Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Jaka pamięć CompactFlesh do canon 30D

zibi_2004
31-05-2006, 15:46
Witam forumowiczów. Uprzejmie proszę o radę !!! jaką pamięć CompactFlesh kupić do canona 30D : biorąc Wasze doświadczenie chodzi mi o pojemność i firmę, będę wdzięczny jeszcze za jakiś pewny kontakt do jej kupienia na Allegro. Pytam ponieważ słyszałem, że musi być szybka i markowa po to by zapis zdjęć odbywał się szybko bez żadnych problemów ( szczególnie w momęcie gdy pamięć będzie już prawie pełna ). Bardzo dziękuję za pomoc !!!:wink:

gietrzy
31-05-2006, 15:55
Witam forumowiczów. Uprzejmie proszę o radę !!! jaką pamięć CompactFlesh kupić do canona 30D : biorąc Wasze doświadczenie chodzi mi o pojemność i firmę, będę wdzięczny jeszcze za jakiś pewny kontakt do jej kupienia na Allegro. Pytam ponieważ słyszałem, że musi być szybka i markowa po to by zapis zdjęć odbywał się szybko bez żadnych problemów ( szczególnie w momęcie gdy pamięć będzie już prawie pełna ). Bardzo dziękuję za pomoc !!!:wink:
Witaj na C-B :)
Jeśli nie pstrykasz sportu (5 kl/s) to polece np. Kingstona niebieskiego (Elite pro)
Jeśli zawodowo pstrykasz sport (5 kl/s) to polecam najszybsze dostępne, np. model Extreme III firmy Sandisk
Jeśli niewiesz jest stronka http://www.robgalbraith.com/bins/multi_page.asp?cid=6007
kiedyś z menu będziesz mógł wybrać 30D (narazie możesz wybrać 20D) i wyskoczy ci magiczna tabelka
Jeśli jeszcze niewiesz to forum ma wyszukiwarkę ;-)

ErnestPierwszy
31-05-2006, 16:25
Jakakolwiek byle markowa.
Ja mam Kingstona ElitePro 2GB (niebieska) i działa bezproblemowo, mieści 530-580 zdjęć (jpg L).

zibi_2004
31-05-2006, 16:54
Dzięki wielkie za pomoc. Upatrzyłem sobie SanDisc Ultra II 1G.

ErnestPierwszy
31-05-2006, 17:03
A za ile? Na Allegro ok 170-180 zł, może warto dodać 30 zł i masz Kingstona ElitePro 2GB?

zibi_2004
31-05-2006, 17:14
Właśnie utargowałem kartę za kwotę 160 zł i myślę, że jak trochę poczekam to kupię drugą 1G i będzie bezpieczniej dla zdjęć mieć dwie sztuki. Ale to przyszłość