Zobacz pełną wersję : Zmiana softu a wady w działaniu 300d
Witam mam możliwość kupienia tanio aparatu cannon 300D z softem zmienionym na 10D. Aparat ten ma wadliwy pomiar ekspozycji i zastanawiam się czy może być to wina zmienioneg softu i czy jesli wgrałbym zpowrotem oryginalne oprogramowanie to czy wszystko wróciłoby do normy. Proszę o szybką dopowiedź.
z góry wielkie dzięki
(jeśli to zła miejsce na ten wątek to z góry przepraszam wszystkich moderatorów ale mam nóż na gardle)
Tomasz Golinski
24-05-2006, 15:16
Zmiana softu zazwyczaj nie ma wpływu na pomiar światła.
a ile może w takim wypadku kosztować naprawa?? tak orientacyjnie poprosiłbym o jakiś przedział cenowy:confused:
Tomasz Golinski
24-05-2006, 19:10
Nie mam pojęcia. Trzebaby na Żytnią zadzwonic.
dzwoniłem, powiedzieli, że technik musi obejżeć i takich spraw nie załatwiają przez telefon.:-|. w takim razie zapytam otwarcie czy 1080 złoty za body z obiektywem z tą właśnie wadą to dobra oferta?
p.s. fascynujące zdjęcia muchy
Chomiczq
25-05-2006, 13:22
a z jakim obiektywem jesli wolno spytac?
IMO moze to nie blad pomiaru ekspozycji tylko naturalna tendencja 300d do przepalania jasnych fragmentow obrazu przy mocno kontrastowych scenach o wypadkowej jasnosci powyzej szarej karty 18%?
IMO 1080 za cos takiego to spoko cena
A moze body mialo wymieniona matowke i stad jest blad pomiaru swiatla?
think about it
Ze standartowym obiektywem z kitu, do tego dodatkowa bateria. Już zakupiłem, za kilka dni dostanę o zobaczę jak się sprawy mają.