Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Czytnik padl...

pavlo
29-05-2006, 09:59
Witam,
zgrywałem wczoraj zdjecia czytnikiem 29 w 1 i nagle stracił on połączenie z komputerem. Mam go prawie rok i nigdy nie było takiego przypadku. Najgorsze jest to, że teraz mój komputer w ogóle już go nie widzi! Za każdym razem wyskakuje "urządzenie nieznane". Zdarzyło się to komuś, albo czy ma ktoś pomysł jak to naprawić?

Pozdrawiam

mattnick
29-05-2006, 10:00
ja mam często, że komputer nie rozpoznał urządzenia albo coś w tym stylu. Rozwiązuje problem poprzez uruchomienie kompa z podpiętym czytnikiem pod usb

pavlo
29-05-2006, 10:20
Dzięki za radę. Dzisiaj spróbuję... Ma ktoś jeszcze jakieś inne sugestie?

Vitez
29-05-2006, 17:26
Dzięki za radę. Dzisiaj spróbuję... Ma ktoś jeszcze jakieś inne sugestie?

Czytnik 1in1 > 29in1

RadiB
29-05-2006, 18:58
Ma ktoś jeszcze jakieś inne sugestie?

Zlamana zyla w przewodzie - czesto spotykane u ludzi ktorzy swoje zabawki po kazdym uzyciu staranie chowaja.

Ciosna
27-07-2007, 21:22
Mam to coś I-tec (http://www.ceneo.pl/showPicture.aspx?productID=348080). Mam go już długo, odczytuje tylko CF. Generalnie to jest to kiepskie urządzenie: wolne, wysuwają się i wyginają piny. Ma mała zalete, a mianowicie rozmiary, ale nie o tym miałem mowić, a w zasadzie pytać:

Jeden pin (na samym rogu) wyłamał mi się całkowicie (mam ich teraz 49). Niby działa normalnie jak podłączam do kompa z kartą , ale czy może się okazać że przy zrzucaniu zdjęć będą błędy, lub na kompa trafią uszkodzone jpeg'i :?:
Czytnik będzie pewnie zezłomowany, ale obecnie jest mi bardzo potrzebny i nie wiem czy nadal go używać czy załatwić coś natychmiast nowego

Z góry dziękuje za odpowiedz

tpop
27-07-2007, 21:28
ale obecnie jest mi bardzo potrzebny i nie wiem czy nadal go używać czy załatwić coś natychmiast nowego
skoro jest ci bardzo potrzebny to spraw sobie cos nowego bo ten przestanie dzialac wtedy kiedy bedziesz go najbardziej potrzebowal.

theremin
27-07-2007, 21:36
W!

(...)Jeden pin (na samym rogu) wyłamał mi się całkowicie (mam ich teraz 49). Niby działa normalnie (...)

Działa, ponieważ masa jest na kilku pinach, a złamałeś tylko jeden z nich...

http://www.interfacebus.com/CompactFlash_True_IDE_pinout.html

Pzdr!

maci78
27-07-2007, 23:30
nowy kosztuje pewnie coś z 20 - 30 pln... nie szkoda zabawy...

a co do wykrywania.. sprobuj z innym usb.. (tzn podłącz do innego portu) ;)

adamek
28-07-2007, 00:24
mi działa już (fakt że ionny ;) ) bez... bodajże 3 pinów.
ale keidyś kupie sobie lepszy. ;)

Ciosna
29-07-2007, 14:24
Dzięki za informacje, Odpuszcze go sobie i przejde tymczasowo na kabelek USB. Na dniach pomyśli się o czymś normalny, ale świadomość, że działa i że być może bez innych pinów też odpali jest pocieszająca, zwłaszcza w sytuacjach awaryjnych :-)