Zobacz pełną wersję : Blenda jako tło fotograficzne do domowego studia
Potrzebuje do domowego studia tła (najbardziej mi zależy na czarnym), ze względu na to, ze to domowe wiec chodzi też o miejsce niezbędne do rozkładania i przechowywania tego. Zastanawiam się nad blendami robiącymi za tło - cos w tym stylu (link przypadkowy (wszystkie wszedzie wyglądają w zasadzie tak samo i cenowo podobnie, niestety nie daje się załączyć samego zdjęcia tutaj):
https://glareone.pl/glareone-blenda-tlo-2-w-1-czarno-biala-150-x-200-cm-57.html
Ma to sens czy szukać jakiegoś innego rozwiązania?
Potrzebuje do domowego studia tła (najbardziej mi zależy na czarnym), ze względu na to, ze to domowe wiec chodzi też o miejsce niezbędne do rozkładania i przechowywania tego. Zastanawiam się nad blendami robiącymi za tło - cos w tym stylu (link przypadkowy (wszystkie wszedzie wyglądają w zasadzie tak samo i cenowo podobnie, niestety nie daje się załączyć samego zdjęcia tutaj):
https://glareone.pl/glareone-blenda-tlo-2-w-1-czarno-biala-150-x-200-cm-57.html
Ma to sens czy szukać jakiegoś innego rozwiązania?Mam taką blendę i ostatnio jej użyłem do bliższych portretów i spoko to wyszło. Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch ( myślę że fajnie by wyszła głębia ) ale niestety strasznie drogie są [emoji846].
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu Tapatalka
michalab
12-02-2021, 14:33
Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch
A nie wystarczy tkaniną owinąć taką blendę? Ja tak robiłem co prawda z dużo mniejszymi blendami, jako tło do fotografowania przedmiotów, a nie portretów.
A nie wystarczy tkaniną owinąć taką blendę? Ja tak robiłem co prawda z dużo mniejszymi blendami, jako tło do fotografowania przedmiotów, a nie portretów.
No w sumie dobry patent, tylko gdzie dostać taka tkaninę jak w blendach lastolite?
michalab
12-02-2021, 16:25
No w sumie dobry patent, tylko gdzie dostać taka tkaninę jak w blendach lastolite?
nie wiem jaka jest w blendach lastolite, ale pójdziesz do sklepu z tkaninami/zasłonami to może coś sobie dobierzesz.
Nawet nie chodzi mi o sam materiał , tylko właśnie o kolorystykę/ fakturę coś Ala materiał wielobarwny
Mam taką blendę i ostatnio jej użyłem do bliższych portretów i spoko to wyszło. Ja obecnie myślę nad taką blendą ale żeby miała jakaś fakturę/ barwienie jak gnieciuch ( myślę że fajnie by wyszła głębia ) ale niestety strasznie drogie są [emoji846].
Wysłane z mojego Redmi Note 8 Pro przy użyciu TapatalkaDzięki za info, sprawdzę w takim razie organoleptycznie :)