Zobacz pełną wersję : Problem z Sigma 18-50 f/2.8 i 20D
Witam,
Używam zestawu 20D i Sigma 18-50 f/2.8. Robiłem wczoraj nim zdjęcia w dość trudnych warunkach oświetleniowych na imprezie weselnej. Wszystko generalnie jest ok poza tym, ze 10-20% zdjęć jest niewyostrzonych. Nie wiem czy jest to wina body czy obiektywu. Czy zamiana tej Sigmy na cos ze stajni Canona pomoże?
Robilem tez C 70-200 i tu bledów w AF raczej nie zauważyłem.
Tomasz Urbanowicz
04-06-2006, 19:01
Puść fotki - trudno coś doradzić bez przykładów.
Czy zamiana tej Sigmy na cos ze stajni Canona pomoże?
Robilem tez C 70-200 i tu bledów w AF raczej nie zauważyłem.
mialem to samo z sigma 24-70/2.8 i 30D.. mało, wspomaganie zewnatrzna lampa jeszcze pogarszalo temat.. paskudny BF na wiekszosci zdjec.
najlepsze, ze ta sigma podpieta do 300D dzialala swietnie.
sprawdzilem 30stke z kilkoma tamronami i canonami (o roznej jasnosci) - wszystko bylo si.. wiec wywalilem obie sigmy (24-70/2.8 , 70-200/2.8 ) i zamienilem na ciemniejsze eLki.. ktore sa bez porownania lepsze.
Last,
Dzieki za odpowiedz. Naprawde utwierdziles mnie w decyzji ze ta Sigma idzie wek....Co by o niej nie mowic to jednak za duze ryzyko dla AF.
Pozdrawiam
Last,
Dzieki za odpowiedz. Naprawde utwierdziles mnie w decyzji ze ta Sigma idzie wek....Co by o niej nie mowic to jednak za duze ryzyko dla AF.
Pozdrawiam
dawno temu stwierdziłem, że ta Sigma jest do d*** ale muszę powiedzieć, że akurat AF działał u mnie bardzo dobrze...
dawno temu stwierdziłem, że ta Sigma jest do d*** ale muszę powiedzieć, że akurat AF działał u mnie bardzo dobrze...
Moze nie do d*** odrazu ale jak widac pewne rzeczy ja dyskwalfikuja w sytuacjach w ktorych nie wolno nic spieprzyc.
Do normalnych zastosowan hobbystycznych szkielko zloto.
Optycznie to ona jest dobra, ale AF to HSM mógłby być, bo inaczej to wali jak chce
Moze nie do d*** odrazu ale jak widac pewne rzeczy ja dyskwalfikuja w sytuacjach w ktorych nie wolno nic spieprzyc.
Do normalnych zastosowan hobbystycznych szkielko zloto.
taaa zwłaszcza ta ciepłota kolorów...normalnie ZŁOTO:mrgreen: