PDA

Zobacz pełną wersję : Pro1



Dany
17-10-2004, 13:45
Witam wszystkich
Mam pytanie do grupowiczów o poradę
Mam okazję kupić Pro1 nowiutkiego za 3100PLN czy wart jest on tej ceny ?
Wiem że zaraz powiecie abym kupił 300d+kit,ale to nie wchodzi w grę.
Ponieważ zwróciłem uszkodzoną A1 i zaoferowano mi tylko Pro1 z dopłatą(tylko to jest na stanie)
Pozdrawiam wszystkich.

santiblue
17-10-2004, 14:14
Pro1 ma cholerne szumy osobiscie bym go nie kupil nawet za 2000tys

Algier
17-10-2004, 14:53
Może wymień na G6 i oni niech Ci dopłacą :D

Vitez
17-10-2004, 16:00
Ponieważ zwróciłem uszkodzoną A1 i zaoferowano mi tylko Pro1 z dopłatą(tylko to jest na stanie)

Zdecydowanie pozostan przy A1.
Canon Pro1 to pomylka, z haczykiem marketingowcow Canona , w ksztalcie L na naiwnych.
Zreszta i tu na forum znajdziesz kilka watkow o Pro1 - poczytaj sobie (na gorze w menu masz 'Szukaj', wpisz Pro1 i jazda 8) ).

Borg_
23-05-2005, 23:10
Najwięcej negatywnych wątków o pro1 to siejesz ty Vitez. Ja tam nie wiem ale porównywałem fotki z G6 i PRO1 i jak dla mnie PRO1 daje o wiele lepsze kolory. Co do ostrości to są raczej takie same.
I jeszcze jedna uwaga - bo już mam tego dosyć. Jeśli ktoś pyta jaki aparat jest lepszy np G6 czy PRO1 to przestańcie ciągle proponować lustrzanki. Nie rozumiecie że niektórych poprostu z tych czy innych powodów lustrzanki nie interesują (bo duże, bo nie mają LCD z kadrowaniem, bo komuś aż taki sprzęt nie jest potrzebny itd.) Jeśli ktoś prosi o porównanie dwóch modeli to proponuje tylko na nich się skupiać, ewentualnie innych podobnych ok. Bo tak to sobie możemy proponować 350D i inne. Ale to nie o to chodzi.

LFB
24-05-2005, 08:54
Kolory podbić możesz w photoshopie wiec lepsze kolory to nie argument skoro masz tryb RAW :D, jakość zdjeć jak dla mnie lepsza z G6

Vitez
24-05-2005, 10:36
Najwięcej negatywnych wątków o pro1 to siejesz ty Vitez. (...)Jeśli ktoś pyta jaki aparat jest lepszy np G6 czy PRO1 to przestańcie ciągle proponować lustrzanki.

Spojrz na date mojego postu... wtedy Pro1 byl w cenie 300D i naprawde bylo co prownywac.
Gabarytowo sa porownywalne a ludzie zazwyczaj szukaja aparatu "byle dobre zdjecia robil" i tu 300D na programie zielonym bije Pro1 (szumy, szybkosc, podbicie parametrow).
Ale ze obecnie Pro1 jest tnaszy niz 300D to juz mozna sobie o nim spokojnie myslec ;)

arkosol
24-05-2005, 21:26
Mam Pro1,robię fotografię komunijną i jestem zadowolony-wcześniej miałem Eosa50e+Tokina 28-70 f2,6-2,8.Efekt z cyfry wizualnie lepszy=klient bardziej zadowolony.

Borg_
24-05-2005, 21:33
Kolory podbić możesz w photoshopie wiec lepsze kolory to nie argument skoro masz tryb RAW :D, jakość zdjeć jak dla mnie lepsza z G6

Nie dokońca się z tym zgodzę. Owszem, można podbijać kolory w photoshopie czy innym programie, ale nie zawsze to się udaje i kolory wychodzą ładne i nasycone. Zazwyczaj to owszem, program je podbije ale zdjęcie wcale nie wygląda ładnie, naturalnie. Poza tym jak dla mnie to jest bez sensu żeby najpierw zrobić 300 fotek a potem ślęczeć tydzień w photoshopie i im poprawiać kolory. Jak już robię fotki to chcę aby one były ładne i abym nie musiał ich poprawiać. No chyba że bym jakąś fotkę oddawał na jakiś konkurs :)