Zobacz pełną wersję : 24-105L4 konkretne pytanie do posiadaczy
jak sie ma przy uzytkowaniu tego szkla wydajnosc akumulatora...w koncu IS tez potrzebuje prundu...czy wydajnosc drastycznie spada?
Z tego co pamietam, to jak mialem 17-85 z IS-em, to musialem wprowadzic zasilanie jadrowe ;-)
W ostatni weekend robiłem wesele zestawem 30D+24-105+550EX. IS praktycznie cały czas włączony - aku w aparacie starczyło mi na całe wesele (1000 wykonanych fot).
mam 17-85 IS - potwierdzam spostrzezenia bundy-ego - bateria standardowa ok 1000 zdjęc.
Nie zauwazylem zadnego spadku wydajnosci akumulatorow przy uzywaniu szkiel z IS.
U mnie na 350D też działa jak z innymi - nie zauważyłem zwiększonego poboru w stosunku do np. kita
Pozdr
Artur
Potwierdzam: nie zauważyłem żadnego spadku wydajności aku przy używaniu szkieł z IS.
W ostatni weekend robiłem wesele zestawem 30D+24-105+550EX. IS praktycznie cały czas włączony - aku w aparacie starczyło mi na całe wesele (1000 wykonanych fot).
a po co włączony IS?
żeby stabilizować ??? :rolleyes:
żeby stabilizować ??? :rolleyes:
po co?
przy pracy z lampą?
po co?
przy pracy z lampą?
Zalezy jakie czasy bral do tej pracy z lampa.
No chyba ze tobie lampa kojarzy sie automatycznie z 1/200 i przywalonym pierwszym planem bez swiatla zastanego i tla.
Zalezy jakie czasy bral do tej pracy z lampa.
No chyba ze tobie lampa kojarzy sie automatycznie z 1/200 i przywalonym pierwszym planem bez swiatla zastanego i tla.
Dokładnie :-) Co z tego, że lampa "zamrozi" główny motyw, skoro przy czasie np. 1/10 elementy tła będą ruszone (a dookoła postaci będą "duchy"). Poza tym w kościele robiłem bardzo dużo bez lampy i czasy były tak zabójcze (fatalnie ciemny kościół), że bez IS'a można by zapomnieć o sensownych zdjęciach (no chyba, że na ISO3200 i f/1.8 :-) ).
Dokładnie :-) Co z tego, że lampa "zamrozi" główny motyw, skoro przy czasie np. 1/10 elementy tła będą ruszone (a dookoła postaci będą "duchy"). Poza tym w kościele robiłem bardzo dużo bez lampy i czasy były tak zabójcze (fatalnie ciemny kościół), że bez IS'a można by zapomnieć o sensownych zdjęciach (no chyba, że na ISO3200 i f/1.8 :-) ).
No to podziel sie fotkami z nami ...:-P
No to podziel sie fotkami z nami ...:-P
eee...ślubną chłturą mam się niby chwalić ;-) Foty jak foty - babka na biało, gościu na czarno, drugi gościu w sukience, kościół, płaczący rodzice itd. Kto by to chciał oglądać ? ;-)
eee...ślubną chłturą mam się niby chwalić ;-) Foty jak foty - babka na biało, gościu na czarno, drugi gościu w sukience, kościół, płaczący rodzice itd. Kto by to chciał oglądać ? ;-)
slubne , nieslubne ... .. cały czas sa to zdjecia, prawda ... a dobre zdjecia zawsze milo jest poogladac nawet gdyby były w oddziału onkologicznego:razz:
slubne , nieslubne ... .. cały czas sa to zdjecia, prawda ... a dobre zdjecia zawsze milo jest poogladac nawet gdyby były w oddziału onkologicznego:razz:
Hmmm...jakieś specyficzne poczucie humoru masz dzisiaj :-) Efekt ostatniego meczu czy stres przed środowym widowiskiem piłkarskim? ;-) ;-)
PS. A co do fot, to może kiedyś nam się uda w naszej mieścinie w końcu spotkać, to sobie coś na papierze pooglądamy :-)
Hmmm...jakieś specyficzne poczucie humoru masz dzisiaj :-) Efekt ostatniego meczu czy stres przed środowym widowiskiem piłkarskim? ;-) ;-)
PS. A co do fot, to może kiedyś nam się uda w naszej mieścinie w końcu spotkać, to sobie coś na papierze pooglądamy :-)
w Piatek zamiast meczu ... poszedłem do MOK na koncert Otto Wolf Quartet ...
fajnie grali ... lepiej niz NASI w DE
w Piatek zamiast meczu ... poszedłem do MOK na koncert Otto Wolf Quartet ...
fajnie grali ... lepiej niz NASI w DE
Też się wybierałem, ale nie mieliśmy z kim zostawić młodego :-) Śpiewała nasza koleżanka (Aśka Ciupa) i w sumie żałuję, że płaszczyłem dupę przed TV :-( Ok, ale starczy prywaty, bo się robi totalny OT :-) W razie czego to na PW zapraszam :-)
Nie pomyliliście aby forum z Gadu Gadu?
Nie pomyliliście aby forum z Gadu Gadu?
Pomyliliśmy i już sam się za to ukarałem zakazem oglądania TV przez 2 dni ;-) ;-)