Peri
04-04-2020, 20:48
Witam wszystkich,
to jest mój pierwszy post na forum i od razu piszę o problemach.... :?
może na wstępie dodam, że z aparatu jestem bardzo zadowolony, żeby nie było ;)
Aparat mam od 4 miesięcy, więc może nie wszystko dobrze ogarnąłem, a ostatnio sporo nerwów przysporzyło mi "zgrywanie" filmów z karty.
nie pamiętam jak to robiłem wcześniej, ale zazwyczaj chyba korzystałem z narzędzia systemowego "importuj" i było gites, natomiast ostatnio po tej operacji "importuj" - pliki mp4 które aparat zrzucił mi na kompa nie działają - jest w nich czarny ekran, zero głosu, zero video.
na domiar złego zaznaczyłem opcję "skasuj po importowaniu" :mad::mad::mad::mad:
dzisiaj, dla testu zrobiłem to samo i efekt był ten sam - uszkodzone pliki, z tym że nie usuwałem plików przy importowaniu, więc jako drugą opcję wszedłem po prostu na kartę, dałem kopiuj, wklej i kurdemol filmy śmigają bez problemu!!!
co z tym importowaniem? jakieś opcje mam schrzanione?
system - windows 7
czy da radę odzyskać tamte stracone pliki?
dziękuję za wszystkie odpowiedzi, w szukajce nie znalazłem nic
Pozdrawiam
Michał
to jest mój pierwszy post na forum i od razu piszę o problemach.... :?
może na wstępie dodam, że z aparatu jestem bardzo zadowolony, żeby nie było ;)
Aparat mam od 4 miesięcy, więc może nie wszystko dobrze ogarnąłem, a ostatnio sporo nerwów przysporzyło mi "zgrywanie" filmów z karty.
nie pamiętam jak to robiłem wcześniej, ale zazwyczaj chyba korzystałem z narzędzia systemowego "importuj" i było gites, natomiast ostatnio po tej operacji "importuj" - pliki mp4 które aparat zrzucił mi na kompa nie działają - jest w nich czarny ekran, zero głosu, zero video.
na domiar złego zaznaczyłem opcję "skasuj po importowaniu" :mad::mad::mad::mad:
dzisiaj, dla testu zrobiłem to samo i efekt był ten sam - uszkodzone pliki, z tym że nie usuwałem plików przy importowaniu, więc jako drugą opcję wszedłem po prostu na kartę, dałem kopiuj, wklej i kurdemol filmy śmigają bez problemu!!!
co z tym importowaniem? jakieś opcje mam schrzanione?
system - windows 7
czy da radę odzyskać tamte stracone pliki?
dziękuję za wszystkie odpowiedzi, w szukajce nie znalazłem nic
Pozdrawiam
Michał