Zobacz pełną wersję : [BATTLE] Zielony vs. kami74
Tomasz Golinski
03-06-2006, 11:21
Temat: Świat wirtualny
1.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img236.imageshack.us/img236/6759/fvbattle6fn.jpg)
2.
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://img113.imageshack.us/img113/2461/virtual27pe.jpg)
Bardzo proszę szanownych forumowiczów o ewentualne napisanie paru słów nt. powyższych zdjęć w TYM (http://www.canon-board.info/showthread.php?t=10744&page=3) wątku
No i po 'bitwie' :roll: ;) Jak dało się zauważyć szliśmy łeb w łeb :-D
Kamiego nie ma przez weekend więc pewnie dopiero po niedzieli coś dopisze.
Dzięki Kami za wyzwanie.
No więc jak obstawiacie? Która fota moja?
No więc jak obstawiacie? Która fota moja?
Myślę, że to ty wygrałeś.
Myślę, że to ty wygrałeś.
Jak to mówią: koza myślała i... zdechła ;) :mrgreen:
A tak na poważnie: skąd ten wniosek?
A tak na poważnie: skąd ten wniosek?
Już nieważne. Zatrybiłem, że Tomasz1972 update'ował już listę winner'ów.
Gratuluje Zielony zwycięstwa, a walka była twarda. Dzięki jescze raz za pojedynek i oczekuje że w przyszłości zgodzisz się na rewanżyk. Szkoda tylko, że ludzie tak mało piszą o zdjęciach no ale cóż nioe zmusimy ich. pozdr.
Aha ten wredny typ na mojej fotce to ja :mrgreen:
a tak serio Zielony, to co miałeś na myśli związanego z "Wirtualnym Światem" proponując tę fotkę? Jak dla mnie zdjęcie jest nie na temat, choć samo w sobie klimacik jakiś tam ma. Do tego wygląda na niedbale opracowane - bo skoro tłum faluje i jes rozmyty, to spokojnie można było usunąć ten paskudny mega szum z tej części zdjęcia.
Kuba może ja odpowiem. Nie tyle na temat fotki Zielonego ale miałem podobny pomysł (gorzej z wykonaniem). Ostro sfoceni ludzie w środku rozmytego tłumu według mnie mówia tyle, że oni sa w swoim (prawdziwym) świecie a reszta dla nich jest czymś nie rzeczywistym, właśnie tyułowym wirtualnym światem - jest a nie ma. Tyle moich wywnętrzeń, czas żeby autor zwycięskiej fotki się wypowiedział
hmm, no nie chcę mówić zanim nie odezwie się zapytany - i w żadnym wypadku proszę tego nie odbierać jako bufoniastego zapyzienia (sam poddaję się krytyce w moim wątku w galeriach, choć mało kto z tego korzysta). Wracając do tematu - wirtualny, oznacza wprost "możliwy", a potocznie jest rozumiany jako pewien wytwór współczesnej elektroniki. Gdyby było Świat obok nas, Poza światem, Mój świat etc, to OK, ale tutaj nie kumam bluesa.
Gratuluje Zielony zwycięstwa, a walka była twarda. Dzięki jescze raz za pojedynek i oczekuje że w przyszłości zgodzisz się na rewanżyk. Szkoda tylko, że ludzie tak mało piszą o zdjęciach no ale cóż nioe zmusimy ich. pozdr.
Aha ten wredny typ na mojej fotce to ja :mrgreen:
Kami, bądź rozsądny chłopak i nie przywiązuj aż takiej wagi do battle'ów.
To zwyczajna zabawa - w dodatku muszę przyznać, że jakieś radochy mi nie dostarczyła :roll: :-D ;)
Niby wygrałem i co z tego?
Jeśli chodzi o rewanżyk to pomyślimy. Tzn ja nie, ale jak chcesz to coś wymyśl i zapodaj. Jakby miało Cię to uszczęśliwić to muszę się zgodzić. Ale raczej przez wakacje. Teraz troche nie mam czasu. Jak tam chcesz.
Tym, że ludzie nie piszą za dużo o zdjęciach też się nie przejmuj.
Widocznie taki był poziom :twisted: :-D
Z drugiej strony, ile też to chciałbyś napisać??
Fajna, niefajna, next please. Tak to wygląda.
PS. Kto trzymał aparat?? :mrgreen:
a tak serio Zielony, to co miałeś na myśli związanego z "Wirtualnym Światem" proponując tę fotkę? Jak dla mnie zdjęcie jest nie na temat, choć samo w sobie klimacik jakiś tam ma. Do tego wygląda na niedbale opracowane - bo skoro tłum faluje i jes rozmyty, to spokojnie można było usunąć ten paskudny mega szum z tej części zdjęcia.
Fotka jest na temat bo... taki był zamysł autora ;)
Jak wspomniałem gdzieś wcześniej temat dosyć dziwny i każdy to mógł inaczej zorganizować. Albo całkiem dosłownie, albo coś pokombinować. Tak też było w tym przypadku. Swoją drogą to chciałem też później napisać do Was prośbę: jakie mielibyście koncepcje na fotkę w tym temacie? Zdjęcie RJ'tki, routera czy co? Jeśli chodzi o jakość fotki to jest jaka jest. Szum pozostał bo NeatImage nie mam nawet zainstalowane. Ale szum z 20D jest OK, czyż nie? Może kolega Il Fuoco coś powie na ten temat - on lubił interpretować szumy :mrgreen: Ostra też nie jest - bo poruszona była. Nie każda fota musi być ostra. Robione z ręki na szybciora. Ta chwila trwała krótko. W dodatku z tej fotki został mi tylko ten resize co wisi na imageshacku :evil: RAW poszedł z dymem przy formatowaniu karty :evil: - nieumyślnie. ISO 1600; tyle pamiętam :D
...według mnie mówia tyle, że oni sa w swoim (prawdziwym) świecie a reszta dla nich jest czymś nie rzeczywistym, właśnie tyułowym wirtualnym światem - jest a nie ma. Tyle moich wywnętrzeń, czas żeby autor zwycięskiej fotki się wypowiedział
Coś w tym kierunku...
hmm, no nie chcę mówić zanim nie odezwie się zapytany - i w żadnym wypadku proszę tego nie odbierać jako bufoniastego zapyzienia (sam poddaję się krytyce w moim wątku w galeriach, choć mało kto z tego korzysta).
Spoko; jeśli chodzi o krytykę. Jak sam wiesz/wiecie, że za dużo nie pokazałem na forum. Mimo, że rocznica już minęła :mrgreen: A może to mój wybór? :roll: Póki co uczę się patrzeć i fotografować. A na własną stronkę też pewnie niedługo przyjdzie czas.
Wracając do tematu - wirtualny, oznacza wprost "możliwy", a potocznie jest rozumiany jako pewien wytwór współczesnej elektroniki. Gdyby było Świat obok nas, Poza światem, Mój świat etc, to OK, ale tutaj nie kumam bluesa.
Być może masz rację. Coś w tym jest.
Dzięki i pozdrawiam,
Zielony
Kami, bądź rozsądny chłopak i nie przywiązuj aż takiej wagi do battle'ów...
PS. Kto trzymał aparat?? :mrgreen:
Nie przywiazuje do battli nie wiadomo jakiej wagi ale jak juz startuje to sie troche angazuje i tyle. A aparat trzymał baaaardzo chybotliwy statyw Velbona. pozdr
zielony, dzięki za posta :)
ja tam może i nie zrozumiałem idei, ale grunt to się dobrze bawić.
co do ostrości, to ja nic nie wspomianłem - wyostrzanie tutaj wręcz zabiłoby ciekawy efekt. Ale szumy.... fuj, mogłeś się postarać, naprawdę wrażenie pozostaje, ze się nie przyłożyłeś ;)
Ale szumy.... fuj, mogłeś się postarać, naprawdę wrażenie pozostaje, ze się nie przyłożyłeś ;)
Szumy??? Chciałeś chyba powiedzieć, że ZIARNO* :lol: ;) :-D
Ziarna mój PS 7 nie usuwa niestety :cry: ;)
*tak tak, też kiedyś oglądałem - ale wyrosłem ;)