Zaloguj się

Zobacz pełną wersję : Sony dsc R1 co powiecie ?

Zyklon
23-05-2006, 11:21
Witam tak sobie myślę o zakupie drugiego aparatu, jako awaryjnego zapasowego z przeznaczeniem do studia ( raczej "główki") może plener chociaż do tego bedzie analogowa 1 :) no może potem 20 tylko jak podepnę jakoś eLkę do niej.Ale nie oddalając się zbytnio od tematu generalnie jakie macie zdanie na temat tego aparatu czy pracowaliśćie z nim itd.
ps.
czytałem recenzję na fotopolis i oglądałem trochę sampli z pbase.
druga sprawa to strsznie podoba mi sie ten elektroniczny wizjer dzięki któremu można robić zdjęcia patrząc z góry ja w starych lustrzankach :)

JSK
23-05-2006, 11:45
W co najmniej kilku miejscach widziałem R1 w zastosowaniu jako "średni format" portrerowy. Sprawdza się doskonale. W bardzo niedalekiej przyszłości sam kupuję.

Przemoc
23-05-2006, 12:38
Jakiś czas temu mialem okazję pobawić się R1, niestety tylko przez jeden dzień. Aparat zrobił na mnie bardzo dobre wrażenie pod względem obsługi, organizacji menu. Ogólnie mówiąc wydaje się być przemyślany pod względem ergonomii.

Zyklon
23-05-2006, 21:06
zachęcam może ktoś jeszcze coś wniesie do tematu ciekawego, zerkłem na dprview i użytkownicy ogulnie dobrze go oceniali, wskazując na czasmi proste błędy wynikające z kiepskiego systemu kontroli produktu hm.....

Zyklon
28-05-2006, 13:16
zamowilem na allegro a co :) sie przekonam.

emisiaczek
28-05-2006, 13:58
zamow kilka a co :) jeden dla mnie