PDA

Zobacz pełną wersję : Problem z zasilaniem Canon A430

piotreksu
08-06-2006, 20:56
Posiadam aparacik Canon A430, dzis go zakupilem, nie stac mnie jeszcze na akumulatorki wiec na wypadek rozladowania dolaczonych baterii, nabylem 2 AA Duracell. Po wykonaniu dosc duzej ilosci zdjec, dolaczone baterie (Panasonic) padly, wlozylem Duracelle, wlaczam aparat..."Wymien baterie"...pomyslalem ze moze zle wsadzilem, wiec czynnosc powtorzylem i to samo, pojawia sie ikona slabej baterii po czym aparat gasnie...Drugim domyslem bylo ze baterie, ktore dokupilem sa rozladowane wiec kupilem jeszcze dwa inne Duracelle...i tez nic...czy jakis posiadacz tego aparatu moglby mi wyjasnic, dlaczego ten Canon nie chce wspolpracowac dokupionymi bateriami AA lub co zle robie? (w instrukji podane ze dziala na AA).

Vitez
09-06-2006, 08:04
A czemu upierasz sie na Duracelle zamiast kupic AA takie jakie byly dolaczone - Panasonic?
Poza tym to nieoplacalne.
Pobawisz sie, popstrykasz i nagle zauwazysz ze wydales na zwykle paluszki tyle ile kosztuje komplet rozsadnych akumulatorkow.

tdfoto
09-06-2006, 08:17
Posiadam aparacik Canon A430, dzis go zakupilem, nie stac mnie jeszcze na akumulatorki wiec na wypadek rozladowania dolaczonych baterii, nabylem 2 AA Duracell. Po wykonaniu dosc duzej ilosci zdjec, dolaczone baterie (Panasonic) padly, wlozylem Duracelle, wlaczam aparat..."Wymien baterie"...pomyslalem ze moze zle wsadzilem, wiec czynnosc powtorzylem i to samo, pojawia sie ikona slabej baterii po czym aparat gasnie...Drugim domyslem bylo ze baterie, ktore dokupilem sa rozladowane wiec kupilem jeszcze dwa inne Duracelle...i tez nic...czy jakis posiadacz tego aparatu moglby mi wyjasnic, dlaczego ten Canon nie chce wspolpracowac dokupionymi bateriami AA lub co zle robie? (w instrukji podane ze dziala na AA).

DURACELL to porazka w aparatach ... i lampach - przynajmniej ja tak trafiłem ...
Kup akumulatorki i baw sie dalej ..

solti
09-06-2006, 08:46
To normalne:!:
Kiedyś, dawno temu, przerabiałem to samo w A80. nie chciał działac praktycznie na żadnych bateriach (pozwalał zrobić góra 20 zdjęć, a na niektórych kompletach wcale). Podejrzewałem nawet awarię aparatu:mrgreen: Zakup akumulatorków rozwiązał wszystkie problemy:D Na jednym komplecie przeciątnie mogę od tej pory robić ok. 350 zdjęć.