PDA

Zobacz pełną wersję : Samyang 14. Jaka wersje kupic?

alexsob
02-09-2019, 00:18
Planuje kopić Samyanga o ogniskowej 14. Jest kilka wersji. Jaka wersje najlepiej kupić do 6D?

alexsob
05-09-2019, 16:43
Dziękuję za udzielenie odpowiedzi.. Widać na tym forum chyba już nikt nie siedzi

tombas
06-09-2019, 07:04
postawiłeś głupio/ no dobra "mało precyzyjnie" pytanie a teraz strzelasz focha, ze nikt nie leci z pomoca, a do czego chcesz go uzywac? foto? film? zdobywanie pkt do fajnosci? bo to ze z 6d to raczyłes napisac, ale wiecej info to juz niekoniecznie
przemysl raz jeszcze pytanie i potem dopiero werbalizuj a nie odwrotnie,
foch to może i jest własciwa droga, ale w piaskownicy lub przy kasie w markecie jak sie chce lizaka majac 3-4 lata

alexsob
06-09-2019, 11:32
Co tu pisać. Wiadomo ze do krajobrazu. Pytałem się tylko o rodzaj wersji. Przecież jest kilka 14 Samyanga, chyba 4 lub 5 w tym jedna pod Nikona. A ty się tak nie oburzaj i nie odwracaj kota ogonem. Nie strzelam focha, zamknąłem w ten sposób ten post. Juz sobie wyrobiłem opinie na temat tego obiektywu ale nie dzięki Canon board tylko na zagranicznych forach. Pozatym z 6D raczej cienko się sprawdza i jest to raczej obiektyw pod Nikona niż Canona.

Bouli_wro
06-09-2019, 22:14
Co tu pisać. Wiadomo ze do krajobrazu. Pytałem się tylko o rodzaj wersji. Przecież jest kilka 14 Samyanga, chyba 4 lub 5 w tym jedna pod Nikona. A ty się tak nie oburzaj i nie odwracaj kota ogonem. Nie strzelam focha, zamknąłem w ten sposób ten post. Juz sobie wyrobiłem opinie na temat tego obiektywu ale nie dzięki Canon board tylko na zagranicznych forach. Pozatym z 6D raczej cienko się sprawdza i jest to raczej obiektyw pod Nikona niż Canona.

Wejdź na https://www.samyanglensglobal.com/en/product/product-main.php masz do wyboru AF MF i Premium, zaznacz sobie Canon EF > Confirm.
Masz do przeanalizowania 3 obiektywy
1.14mm F2.8 ED AS IF UMC
2.XP 14mm F2.4
3.AF 14mm F2.8 EF

Cichy
07-09-2019, 10:20
Raczej pod Nikona? :D

PS. Do Canona optycznie różne są 3 wersje, a w sumie są 4.