PDA

Zobacz pełną wersję : Sterownik Yongnuo YN-E3-RT II - regulacja zoom'u palnika lampy

hippocampus
22-11-2019, 22:44
Ponieważ jest to mój pierwszy post witam wszystkich Forumowiczów. :)
Krótkie pytanie... czy urządzenie YN-E3-RT II posiada możliwość sterowania zoom'em palnika? Wiem oczywiście, że lampa musi być kompatybilna, np. 600EX-RT. Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a chciałem się upewnić. Na polskojęzycznej stronie YN nie jest to wyraźnie napisane. Wiem, że wersja I takiej możliwości nie dawała...

candar
23-11-2019, 10:16
Krótkie pytanie... czy urządzenie YN-E3-RT II posiada możliwość sterowania zoom'em palnika? Wiem oczywiście, że lampa musi być kompatybilna, np. 600EX-RT. Nie znalazłem jednoznacznej odpowiedzi a chciałem się upewnić. Na polskojęzycznej stronie YN nie jest to wyraźnie napisane. Wiem, że wersja I takiej możliwości nie dawała...

Wydaje mi się, że może to zależeć także od korpusu. BTW - https://www.canon-board.info/threads/107483-Wyb%C3%B3r-lampy-i-sterownika?p=1366454&viewfull=1#post1366454

hippocampus
01-12-2019, 13:02
Dzięki za link do tematu. Dowiedziałem się sporo ciekawych rzeczy. :-)

robertskc7
01-12-2019, 13:45

Ja go mam i z YN 600exII jak i Canonanmi 600Ex nie da się sterować zoomem. Ubolewam.
Ale jak się jakoś da jednak to podziel się info :)

zdebik
01-12-2019, 14:04
W orginalnym canonie nie ma takiej opcji.