PDA

Zobacz pełną wersję : Canon 5D M IV czy R

PatrykPhoenix
01-01-2020, 13:35
Cześć wszystkim,
stoje właśnie przed dylematem zmiany body. Jako, ze dolaczany jest adapter do obiektywow z mocowaniem do lustra, pomyslalem, ze warto rozwazyc zakup bezlusterkowca.
I tu pytanie do was kochani, czy bedac w mojej sytuacji, dalej szli byscie w lustro i wybrali 5D M IV czy jednak szli w bezlusterkowce i nabyli "R"?
Przyznam, ze testowalem dwa sprzety, chociaz bardziej m IV, bo R testowalem jedynie w sklepie przy slabym oswietleniu i nie moglem zbytnio sie pobawic, wiec stad nie moglem wyrobic sobie lepszej opinii.
Z gory dzieki za wszystkie odpowiedzi.
Pozdrawiam goraco.

becekpl
01-01-2020, 14:28
nie
bo kompletnie nie mamy pojecia o "twojej sytuacji"

PatrykPhoenix
01-01-2020, 14:30
nie
bo kompletnie nie mamy pojecia o "twojej sytuacji"

Prosilbym na temat, bez zbednego "sarkazmu", jezeli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, nie udzielaj sie :-)
Pozdrawiam

beduin
01-01-2020, 14:58
Prosilbym na temat, bez zbednego "sarkazmu", jezeli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, nie udzielaj sie :-)
Pozdrawiam
To nie jest zbędny sarkazm:) Napisałeś "I tu pytanie do was kochani, czy bedac w mojej sytuacji". Skąd mamy wiedzieć jaka jest twoja sytuacja? Jakich szkieł chcesz używać? Do czego? Wesela, przyroda, sport, rodzinne pstryki?

PatrykPhoenix
01-01-2020, 15:53
To nie jest zbędny sarkazm:) Napisałeś "I tu pytanie do was kochani, czy bedac w mojej sytuacji". Skąd mamy wiedzieć jaka jest twoja sytuacja? Jakich szkieł chcesz używać? Do czego? Wesela, przyroda, sport, rodzinne pstryki?
Rozumiem, “moja sytuacja” to odnosnik do zdania “chce zmienic body”.
Fotografuje wszystko, bardziej hobbystycznie niz komercyjnie. Chodzilo mi bardziej o to jak wam sie wydaje czy warto inwestowac w bezlusterkowce czy wciaz zostawqc przy lustrze, majac do wyboru 5d mark iv lub r.
Szkla to EF do lustrzany m in 70-200mm 2.8 iii, 24-70mm 2.8 ii, sigma art 35mm.
Pozdrawiam

beduin
01-01-2020, 15:56
Ja dla hobby brałbym bezlusterkowca, zresztą tak zrobiłem :) po prostu przyjemniej mi się tym foci

Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka

zdebik
01-01-2020, 16:57
@up dokładnie - rodzinnie R, do pracy 5d4.

Kolekcjoner
01-01-2020, 17:56
... jezeli nie masz nic do powiedzenia w tym temacie, nie udzielaj sie :-)
PozdrawiamAle dlaczego tak ostro? Kolega trafił w punkt. Kluczowe dla takiego wyboru są przecież szczegóły :).