Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Uwaga Corona

Bechamot
27-10-2020, 19:02
Wiem ze wszyscy Maja tego tematu dosc.

aktualnie Virus zaraza z taka szybkoscia , ze jesli nie zostana wprowadzone radykalne ograniczenia przez rzad to w w drugiej polowie listopada bedziemy miec ok 950 000 zarazonych ( liczac od poczatku ) . ( jesli sie nie wprowadzi ograniczen to 15 listopada bedzie 777 tys zachorowan z dokladnoscia do 2 dni )
Im wczesniej tym lepiej , tzn te ograniczenia beda krocej trwaly.
Nie wiem czy do tego dojdzie , nie wiem kto robi im prognozy , czy ich nie ignoruja ?.

w intersie naszym wlasnym jest niestety wprowadzeni samoograniczen i to radykalnych.

O ile wczesniej jeszcze miesiac temu , powszechnie drwiono i pytano , czy ktos widzial osobe chora , to dziaja juz wsrod moich znajomych pojawiaja sie wypadki smiertelne u osob starszych.
Ja tutaj nie chce nikogo straszyc . Na koniec miesiac bedziemy mieli 320 000 zakazonych - jeszcze przed tygodniem niewobrazalna liczba.

To sie rozwija wykladniczo i daje sie ten rozwoj zdumiewajaco dokladnie opisac funkcja matematyczna , o ktorej wszystko wiadomo , tzn wiadomo jaki bedzie rozwoj w najblizszych dniach.

Nie strasze , ale zwracam uwage , ze najwyzszy czas samemu zadbac o swoj los , nie czekac na spoznione decyzje wladz.

Kolekcjoner
27-10-2020, 19:48
Wiem ze wszyscy Maja tego tematu dosc.

Bardzo trafnie i niech to forum będzie od tego wolne.
Jako że te tematy zawsze kończą się jednakowo - czytaj wzajemnym obrzucaniem się nieczystościami - prewencyjnie zamykam.