Zobacz pełną wersję : Canon EOS 2000D - Piny w komorze akumulatora.
MajkeL92
12-07-2020, 01:18
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, za co odpowiada pin który jest po środku? niestety ułamał się lecz aparat działa normalnie, i zastanawiam się czy jest sens by cokolwiek z tym robić :)
4808
Witam.
Chciałbym się dowiedzieć, za co odpowiada pin który jest po środku? niestety ułamał się lecz aparat działa normalnie, i zastanawiam się czy jest sens by cokolwiek z tym robić :)
4808
Sprawdź co jest na baterii napisane. Lewy i prawy to pewnie + i -
MajkeL92
13-07-2020, 00:49
Sprawdź co jest na baterii napisane. Lewy i prawy to pewnie + i -
Dokładnie jest tak jak piszesz. Tylko nie wiem od czego jest środkowy pin. Aparat działa bez zarzutu, ale nurtuje mnie ta kwestia i czy jest sens to w ogóle naprawiać :)
Dokładnie jest tak jak piszesz. Tylko nie wiem od czego jest środkowy pin. Aparat działa bez zarzutu, ale nurtuje mnie ta kwestia i czy jest sens to w ogóle naprawiać :)
A poziom naładowania baterii wskazuje prawidłowo bez tego pinu ?
Mogę tylko gdybać do czego to jest, jeżeli masz 2 piny w ładowarce to w aparacie pewnie jakaś kontrola, może temperatura, napięcie, nie wiem
MajkeL92
13-07-2020, 21:04
A poziom naładowania baterii wskazuje prawidłowo bez tego pinu ?
Tak, pokazuje wszystko bez problemu.
--- Kolejny post ---
Mogę tylko gdybać do czego to jest, jeżeli masz 2 piny w ładowarce to w aparacie pewnie jakaś kontrola, może temperatura, napięcie, nie wiem
W ładowarce mam 4 piny właśnie, w samym aparacie są 3 bez tego jednego środkowego