Zobacz pełną wersję : Gtj # 1960
Proszę o dwie odpowiedzi :) które w sumie łączą się w sensowną całość:
1. z jakiej jednostki wykonałem to zdjęcie
2. do jakiego portu wpływa ta jednostka
:D
https://images89.fotosik.pl/293/ae31371064510753gen.jpg (https://www.fotosik.pl/zdjecie/ae31371064510753)
Bechamot
16-12-2019, 16:58
ad1 - Z jednostki plywajacej.
ad2 - Port morski
zgadlem ?
Brawo! Podpowiem, że ta jednostka wpływa tylko do tego portu z tego co wiem :D
Widzę pasek od Canona na pierwszym planie. To doprawdy prawilna jednostka pływająca. ;)
:D prawda? mała podpowiedź jest taka, że na tym foto widoczna jest flaga kraju do którego dobija właśnie ten statek :D ale trzeba się wpatrzeć i ciut wyobrazić :D
michalab
16-12-2019, 19:05
Cypr?
Akustyk! Trafiony. Aby zatopić ten statek musisz trafić w samą burtę :D
Nie. Płytsze :)
--- Kolejny post ---
Przepraszam. Nie myślałem, że Morze Wattowe jest tak płytkie :) No to nie - głębsze...
Nie. Płytsze :)
--- Kolejny post ---
Przepraszam. Nie myślałem, że Morze Wattowe jest tak płytkie :) No to nie - głębsze...
Morze Watow jest wrecz ujemnie glebokie :)
Moze inaczej sprobuje: Jutlandia?
Nie. To najcieplejsza ponoć część Danii :) Tak słyszałem od znających Danię i Duńczyków :)
Nie. To najcieplejsza ponoć część Danii :) Tak słyszałem od znających Danię i Duńczyków :)
brechtlem... ze w Danii i niby cieplo :) odkad w 1845 sprzedali swoje kolonie afrykanskie Anglikom, w Danii nie bylo cieplo :)
dobra, juz znam odpowiedz. da sie wykminic z tych twoich jantarowych podpowiedzi, a ja juz duzo wystawialem
Bechamot
16-12-2019, 21:40
Motala?
--- Kolejny post ---
Sakskobing.
Nie Motala, nie Saksobing. Akustyk, dawaj odpowiedź, ta zagadka wcale nie jest łatwa, tak jak obszar Danii wcale nie taki oczywisty :)
Naxo, Bornholm.
Lodka to moze byc Jantar z Kolobrzegu
Oczywiście. To Nexo oraz tak, to MS Jantar. Dania leży ledwie 100 km od Polski. Zadajesz następną.