Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Godox X1T-C TTL i lampa Canon 420EX

Mohinder
12-07-2020, 21:59
Witam
Posiadam transmiter jak w tytule oraz lampę Canona 420EX. Wiem, że nie współpracuje ten zestaw ze sobą ale pytanie jest takie. Czy jeśli dokupię jeszcze jeden taki transmiter i postawię w nim ową lampę czy uda się ją wyzwolić z transmitera na aparacie?

gnd
12-07-2020, 23:01
Dlaczego ma nie działać?

r_m
13-07-2020, 09:33
Np. z powodu niedostatecznie dobrego "zhackowania" i przetestowania odbiornika z tak starymi modelami lamp (teoretycznie powinno). Mohinder - potrzebujesz lampy zdalnej działającej wyłącznie w TTL (420ex nie ma trybu M, wyzwalacz prawdopodobnie jej tego nie zapewni)?

Mohinder
14-07-2020, 01:40
już doczytałem o tym właśnie. Szukałem lampy która by mi odpowiadała jako lampa "gasząca słońce" jak gdzies wyczytałem. Będzie głównie używana w plenerze i chyba wybór padł na AD200 Godoxa. Ona już obsługuje chyba wszystko co potrzebne.

Nozanu
02-08-2020, 10:00
Aż mnie to ruszyło, po przejściu na 6D moje lampy leżą bezczynnie a zawsze robię pod słońce. Lepiej nastawić się na 100iso i te 1-2EV wyciągane z cieni niż tworzyć zapomniany już obrazek gdzie niebo robi się wieczorne a dalszy plan to czernie i tylko twarze świecą jak morskie latarnie w mroku.

cosinus
21-08-2020, 08:10
Aż mnie to ruszyło, po przejściu na 6D moje lampy leżą bezczynnie a zawsze robię pod słońce. Lepiej nastawić się na 100iso i te 1-2EV wyciągane z cieni niż tworzyć zapomniany już obrazek gdzie niebo robi się wieczorne a dalszy plan to czernie i tylko twarze świecą jak morskie latarnie w mroku.

Oplułeś mi monitor kawą.