PDA

Zobacz pełną wersję : Yongnuo YN600EX-RT II i Quadralite Navigator X2

Rick-Foto
07-01-2020, 21:13
Cześć,
Posiadam wyzwalacz Quadralite Navigator X2 do Canona, chcę dokupić lampkę Yongnuo YN600EX-RT II i wyzwalać oraz sterować z tego Navigatora. Ma służyć jako rezerwowa lampa systemowa oraz jako kontra oraz do oświetlania tła.
Moje pytanko: czy ktoś z koleżanek i kolegów, ma, albo sprawdzał taką konfigurację.
Marcin Woźniak z Quadralite, nie był pewny czy będzie to działać (teoretycznie powinno).
Czy ktoś praktycznie sprawdzał taką konfigurację. Jakie funkcje działają, a jakie nie.
Pozdrawiam

jinks
07-01-2020, 23:03
Teoretycznie powinno, bo jest wyzwalacz i lampa z możliwością wyzwalania drogą radiową? :) niestety to 2 różne systemy i nie zabangla. Trzeba kupić lampę do quadralite-a.

Rick-Foto
09-01-2020, 00:13
Zdaję sobie sprawę, że bezpośrednio z Navigator X2 innych lam jak lampy Quadralite nie wyzwolę. Chodzi mi o sytuację: z Navigatora X2 na aparacie wyzwalam Yongnuo YN600EX-RT II przez odbiornik Quadralite Navigator X do Canona. W instrukcji Navigatora X2 jest informacja, że: "Navigator X2 może być używany do sterowania i wyzwalania lamp błyskowych Canona takich jak: 600EX-RT, 580EXII, 580EX, 430EXII, 430EX III-RT przez odbiornik Navigator X C.
Czy mogę sterować i wyzwalać Yongnuo YN600EX-RT II ? Jest o podobno wierna kopia Canonowskiej 600EX-RT. Teoretycznie powinno to działać, ale jak jest w praktyce ?

rafels3
09-01-2020, 01:21
Nie mam YN, ale Voeloon V760 zdalnie działa tak, jakby był osadzony na stopce aparatu. Można programować wszystkie funkcje dostępne w menu.