Zobacz pełną wersję : Sesja plenerowa a Covid
Mam pytanie, orientujecie się czy na dzień dzisiejszy są jakieś ograniczenia w wykonywaniu sesji plenerowych z młodymi z związku z Covidem. Młodzi mi się w porę obudzili ;)
Bechamot
06-11-2020, 13:16
Mam pytanie, orientujecie się czy na dzień dzisiejszy są jakieś ograniczenia w wykonywaniu sesji plenerowych z młodymi z związku z Covidem. Młodzi mi się w porę obudzili ;)
na zewnatrz powinni byc w maseczkach ( ktore jak wynika ze statystyk zachorowan nic nie daja ) , gdyz strefa czerwona.
na zewnatrz powinni byc w maseczkach ( ktore jak wynika ze statystyk zachorowan nic nie daja ) , gdyz strefa czerwona.
W lesie, w parku, nie muszą ;)
Bechamot
06-11-2020, 14:12
"Nie ma obowiązku zakrywania ust i nosa na terenie lasów, parków, zieleńców, ogrodów botanicznych, rodzinnych ogrodów działkowych, ogrodów zabytkowych i plaż - informuje Ministerstwo Zdrowia".
Nie muszą być w maseczkach bo uniemożliwia to tobie wykonanie zlecenia. Wedlug rozporzadzenia.
Nie muszą mieć maseczki w mieście podczas zdjęć. https://dziennikustaw.gov.pl/D2020000175801.pdf?fbclid=IwAR0QQkbAa4nqCWYk3Km9Dr SQodpjlu2UbvyBF7dH8Ooi_XDh6FewSCFZdiI
Bechamot
06-11-2020, 14:43
Nie muszą być w maseczkach bo uniemożliwia to tobie wykonanie zlecenia. Wedlug rozporzadzenia.
moze czegos nie doczytalem , ale nie znalazlem takiego rozporzadzenia , ani ustawy o tym mowiacej.
Dzięki wszystkim za odpowiedź. Sam na szybko jak szukałem to na wiosnę był taki przepis, że jeśli maseczka uniemożliwia wykonanie usługi to klienci nie muszą jej mieć założonej, ale dziś tak szybko się to zmienia, że wolałem się upewnić ;) W lasach wiadomo, jak żywego ducha nie będzie to nie ma lipy, gorzej w mieście :/ No nic, jakoś się to ogarnie ;)
moze czegos nie doczytalem , ale nie znalazlem takiego rozporzadzenia , ani ustawy o tym mowiacej.
Par. 27, ust. 1, pkt 5 - link patrz wyżej (ostatnio codziennie można się spodziewać zmian, więc przed powołaniem się warto sprawdzić aktualne przepisy)
Bechamot
06-11-2020, 15:35
§27.1.5) mowi o przedsiebiorcy wykonujacycm uslugi zarobkowe transportu osob. Nie o kazdym przedsiebiorcy.
fotograf podchodzi tak jak wszycy inni pod §27.1 12) - czyli parki , lasy itd.
§27.1.5) mowi o przedsiebiorcy wykonujacycm uslugi zarobkowe transportu osob. Nie o kazdym przedsiebiorcy.
fotograf podchodzi tak jak wszycy inni pod §27.1 12) - czyli parki , lasy itd.
Przeczytaj cały paragraf 27 ze zrozumieniem. On nie tylko odnosi się do transportu. Przecież tam są także kościoły, targowiska, uczniowie i sporo innych przypadków.
Jasno masz napisane:
5. Odkrycie ust i nosa jest możliwe w przypadku:
1) konieczności identyfikacji lub weryfikacji tożsamości danej osoby, a także w związku ze świadczeniem danej osobie usług, jeżeli jest to niezbędne do ich świadczenia;
Według ciebie małżeństwa cywilne też podchodzą pod usługi transportowe?