PDA

Zobacz pełną wersję : [Oświęcim] Gdzie na pierwsze portreciki?

Bacher
26-05-2006, 13:07
Witam

Wreszcie kupiłem obiektyw do portretów EF 50mm f/1.8 II, nawet znalezłem już kilka dziewczyn które zgodziłe się zapozować i zrocić im jakąś małą sesje.

Problem teraz w tym, że nie wiem jakie miejsce wybrać, gdzie najlepiej pstryka się protrety? Mam ochotę na jakiś plener, albo starą opuszczoną kamienicę, dworek, ale jestem otwarty na sugestie.

Co radzicie? Znacie takie miejsca w okolicy?

Pozdrowienia Bacher

thorin
26-05-2006, 13:11
heh wiem ze to "za granica" ale bardzo polecam Bieruńskie lasy ;) sam pstrykam tam prawie wszystkie portrety :mrgreen: jezeli nie to w takim wypadku pszczyna, co do dworkow w okolicy oswiecimia, jeden zburzono jakies 10 lat temu wstecz, pech pech, i zostaja juz tylko opuszczone industrialne klimaty...

pozdrawiam
krzysiek

Bacher
26-05-2006, 14:18
thorin
- Mam autko, więc jak znajdę chwilkę to pojadę kiedyś obejrzeć te lasy, choć w okolicy mam ich sporo ;)
- Zamek w Pszczynie jest dla mnie trochę zbyt oklepany.
- Co do dworków to widziałem stary i zniszczony, aczkolwiek ciekawy na granicy Łazy-Grojec, ale jeszcze o nim nic nie wiem...znajomi mają to sprawdzić - ale szukam czegoś jeszcze ;)
- Klimaty industraialne - ciekawa propozycja - a co konkretnie proponujesz? Gdzie?

Ma ktoś inne propozycje gdzie można robić pierwsze portreciki? Pytam ogólnie o typ miejsca - bo jak coś to konkretnych lokalizacji będę potem już sam szukał :mrgreen:

Vitez
26-05-2006, 21:06
A moze w innym kierunku?

Kreatywnosc! (cos czego mi brakuje rowniez :? )

Najpierw wymyslasz pomysl na sesje, dostosowany do modelki, wymyslasz co chcesz pokazac na tych zdjeciach, czy upozowac jakas historie, czy konkretny nastroj, pore roku itp.
I dopiero do wymyslonego pomyslu wyszukujesz plenery.

Bacher
27-05-2006, 18:22
Vitez, no masz rację...zanim napisałem ten temat sporo czytałem o tym jak się tak sie w miarę przygotować do sesji i już w czwartek z jedną dziewczyną (uznałem, że będzie pierwsza) obgadałem jak ona by to widziała i ustaliliśmy wspólnie, że najlepszy będzie klimat starej kamienicy - problem w tym, że muszę teraz taką znaleźć :roll: A poza tym chciałbym mieć jeszcze jakieś alternatywy, bo dopiero zaczynam i sądzę, że warto znać kilka ciekawych miejsc by...by wiedzieć w obrębie jakich klimatów można planować przyszłe sesje :twisted:

W związku z tym chciałbym obejrzeć pierwsze kilka miejsc by potem wiedzieć co mam do dyspozycji...nie mam zamiaru się do nich ograniczać, ale w końcu od czegoś trzeba zacząć :mrgreen:

A teraz konkretnie...słyszałem wczoraj od znajomego, że w Kętach jest sporo starych kamienic zamieszkanych przez pijedyńcze rodziny, lub nawet opuszczonych.
Może ktoś z was wie o tym coś więcej? Znacie może te obiekty?

marekb
06-06-2006, 23:38
a skansen w Wygiełzowie??

marekb
06-06-2006, 23:39
a potem kilkaset schodków i od razu ruiny zamku w Lipowcu

bartolomic
08-06-2006, 00:31
mozna i w obozie.. w sumie wybieram sie tam pofocic takich smutasow nastrojowych, najlepiej b&w.. z modelkami tez mogloby byc fajnie, tylko POMYSL!!

_invictus
09-06-2006, 11:09
w Bobrku masz dworek; kamienica jakas chyba pusta jest na ul.Jagiełły, tylko bedziesz musiał przez płot skakać :) ; industrialno-wojenny klimat ma stara przepompownia na Krukach - telefon od opiekuna masz przed wejsciem, sam planuje się z nim umówic by otworzył bramę do środka i zrobić tam sesje, samemu troche niebezpiecznie tam łazić; obóz - ale osobiście bym tam nie robił fotek w klimatach "panienki do żurnala" tylko coś cięższego klimatem; poobjezdzaj okoliczne wioski -Polanka, Poręba - duzo fajnego sielskiego klimatu tam można znaleźć;

A610
12-06-2006, 12:06
A może tu.... http://fotogalerie.pl/fotka/2735821150105486841

SenK
13-06-2006, 06:55
Garbarnie rozwalili.. mozna wejść na starą hale do OZNS, tylko tam czasami jest strarznik i trzeba przeskakiwać przez płot ;)
Jak lasy to thorin jak najbardziej :]