Zobacz pełną wersję : Gwarancja europejska
Jakbym kupił sobie na allegro sprzęt, który jest sprowadzany z niemiec np i ma gwarancję europejską to czy jest ona respektowana przez polskie serwisy czy trzeba wysyłać do niemiec? jak jest respektowana to w pełni jak polska?? pytam, bo jedni sprzedawcy na allegro piszą tak, a drudzy inaczej.
Jest respektowana przez serwis na żytniej. Przesyłkę robisz na własny koszt.
Jest respektowana przez serwis na żytniej. Przesyłkę robisz na własny koszt.
a nie jest tak, że europejska jest na 2 lata a na Zytniej tylko rok uwzględniają?
Robson01
07-06-2006, 21:23
Ważne abyś miał dowód zakupu, bo inaczej Żytnia się wypnie.
Dowód zakupu może być od niemiaszków?
Dowód zakupu może być od niemiaszków?
moze, sprawdzone empirycznie :mrgreen: :!:
Ale po co Ci serwis na Zytniej, skoro to niekompetentni ludzie, chamska i niedouczona obsługa i ceny z kosmosu? (w razie napraw typu mechaniczne uszk.)Lać na ten serwis, zyjemy w IV RP, na głupiej stacji benzynowej w Belgii jest lepsza obsluga klienta niz tutaj w autoryzowanym serwisie Canona... :) to JEST doswiadczenie empiryczne moje, + kilku innych osób, ktore znam osobiście.
no ale niewazne, gwarancja eur jest napewno honorowana ale musisz miec dowód zakupu, tak jak mowili poprzednicy.
podejrzewam, że zawsze mozna wysłać do niemiec - droższy transport, ale może za to wyższa jakość obsługi i serwisu?
a nie jest tak, że europejska jest na 2 lata a na Zytniej tylko rok uwzględniają?
rok na zytniej a drugi trrok juz musisz odesłac do sklepu gdzie zakuopiłes. w Holandii moi znajomi tez mają tylko rok, jak w Polsce, i musza do niemiec odsylac jezeli tam kupili towar, a po roku gwar ustawowa im sie skonczyla.
podejrzewam, że zawsze mozna wysłać do niemiec - droższy transport, ale może za to wyższa jakość obsługi i serwisu?
ja poszedłem do Fototronika na Zurawiej, zrobili za pół ceny, i miła obsluga. Fakt, czekałem troche, ale nie ma co porównywac. Chociaz tutaj ktoś z forum na nich sie skarzył ze drozej. Pewnie zalezy od czesci itd.
ja poszedłem do Fototronika na Zurawiej, zrobili za pół ceny, i miła obsluga.
Ale zauwaz ze my tu mowimy o naprawie gwarancyjnej a nie za cene...
W takim przypadku Fototronik raczej odpada. Tylko Zytnia albo sasiedzi.
wiem wiem, mowilem tylko wlasnie o uszkodzeniach mechanicznych itd. Natomiast serwis na Zytniej, niestety, monopol, a opinie kazdy ma jaka ma, z tego co widze, to nie jestem odosobniony :)
ciekaw jestem wlasnie jak to jest z wysyłaniem np sprzetu z Polski z polska podbita gwarancja - np do berlina. Ma to jakis sens?