Zobacz pełną wersję : Gdzie najlepiej 5D w Krakowie?
Witam,
chcę kupić 5D a w związku z tak dużą kasą odczuwam potrzebę :D dokładnego pomacania i przetestowania sprzętu. Stad moje pytanie:
Gdzie/od kogo polecacie kupić ten aparat w Krakowie (najlepiej poniżej 9kpln:?: )?
Chcę również nabyć 70-200/f2,8L IS - więc pytanie dotyczy również szkła.
Aha i do tego jescze TCx2
Dzięki (za pomoc w wydaniu kasy) i pozdrawiam
bartosz108
24-05-2006, 16:43
Co prawda to nie jest Kraków, lecz ja mogę polecić fotoit z Warszawy.
Są OK znajdziesz ich na allegro albo www.fotoit.pl.
Być może maja kogoś w Krakowie.
Znam ludzi z 3miasta którzy specjalnie do nich przyjeżdżają.
Pozdrawiam
Co prawda to nie jest Kraków, lecz ja mogę polecić fotoit z Warszawy.
Są OK znajdziesz ich na allegro albo www.fotoit.pl.
Być może maja kogoś w Krakowie.
Znam ludzi z 3miasta którzy specjalnie do nich przyjeżdżają.
Pozdrawiam
Miał być Kraków. Polecam fotorex.pl . Sprawdzone źródło. Nie sugerować się cenami na stronie, pytać telefonicznie.
Miał być Kraków. Polecam fotorex.pl . Sprawdzone źródło. Nie sugerować się cenami na stronie, pytać telefonicznie.
Potwierdzam, Rafał to sprawdzone solidne źródełko ... a świadczy o tym spora większość posadanego przeze mnie sprzętu ;)
... no i jest poniżej 9k ;) : Allegro - Fotorex.pl (http://www.allegro.pl/item103934273_canon_5d_body_nowy_katowice_krakow.h tml)
sklepfotograficzny.pl == mozna sie targowac :D
Tytusdezoo
24-05-2006, 23:26
fotopanorama.pl
Dzięki za informację - zaczynam działać.
Z fotorexu już trochę rzeczy kupiłem (ale zdecydowanie tańszych) - mają dobre ceny na 5D i szkło. Nie jestem jednak pewien co do ich działań w sprawie gwarancji.
Cichy i Moris czy mieliście z nimi doczynienia jeżeli chodzi o gwarancję lub wymianę sprzętu?
Tak, Cichy kupuje wyłącznie u konkurencji :)
uu Cichy... no ale jak to??? zamknąłeś swój interes? Zusy? podatki? taaaak... w tym kraju nie da sie normalnie działać ;)
Działam przecież, ale nie w Krakowie ;)
właśnie kupiłem 5D - Foto-Pasja w Krakowie. Cena dobra a i 2-letnia gwarancja. Biorę się powoli za zabawę.
pozdrawiam
P.S. Nadal poluję na szkła ale nie wiem czy zostawić 70-200/f4 i dokupić 100-400IS czy też sprzedać f4 i kupić 70-200IS + TCx2
Polecam drugą opcję. 200mm 2.8 często się przydaje.
Polecam drugą opcję. 200mm 2.8 często się przydaje.
Cichy też tak myślę. Ale zastanawiam się nad wersją (wiem, że było wiele razy - wszystko przeczytałem i nadal nie wiem) - różnica 2000pln i nie wiem czy jako fotoamator powinienem się jednak zaopatrzyć w IS czy też to tylko bajer. Szkło i tak jest ciężkie więc powinien się przydać a skoro przeszedłem na FF (ogniskowe mi maleją) to 70-200 będzie teraz częściej używany - w pomieszczeniach pewnie też bo lubię zdjęcia "portretowe" a wtedy robi się trochę ciemno.
Ja mam wersje bez IS i jakoś nie narzekałem nigdy na poruszone zdjęcia.
zoom z TCx2 to jest IMHO nieporozumienie, szkoda kasy.
zoom z TCx2 to jest IMHO nieporozumienie, szkoda kasy.
Pozwolę się nie zgodzić. Używam już rok takiego zestawu i jestem bardzo zadowolony.
Przykład z ubiegłego weekendu 200 x 2 f 5.6
https://canon-board.info//brak.gif
źródło (http://www.negatyw.org/plener/aneta.jpg)
Przykład z ubiegłego weekendu 200 x 2 f 5.6
Wyglada obiecujaco, mozesz pokazac wycinki 1:1 z oczu włosów ust ?? Sam jestem zainteresowany jak sprawdza sie 70-200+tc2 Thanks from mountains ;) :mrgreen:
mam nadzieję, że takie same efekty będą przy 70-200 z IS