpraszaczy oraz zdjecia obrazujące ich działanie.