Zobacz pełną wersję : Canon m50 - paski na zdjęcia
Witam. Mam problem i nie wiem czy to wada czy tak ma być z racji klasy sprzętu. Otóż kiedy robię zdjęcia w trybie hss na krótkich czasach z canonem m50, na zdjęciach wyświetlają mi się poziome pasy. Poniżej zdjęcia na 1/4000 i 1/2000. Raczej to nie wina lampy bo dzieje się tak i ze stroboss 36, stroboss 60 i reporter 200. Czy to może być uszkodzenie? Czy to może cecha?
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20190917/032dc7788d7b83d869b3faa9ac9f4316.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20190917/7f0aad96e5cc170d0655efbb56f050bf.jpg
Dodam że z canonem 80d, nikonem d7200 i d610 takie rzeczy się nie działy.
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu Tapatalka
Mohinder
17-09-2019, 19:52
Dziwnie to wygląda. I nie wiem co to jest ale chyba mam coś oczami bo mam wrażenie jakby te pasy "pływały" po zdjeciu. N apierwszym najpierw ich nie widziałem ale jak przyjrzałem się drugiemu to pojawiły się na pierwszym. Ciekawe.
To jest JPG zgrywanie bezpośrednio na tel. Na rawie na zdjęciu z pleneru było do widać drastycznie, szczególnie na twarzy mkdelki
Mam dwie M50'ki i z tego co pamiętam hss działał bez zarzutów z 600ex-rt.
Gdzieś tam na dpreview wyczytałem że z lampami reporterskimi canona jest lepiej. Podobno godox sobie nie radzi. Na zdjęciu z pleneru widać to tylko na twarzy, tło jest ok, czyli nie migawka walnięta bo wtedy chyba było by widać na całym zdjęciu?
Mam dwie M50'ki i z tego co pamiętam hss działał bez zarzutów z 600ex-rt.I też na czasach 1/4000? Bo w hss na 1/1000 nie ma problemu
I też na czasach 1/4000? Bo w hss na 1/1000 nie ma problemu
Wysłane z mojego SM-G960F przy użyciu TapatalkaDziś już nie dam rady, ponieważ lampy mam w domu ale jutro mogę to sprawdzić na 600ex-rt i np profoto b1x.
Działać?
Dziś już nie dam rady, ponieważ lampy mam w domu ale jutro mogę to sprawdzić na 600ex-rt i np profoto b1x.
Działać?Pewnie. Profoto to już wyższa klasa to dobrze mieć punkt odniesienia. Dzięki
2749
600ex off camera
2750
600ex on camera
2753
B1x
2754
B2
Prosze o nie ocenianie kompozycji, gdyż mój dwuletni synek chciał i bardzo pomagał :)
Pasków nie widzę. Chyba że cos przeoczyłem. Przy 600 na aparacie lampa nie doświetlała ponieważ światło mijało modeli więc w LR doświetliłem. Exify powinny się zachować.
OMG z profoto nie włączylem HSS, Eryk zaraz idzie spać to poprawie posta.
Edit - zrobione.
Super, dziękuję. Też nie widzę pasków. Czyli prawdopodobnie współpraca z godox em nie wychodzi tak jak powinna
Zaktualizuj firmware do wersji 1.0.2, coś tam było na temacie z flashem.
Spróbuję. Dzięki za pomoc
michalab
19-09-2019, 12:45
gdyż mój dwuletni synek chciał i bardzo pomagał :)
Dwuletni fan GW - szacun.
Dwuletni fan GW - szacun.Fanami to są wszystkiego czego się złapie ^^.
Zaktualizuj firmware do wersji 1.0.2, coś tam było na temacie z flashem.
Zaktualizowany, brak poprawy. Z trzema różnymi lampami godoxa to samo. Z racji tego że lubie lampy, a do aparatu się jeszcze nie przyzwyczaiłem, pewnie się pożegnamy. Zależy mi na HSS.
Nic, dzięki za pomoc.
Temat do zamknięcia.
Lampy zaktualizowane? Jakiś tam soft mają na pokładzie.
Tak, aktualne
Kup profoto z nimi działa, hehehe ;).
Tak planuje tylko jestem w przygotowaniu aukcji sprzedaży nerki :D
Aktualizacja, to samo na sony a6300. Inny wyzwalacz, aparat, obiektyw. Te same cztery różne lampy. Te same paski....
A mówiłem kup prosroto ;)
Wszystko wiadomo. Tempy jestem jak zęby emeryta. Zaprosiłem kolegę, wziął aparat do ręki, wyłączył "e front curtain" i działa.....