Zobacz pełną wersję : Zakup nowego systemu Canona R6 lub 5 plus szkła
szymek2327
17-10-2020, 11:00
Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc gdzie najlepiej szukać kompletu Canon R6/5 + RF 28-70 + RF 85 1.2 plus jakieś akcesoria oczywiście pod względem ostatecznej najlepszej ceny. Przyznam się, że pracowałem na systemie N ale chcę przejść na Canona (już wszystko wyprzedałem prawie). Nie śledzę już od kilku lat rynku więc może ktoś doradzi i pomoże.
Z góry dziękuję,
Marcin
robertskc7
17-10-2020, 11:12
Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc gdzie najlepiej szukać kompletu Canon R6/5 + RF 28-70 + RF 85 1.2 plus jakieś akcesoria oczywiście pod względem ostatecznej najlepszej ceny. Przyznam się, że pracowałem na systemie N ale chcę przejść na Canona (już wszystko wyprzedałem prawie). Nie śledzę już od kilku lat rynku więc może ktoś doradzi i pomoże.
Z góry dziękuję,
Marcin
Po prostu pisz do każdego sklepu żeby Ci dali ofertę na taki zestaw. Jak wyrwiesz 10% to już coś. Jak nie, to czekaj na blackfriday. R5/6 może nie ale szkła powinny być sporo taniej. W zeszłym roku na cybermonday szkła RF były o 3-4 tyś taniej.
Pytanie tylko czy opłaca Ci się teraz, bo jak kupujesz pod śluby, które możliwe że się zaczną od czerwca, albo wcale ich nie będzie, to bym się zastanowił.
Witam,
Zwracam się do Was z prośbą o pomoc gdzie najlepiej szukać kompletu Canon R6/5 + RF 28-70 + RF 85 1.2 plus jakieś akcesoria oczywiście pod względem ostatecznej najlepszej ceny.
Ja bym śledził oferty Cyfrowe - kupony rabatowe. Na oko ceny wysokie ale co i raz jest konkretna promocja.
Poproś ich na początek o indywidualną wycenę tego zestawu.
No i zaraz Black Friday - Cyber Monday - te szkła wyrwiesz sporo taniej
Śledzić Cyfrowe warto, ale z ich "oferty" nigdy nie skorzystałem, bo zawsze była wyższa od konkurencji. Zawsze gdzie indziej była lepsza (Digital 24, Fotoaparaciki). Najlepiej wysłać zapytanie do wszystkich i poczekać na odpowiedź. No i oczywiście Black Friday , w tym roku 27 listopada. Z tym,, że u nas to windują ceny, chyba że kupisz właśnie zestaw z obiektywem i wówczas jest szansa na spory rabat o ile to szkło będzie w kompletacji.
szymek2327
18-10-2020, 10:18
Dziękuję bardzo za Wasze pomocne komentarze. Może ew poczekam jak trochę się dostępność i ceny ustabilizują bo nie mam ciśnienia na sprzęt, ślubów nie robię a zależy mi aby to kupić jak najtaniej...pozdrawiam Ms
Kolekcjoner
18-10-2020, 14:18
Dziękuję bardzo za Wasze pomocne komentarze. Może ew poczekam jak trochę się dostępność i ceny ustabilizują bo nie mam ciśnienia na sprzęt, ślubów nie robię a zależy mi aby to kupić jak najtaniej...pozdrawiam Ms
Tak bym zrobił, bo czas działa u na Twoją korzyść.
Problem w tej chwili jak sam napisałeś jest też z dostępnością. Wczoraj tak z ciekawości zajrzałem do jakiegoś sklepu (zapomniałem który) i podali czas oczekiwania na R5/6 wynoszący 2 miesiące. W takiej sytuacji nie ma co się napalać na rabaty, bo jest jeszcze sporo osób, które nie dostały jeszcze swojego aparatu z pre-orderu. Co za tym idzie na pewno by protestowali, że zapłacili ekstra za nowość a zanim dostali sprzęt canon obniżył ceny.