Zobacz pełną wersję : Canon 80-200 f2.8 L
Witam,
chciałem się dowiedzieć co sądzicie o tym szkiełku?
jak sie ma jakościowo do 70-200 f2.8 L ?
pozdrawiam
Robson01
29-05-2006, 19:04
Już było na forum w sprawie porównania tych dwóch szkieł i wyszło na to że ten czarny jest ostrzejszy.
Nigdy nie używałem 70-200, ale mam 80-200/2.8 i moim zdaniem (subiektywnie :-)) jest to bardzo dobry obiektyw. Wiadomo nie ma USM ale i tak AF jest szybki i precyzyjny. Kolejna zaleta to kolor - czarny. Niestety trzeba mieć szczęście aby je kupić i to w dobrym stanie. Mnie się udało (obiektyw Czachy) jego stan jest bez mała fabryczny - żadnych śladów użytkowania czy luzów. Ze swojej strony mogę polecić.
hmm bo tak mysle czy nie odpuscic narazie 400/5.6 L i nie kupic jakiegos takiego zoom'a. A ten AF bardzo głośny ? ;)
Robson01
29-05-2006, 22:03
Jak dla mnie do przyjęcia. Oczywiście to nie to samo co przy 24-70/2.8, ale nie jest to jakaś duża różnica - tym bardziej że jakość od "pełnej dziury" wynagradza to z nawiązką.
tym bardziej że jakość od "pełnej dziury" wynagradza to z nawiązką.
poważnie? Jak to jest z tą ostrością naprawdę? Wykresy (ja wiem to tylko wykresy) na photozone.de szczególnie przy 200 mm wypadają kiepściutko!
http://www.photozone.de/8Reviews/lenses/canon_80200_28/mtf.gif